To 11.06.2009 @ 09:37Henni Aaltonen

Kurkistus YLEn urheilutoimituksen maailmaan

Terveisiä urheilun online-pöytien äärestä! Harrastan itse muodostelmaluistelua maajoukkueessa ja olen toki aikaisemminkin seurannut urheilua. En kuitenkaan niin intohimoisesti ja laajasti kuin kaikki työkaverini täällä. Ensimmäisenä päivänä tunsin "lievää" kuumotusta, kun toinen YLEn siisti kesäduunilainen Eemeli (kanssani täällä urheilupuolella) osoittautui täydelliseksi penkkiurheilijaksi (sen lisäksi että jalkapalloilee tips b:ssä) ja avasi keskusteluja heittämällä kommentteja ajankohtaisista urheilutapahtumista, joista itse olin vähän pihalla. Ensimmäisenä iltana suuntasinkin sitten pariksi tunniksi nettiin päivittämään itseni ajantasalle.

Nyt olen enemmän kuin ajan tasalla etsiessäni tuoreita uutisia esim.parin minuutin välein päivittyvän i-newsin avulla ja pakko ollakin. Olen ihan ylpeä itsestäni, että olen sopeutunut tänne miesvaltaiselle urheilupuolelle mielestäni hyvin. Ja miehissä täällä ei kyllä ole mitään vikaa, päinvastoin ! Läppä lentää ja en tunne mitään suuria paineita onnisua täydellisesti jokaisessa asiassa. Vaikka kyllähän se lämmittää mieltä kun "tutorimme" Jyri kehuu juttujamme: "it´s perfect" (tarkoittaako sitten sitä, onkin eri juttu ;D).

Niinkuin kerroin jo aikaisemmassa blogissa, päätyömme on kirjoittaa uutisia YLE-nettiin Delta-ohjelman avulla. Uskon enganninkin kehittyvän, sillä useimmat jutut ovat alunperin englanniksi ja niitä sitten käännän parhaimpani mukaan google translaten avustuksella. Juttujen lisäksi saamme tehdä kaikenlaisia "special" asioita, mitä ihanat urheilupuolen työntekijät meille keksivät. Eilen olikin ehkä haastavin, mutta samalla hauskin päiväni täällä. Pääsin aamupäivällä jututtamaan selostaja Antero Mertarantaa puhelimen välityksellä Mertaranta vastaa- sarjaa varten nettiin. Lupasi tulla meitä myös moikkaamaan ja niin tulikin tänään keskiviikkona. Kamera ja nimmaripaperit olivat valmiina ja siinä sitten keskusteltiin Anteron kanssa. Eilen iltapäivällä suuntasin kolmen miehen kanssa fudismaajoukkue infoon Kalastajatorpalle. Tärisin jännityksestä ja yritin rentouttaa itseäni tarjolla olevilla kekseillä, kun vastuulleni annettiin Teemu Tainion haastattelu kameran edessä. Jännää, miten pari kysymystä saa aikaan niin paljon jännitystä :D Ihan hyvin se lopulta meni, vaikka pienoisen stressin kuuleekin videolta. Annan sen kuitenkin itselleni anteeksi, olihan se vasta eka haastattelu. Kovasti mua senkin jälkeen kannustettiin, että " kyllä susta vielä toimittaja tehdään!". Olen myös innoissani, kun saan tehdä muodostelmaluistelusta jutun YLEn nettiin, siitä ainakin tiedän kaiken:) Tosi kiva yleisesti, että mulle ja Eemelille, joka on jo tehnyt kaksi haastattelua, annetaan oikeasti mielenkiintoisia ja haastavia hommia! Toivottavasti meistä on myös hyötyä.

Olisi kiva tutustua muihin kesätyöntekijöihin vielä enemmän. Eemeliin nyt on tutustunu väkisinki hyvin kun istutaan miltei koko päivä tässä koneilla vierekkäin ja käydään yhessä syömässä. Ja pariin muuhunkin, ketkä työskentelee lähellä. Mutta kun yleisesti kaikki 32 on niin eri paikoissa ja aikatauluissa, niin monen kanssa ei ole vielä ehtinyt vaihtaa sanaakaan. Maanantaina järjestimme työpäivän jälkeen pienen tapaamisen, ajatuksena tutustua toisiimme. Lopulta tapaamisen saapuikin vain 9 ihmistä, mutta niinkuin Sonja eilen blogissaan kertoikin, oli hauskaa tutustua ainakin heihin paremmin!

Terveisiä muille YLEn siisteille kesäduunareille ja hauskoja työpäiviä ! Törmäillään ja viimeistään maanantaina nähdään kunnolla :)

T:Henni

Henni Aaltonen on kesäkuun ajan YLEn SIISTInä kesäduunarina YLE Urheilussa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto