Ti 26.06.2012 @ 13:42Alex Anttila, Aino Hyvönen

Elämyksiä ja hyvää fiilistä

”Viimeinen viikko Ylellä on lähtenyt käyntiin tutuissa tunnelmissa. Jos kesälomalla olisi enemmän aikaa, niin melkein toivoisi, että saisin jatkaa täällä vielä toisen kuukauden. Eihän tässä mistään palkasta ole ainoastaan kyse, vaan aivan uskomattomasta kokemuksesta! Ei tätä voi ymmärtää kuin vasta sitten, kun on itse ollut täällä.

Sitten vähän pirteämpää tekstiä: täällä on ollut aivan älyttömän rentoa ja mukavaa. Olen päässyt tekemään Elävässä arkistossa käytännössä mitä ikinä olen halunnutkaan ja siitähän minä pidän. Olen digitoinut, tehnyt artikkeleita, leikannut videoita, katsellut Ylen TV-arkiston videoita ja niin edelleen. Elävä arkisto on nyt täynnä uusia Rölli-pätkiä, kun olen niitä parin viikon ajan lisännyt sinne säännöllisen epäsäännöllisesti. Olen myös tehnyt erilaisia poimintoja Elävän arkiston etusivulle herättämään ihmisten kiinnostusta.

Ensimmäinen viikko meni käytännössä uusien ohjelmien opettelemisessa, mutta tuli siinä myös tehtyä jotain Elävän arkiston sivuilla näkyvää sälää. Seuraavat kaksi viikkoa meni suurinpirtein samoissa hommissa, mutta kaksi kertaa nopeampaa, kun lukemattomien ohjelmien käyttämisen on oppinut. Tuntuukin vähän hassulta, että juuri kun on oppinut käyttämään kaikkia ohjelmia ns. "täydellisesti", niin työt loppuvat, haha. Vierailut Ylen eri rakennuksiin ovat olleet mielenkiintoisia. Erityisesti studiot ovat olleet kiehtovia!

Minulle on ollut äärimmäisen tärkeää saamani palaute ja tuki, jota olen saanut enemmän kuin tarpeeksi. Tulee sellainen fiilis, että kyllähän minusta täällä jotain hyötyäkin on. Erityisen mukavalta tuntui, kun tiimini korosti mielipiteitäni nuoren näkökulmasta. Mielikuvani Ylestä on muuttunut tämän kesäkuun aikana totaalisesti positiivisempaan suuntaan - Yle on oikeasti jossain määrin modernia.

Alex kertoo videolla työnkuvastaan Elävässä arkistossa.

Uskoisin, että tässä on kaikki tältä erää! Haluan toivottaa kaikille, niin Ylessä työskenteleville sekä kaikille muillekin, hyvää kesää ja mukavaa elämää!”

Alex Anttila on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Elävässä arkistossa.

 

”Suomentamista, ideointia, kopioimista, striimausta, kuvauksia, kameralistoja, elämyksiä ja hyvää fiilistä. Kaikki mitä olen Ylessä tehnyt on tuntunut jotenkin tärkeältä ja mielenkiintoiselta, kopiointikaan ei tunnu puuduttavalta kun tietää työn edesauttavan Savonlinnan oopperajuhlia. Studiossa on tullut istuskeltua ja seurattua miten siellä tehdään ohjelmaa. Nauhotuksia joissa ohjaaja huutelee mikä kamera kuvaa milloinkin, valojen säätelyä ja ihan mahtavia persoonia. Kesätyö jossa kokee näin paljon kaikkea ja joka päivä jotain uutta on ihan ainutlaatuista. Kaikki ovat tosi innoissaan kertoessaan miten he työskentelevät ja mitä juttuja tekevät.

Aiemmin olen pitänyt Yleä jotenkin itsestäänselvyytenä, ei sitä oikeasti ajattele kuinka suuri ihmismäärä tätä mediataloa pyörittää. Jokaiseen pieneen asiaan tarvitaan joku ihminen, täällä kaikki osaavat hommansa ja auttavat mielellään. Duunia on tehty kolme viikkoa ja enää on vajaa viikko jäljellä, ajattelen jo haikeudella ensi kesää, ja sitä ettei muualla voi olla näin kivaa kesätyötä. Siitä hetkestä lähiten kun sain kutsun haastatteluun ja kävin Ylellä, on ollut niin hyvä fiilis tästä paikasta. Ensimmäinen pidempiaikainen duuni on ollut aika mieletön kokemus ja toivon että tulen Ylelle myöhemminkin hommiin.”

Aino Hyvönen on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Kulttuurissa.

 

 

2 kommenttia

Onkos kivaa tehä tollasta työtä?

Hanna Lamminaho kirjoitti:

Onkos kivaa tehä tollasta työtä?

On todellakin, luulisi nyt, että tuli tekstissäni jo selväksi. ;) Meidät kesäduunarit on sijoiteltu meidän omien intressien ja taitojen perusteella ympäri Yleä, jotta jokainen pääsee tekemään mahd. mieluisaa hommaa. :)

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto