Ke 16.06.2010 @ 14:36Miika Huttunen

Hype

Vihdoin! Ensimmäinen juttu lisättiin Yleisradion nettiin noin tunti sitten. Hieno fiilis, kun voi katsella oman työn tulosta ja tietää, että muutkin ihmiset tulevat lukemaan sitä. Ville antoi vielä kunnian ja sain painaa julkista painiketta Escenic-ohjelmassa.

Oli yllättävää kuinka pitkä prosessi yhden äänileikkeen sisältävään nettiartikkeliin menee. Ensimmäiseksi piti sopia ajankohdat haastattelun teolle ja tehdä se. Tämän jälkeen aloin työstämään tekstiä haastattelujen pohjalta. 335 sanan mittaiselle artikkelille vierähti pari tuntia, jonka sisälsi kirjoittamista, tarkistamista ja kirjoittamista. Vaikka tekstiä tuli tarkistettua usein, niin muun henkilön oikolukiessa löytyi muutamia kielioppivirheitä. Tekstin valmistuttua oli editoitava äänileike, etsittävä hyvä kuva ja muokattava siihen lisää valoa. Kaikkeen tähän kului huomattavan paljon aikaa koneiden raksuttaessa dataa Yle Areenaan ja kovalevyille.

Kaiken tämän jälkeen päästiin Villen kanssa Escenic-ohjelman pariin. Ville opasti parhaimmassa mukaan, mutta silti siitä ei kyllä ottanut mitään tolkkua. Clippiä vedettiin sieltä täältä, tekstiä muokattiin ja aihepiirit eroteltiin. Noin viiden esikatselu kerran jälkeen juttu julkaistiin ja pian huomattiin ensimmäinen virhe. Otsikko oli: ”ILMIÖITÄ: Nuoret puhuvat: alkoholin käyttö kesällä”. Ilmiöitä me ei Villen kanssa tahdottu, vaikka onhan se eräänlainen ilmiökin, mutta kaksi kaksoispistettä teki otsikon ongelmalliseksi. Pikaisen korjauksen jälkeen homma toimi niin miten pitikin.

Käykää lukemassa juttu täältä ja muistakaa kommentoida! ;)


Adios

MJH

 

Miika Huttunen on kesäkuun ajan YLEn Siistinä Kesäduunarina YLE Uutisissa.

7 kommenttia

Tosi pro juttu, mielenkiintoinen!

Loistava juttu ja mukava kuvaus blogissa sen teosta.Hyvä! Jatka samaan malliin.

Hyvä juttu. Siitä se lähtee...Tosin ylläolevaan blogiin on lipsahtanut muutama kirjoitusvirhe ;)

Oikein hyvä nuorten ja nuoren tekemä juttu. Uskottava, aito ja iloisesti esitetty. Pidän.

Luetuimpien juttujen joukossa ja paljon herätti keskustelua. Hyvä Miika!

Hienoa, siitä se lähtee! Työn iloa ja loistavaa kesää, terveisin <a href="http://blogit.yle.fi/aalto">lomaileva yleläinen uusista palveluista</A>.

Hyvä avaus, Miika. Osasit välittää asiasi selvästi mutta nuorekkaasti, omin sanoin. Vältit koukerokielen karikot!
Jatka samaan tyyliin!

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto