Ma 17.06.2013 @ 11:17Rebecca Nordman

Jännitystä ja haastattelutilanteita

"När jag fick telefonsamtalet att jag hade fått arbetsplatsen på YLE var jag alldeles extasisk. Jag funderade mycket på vad i hela friden jag skulle få göra där på Radio X3M. Jag menar, de talar ju i radio och så, men vad ska jag, inte ens myndig, göra?
Min närmaste gissning var att jag skulle få skriva artiklar till webben.

Men när jag kom hit, helt öppen för allt, visade det sig att jag skulle göra mycket, mycket mer! De hade mig att ringa intervjuer och jag, som varit skrämd för att ringa främmande mänskor per telefon, var helt sjukt nervös inför den första intervjun jag skulle göra. Hjärtat bultade...

Men första intervjun gick strålande. Ganska snart fick jag en teknik och de följande samtalen löpte ganska smort. Men att sitta i en liten koppi i flera timmar var trots allt ganska lamt. Som tur fixade mina kollegor att jag skulle få gå ut och göra en juttu, ett case som skulle talas om i radion. Den första in real life intervjun skulle ske med Anders Ingman och jag var nervös då jag skulle intervjua honom om deras guldhäst i deras stall. Intervjun blev ganska awkward, men idag sändes den och jag var nöjd över mig själv sist och slutligen.

Min andra in real life intervju gick superb och det blev mycket mer naturligt och smooth.

Nu har min skräck för att ringa främmande personen pyst bort och jag är mycket mer självsäker i mig själv runt andra mänskor.

Härlig porukka här på Radio X3M!

Ja sama suomeksi :D"

Rebecca Nordman työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle X3M:llä.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto