Pe 28.06.2013 @ 09:01Ylen siistit kesäduunarit 2013

Toinen megablogi

Toimittajan työ ja italialaisen pojan haastattelu

"All right, viimeinen blogiteksti :)

När folk tänker på sommarjobb så är det att plocka jordgubbar, klippa gräsmattor och sälja glass med inte så bra lön och störande väder och chefer. Men här på YLE har jag fått göra saker som inte är "the typical sommarjobb". Jag har varit en journalist! Toimittaja! A journalist! Jag har intervjuat folk, talat live i radio, klippt ihop ljudspår och varit en del av processen att sända ett radioprogram.

Haha, en höjdpunkt var när jag intervjuade en jämnårig pojke om Asien and stuff. Han var helt underbar, halvitalienare och kramsjuk! Vi satt i ett litet tecafé och drack te medan vi snattrade bort en timme. Intervjun var exemplarisk och vi hade mycket gemensamt så samtalet flöt bra på. Varje gång jag har lyssnat genom hans svar på datorn har jag skrattat och flinat, för han var bara så ihana! Haha, ni vet säkert hur italienare talar, deras röst går upp och ner och de är ganska fjolliga! Me like :)

På redaktionen har jag suttit och redigerat och klippt ihop, jobbat som en journalist och snackat om Nelson Mandela. Och någon hämtade jordgubbar hit, nami!
Well, well, tiden har gått snabbt och jag har upplevt så mycket mer än vad jag hade trott, Jag har inte plockat jordgubbar, jag har inte klippt gräsmattor och jag har itne sålt glass. Jag har varit en journalist."

Rebecca Nordman työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle X3M:llä. 


"Huomenna sitten loppuu tämä todella siisti kesäduuni. Viimeiset päivät ovat olleet hiljaisia, koska suurin osa työntekijöistä täällä on jo lähtenyt kesälomille. Toistanpa nyt vähän itseäni, mutta viikot todella ovat menneet todella nopeasti! Vaikka välillä on ollut vähän tylsempiä päiviä, kun ei ole ollut oikeastaan mitään tekemistä (niitä päivä on ollut kuitenkin hyvin harvoin), on joka viikko oppinut kuitenkin jotain uutta ja tehnyt sellaista, mitä ei ole ikinä ennen tehnyt. Esimerkiksi pari päivää sitten tein haastattelun englanniksi kahdeksan ihmisen joukolle. Aluksi jännittää tuollaiset tilanteet, mutta loppujen lopuksi se on todella palkitsevaa. Ylen siisti kesäduuni sai minut haastamaan itseni ja opetti, että myös pystyn tehdä ne asiat, jotka voivat pelottaa."

Lara Yildirim työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Klassisessa musiikissa.


"Kyllä voi neljä viikkoa mennä nopeasti. Koko kesäkuun ajan sai tehdä ihan 'oikeita töitä' ja vieläpä musiikin parissa. Paljon on tullut opittua, erityisesti juuri artikkeleiden toimittamisesta ja haastattelemisesta. Nyt vielä viimeisen viikon aikana teimme jutun Musiikkitalon kesäkonserttisarjasta ja molemmat haastattelut aiheesta englanniksi, ja toinen niistä ilman 'oikean' toimittajan apua Laran kanssa kahdestaan (Lara pääasiassa haastatteli ja minä kirjasin ylös). Siitäkin kuitenkin selvittiin ihan hyvin. Parempaa kesätyötä ei voisi toivoa. Kiitos Yle ja erityisesti klassisen musiikin toimitus!"

Tuomas Kangas työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Klassisessa musiikissa.


Loppusuoralla

"Kaksi päivää on enää töitä jäljellä eli loppusuoralla ollaan. Yle Urheilussa hommat ovat jatkuneet mielenkiintoisissa merkeissä. Viime viikolla saimme työparini Alecin kanssa vastuullemme laajan juttukokonaisuuden Helsingin vuoden 1952 olympialaisiin liittyen. Tekstien tueksi kaivoimme arkistoista vanhoja valokuvia ja niiden pohjalta kävimme sitten ottamassa kuvia kilpailupaikkojen nykykunnosta. Lopputulos taitaa edelleen löytyä urheilun etusivulta.

Kommelluksiltakaan ei olla täysin vältytty. Tein radiohaastattelun Yle Puheen jalkapallokierrosta varten, mutta en sitten tullut ajatelleeksi, että saattaisi olla ihan fiksua laittaa nauhoitus päälle. No, menköön kokemattomuden piikkiin. Virheistä oppii ja niin edelleen. Toisella yrittämällä haastattelu onnistuikin sitten ihan mukavasti.

Kaiken kaikkiaan kesäkuu on ollut erittäin onnistunut, mikäs siinä työskennellessä kun työ on mielenkiintoista ja mielekästä. Blogikirjoitukset omalta osaltani on hyvä lopettaa perinteiseen tapaan näihin kuviin, näihin tunnelmiin."

Jussi Vainikka työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Urheilussa.


"17 työpäivää ja rapiat takana, enää vajaa kaksi jäljellä. Työpäiviin on tullut vahvaa rutiinia: olemme osallistuneet ainakin melkein joka päivä kahteen lyhyeen kokoukseen, joissa suunnitellaan illan urheilutarjontaa. Tuoli, jossa olen istunut online-puolella, alkaa sekin tuntua tutulta, sillä suuri osa työtunneista on käytetty nimenomaan siinä istuen. Esimerkiksi lähetyksien suunnittelemiseen käytetyn iNews-järjestelmän täyttämisessä on vierähtänyt tovi jos toinenkin.

Työtehtävät eivät toki ole rajoittuneet vain koneen ääressä nököttämiseen. Kävimme esimerkiksi ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen 'infotilaisuudessa'. Kyseisen tilaisuuden aikana toimenkuvaamme kuului kannella kameran jalustaa ympäri Linnanmäkeä, tarkkailla vakituisten toimittajien haastattelutyötä sekä pelailla Mäkäräisen juuri avattua nimikkopeliä.

Teimme myös juttusarjan vuoden 1952 olympialaisten kisapaikoista. Reissasimme ympäri Helsinkiä kamera kaulassa ja otimme kuvia niin Olympiastadionista, Velodromista kuin Taivallahden soutustadionistakin. Takaisin Pasilaan selvittyämme kirjoitimme kisapaikkojen historiaa juttumuotoon ja valmis juttusarja kuvineen löytyykin Urheilun sivuilta.

Kuukausi alkaa siis olla takanapäin. Omaa tuolia ja huipputason ruokia tulee varmasti ikävä, mutta toisaalta varmasti tekee hyvää itse kullekin päästä lomailemaan. Aikaa on kuitenkin yhä jäljellä: kannattaa siis ottaa siitä vielä kaikki mahdollinen ilo irti."

Alec Neihum työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Urheilussa.


Viimeisiä viedään!

"Ohjelma valmis. Pari päivää vielä jäljellä. Tänään oltiin vierailemassa Alishowssa, jossa vieraana oli imitaattori Jarkko Tamminen (joka toi lähetykseen mukanaan Aira Samulinin, Martti Ahtisaaren, Tarja Halosen, Tamin, sekä monen muun suomalaisen sankarin). Aamulla ei ollut sen suurempaa hommaa, kuin päivittää Facebookia ohjelman kulusta. Sain eilen valmiiksi jakson jonka tein 'Kesävesillä'- sarjaan. Jaksossa otin selvää kahdesta uudesta vesiurheilulajista, SUP-surffauksesta ja SUP-joogasta. Lajeissa seisotaan leveähköjen surffilautojen päällä ja melotaan. Jutun tekeminen alusta loppuun, omin käsin oli suhteellisen hienoa.

Loppu häämöttää ja siinä on hyvät ja huonot puolensa, mutta olen todella kiitollinen Ylelle tästä työpaikasta."

Kaarlo Kulmanen työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Puheella. 


"Toiseksi viimeinen työpäivä, jännitys tiivistyy. Loman odotus sekoittuu haikeuteen, kun tulee aika jättää Yle. Viimeisellä viikolla olemme saanet tehdä ikioman radiojutun ja pääsemmekin puhumaan suoraan lähetykseen. Hurjaa! Tätä minä odotin ja haluamani sain. En voi kuin kiittää.

Ylellä työskentely on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus. En olisi koskaan uskonut, että tällainen tilaisuus suotaisiin juuri minulle. Olen ällistynyt, että unelmien kuukausi on jo ohi ja on aika palata normaaliin elämään.

Tulen muistelemaan aikaani täällä ja kaikkia tapaamiani ihmisiä lämmöllä. Pidetään lippu korkealla!"

Sivi Makkonen työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Kultakuumeessa."Tänään on toiseksi viimeinen päivä töissä täällä Ylellä. Ehdoton huippukohta oli se, kun pääsimme uutis- ja ajankohtaisosion kesäduunareiden kanssa seuraamaan 20:30-uutislähetystä tarkkaamosta. Tunnelma oli virittynyt pimeässä huoneessa, jossa toimittiin ehdottomalla sekuntiaikataululla. Puhuimme myös Kaj Rehnmanin kanssa uutisihmisen elämästä ja hän jakoi meille kokemuksiaan. Suoritimme tänään kellarin kartoitusta ja päädyimme aina pääkalloluolalle asti. Legendat ihmisistä jotka eksyvät Ylen kellareihin eivät ole tuulesta temmattuja. Olen saanut paljon irti siististä kesäduunista, sillä täällä pääsee näkemään asioita, joita tavallinen kansalainen ei tule edes ajatelleeksi."

Eetu Laine työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa.


"Heippa! :)

Nyt on neljä viikkoa Ylen siistiä kesäduunia takana! Tunnen itseni true duunariksi.

Kuukauden kohokohtia ovat olleet uutislähetykseen pääsy, ruoka, uutisten tekemisen seuraaminen, valokuvaaminen, haastattelukeikat, ihmiset ja tietysti Ylen kellareissa seikkailu! Kahvikoneesta tuli uusi ystäväni. Kuvasimme muiden U&A:ssa olleiden kesäduunareiden kanssa lyhyen esittelyvideon, mikä oli myös hubaa. :) Tuli bosslife-fiilis, kun olin mukana ajelemassa ympäri kaupunkia Ylen sinisten autojen kyydissä.

Vaikka täällä onkin ollut kivaa, on silti hauskaa päästä myös lomalle. Nyt jopa on rahaa taskussa, joten lomalla voi tehdäkin jotain! Wuhuu!

Hyvää kesää kaikille! :)"

Venla Lindström työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis ja ajankohtaistoimituksessa.


Heipähei ja blogia vei!

"Uhhuh, mikä kuukausi. Aika on vilistänyt silmien edessä, enkä oikein osaa sisäistää, että huomenna on todellakin viimeinen työpäivä. Ylellä on ollut ikimuistoista, enkä usko, että mikään näin huba voi täyttää työnteon määritelmän.

Viime viikolla saimme tehtäväksemme kuvata esittelyvideon itsestämme Ylen Intraan. Elokuvanteko on yllättävän aikaavievää ja saimme tähänkin kulutettua viitisen päivää suunnitteluun, kuvaukseen ja editointiin. Lopputulos on kuitenkin tyydyttävä ja projektia oli hauska toteuttaa. Eilen saimme tilaisuuden nähdä kuinka 20.30-uutislähetystä tehdään. Tätä eivät kaikki voi sanoa tehneensä. Näkymä tarkkailuhuoneessa oli kuin 70-luvun avaruusalukselta: valtavasti näyttöjä, pieniä nappeja ja vilkkuvia valoja. 

Aiemmin sain tilaisuuden kavuta Pasilan linkkitornin huipulle. Näkymät olivat mahtavat ja Hartwall-areena olisi kokonsa puolesta mahtunut kämmenelleni. Se oli eeppistä.

Tänään aamupäivällä annoimme periksi päiviä jatkuneelle kiusaukselle mennä uudestaan Ylen kellareihin. Tällä kertaa vaelsimme pitkälle maan alla ja nousimme pinnalle jossain, kaukana Ylestä. Kellareista löytyi vaikka mitä, viinapulloista polkuautoon ja ikivanhaan kirjastoon, joka oli täynnä paksuja, aikansa eläneitä oppikirjoja ja jonkun epäonnisen lukiolaisen 50-luvulla sinne unohtama saksanvihko. Tunneleita on tosiaan paljon ja ne tuntuivat loputtomilta. Pariin otteseen luulimme eksyneemme. Ei hitsi, mä haluun sellaisen kellarin. :)

Täällä olen saanut leikkiä valokuvaajaa, tehdä journalismia ja tavata lätkätähtiä. Siistiä kuin mikä.

Mutta joo, kaikki kiva loppuu aikanaan ja onhan se nyt jo aikakin päästä lomalle.
Vielä on kesää jäljellä. Ainakin vähän."

Elmo Mustonen työskenteli kesäkuun ajan Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. 


"Viimeisiä päiviä viedään, fiilikset ovat kaikinpuolin haikeat - en taida olla ainoa, joka on samoilla fiiliksillä liikkeellä. Ei millään tekisi mieli lähteä, kun on juuri saanut tutustua paremmin työkavereihin ja talon tapoihin. Nyt vasta kuukauden jälkeen osaa jo liikkua ilman ylimääräisiä eksymisiä, joita itselläni oli ensimmäisellä viikolla paljon. Mennyt viikko on kulunut radiojutun hiomisessa ja valmiiksi tekemisessä - se tulee ulos tänään Kultakuumeen lähetyksessä. Käytävän toisella puolella asusteleva Anu kysäisi meiltä myös sellaista, että haluammeko suoraan lähetykseen tänään. Yht'aikaa hän sai kaksi vastausta, minulta EI ja Siviltä KYLLÄ. Katsoimme toisiamme ja kinastelimme tovin siitä, että mennäänkö vai eikö mennä ja päätettiin sitten, että mennään kun yhdessä päästään. Ja nyt kun tarkemmin ajattelen, sinne radiolähetykseen ei noin vain kävellä. Nyt kun on mahdollisuus tarjolla, siihen tulee tarttua. Tämä koko työ oli minulle mahdollisuus kokea uusia asioita, joten miksi esimerkiksi kuukauden pois kotoa olemisen jälkeen, en uskaltaisi tarttua mihin tahansa vastaan tulevaan?"

Tuukka Pajuniemi työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Kultakuumeessa. 


"Työt alkaa olla ohi ja pitää sanoa, että hauskaa on ollut. Viimeisellä viikolla pääsin tekemään juttua, johon piti käydä haastattelemassa Segwayn maahantuojaa. Lähdin siis hortoilemaan yksikseni Keraan, joka on siis todella pieni paikka Espoossa. Sain etsiä paikkaa jonkin aikaa, sillä en meinannut tajuta missä päin olin. Kaiken lisäksi navigaattorini sekosi ja ohjasi minulle reitin, joka kiersi puoli Espoota, tai siltä se ainakin näytti. Kuitenkin loppujen lopuksi selvisin paikalle ja pääsin tekemään haastattelun sekä testaamaan Segwaytä, jota oli todella mahtava ajaa. Olemme myös täällä ollessamme päässeet tutustumaan Ylen tiloihin. Yksi kuuluisimmista 'nähtävyyksistä' on Ylen kellari. Suuri ja mahtava kellari, jonne joka kesä hukkuu muutama kesätyöläinen. :DD Kellari oli todella massiivinen. Aina kun luuli, että tie päättyisi kulman takana, tai että tulisi lukittu ovi vastaan, tie vain jatkui ja suurin osa ovista oli auki.

Tänä aamuna pääsimme seuraamaan Yle Puheen aamuohjelmaa Alishow:ta. Ohjelmaa lähetetään tällä hetkellä Kallion Karhupuistosta, joten menimme heti aamusta sinne. Oli aivan hirveää lähteä etsimään täysin tuntematonta paikkaa väsyneenä vielä eilisen Rock the Beach -festarin jälkeen, (joka oli muuten todella todella mahtava!!) mutta onneksi puistikko löytyi helposti. Tänään vieraana oli imitaattori Jarkko Tamminen, joka oli aivan uskomaton tyyppi ja saimmekin hyvät naurut heti aamusta. Pääsemme seuraamaan myös huomisaamun lähetystä. Lähetystä seuratessamme tehtävämme on päivittämään Yle Puheen Facebook- ja Twitter-sivustoja. On se kyllä rankkaa olla Ylen kesäduunarina.

Kesäkuu meni todella nopeasti ja liian aikaisista heräämisistäkin huolimatta, töissä on ollut hauskaa. Ylen siistinä kesäduunarina on ollut todella mahtavaa. Olen tutustunut uusiin ihmisiin, saanut uusia kavereita ja se mikä koko tämän kesätyönkin pointtina on, olen päässyt kokemaan, minkälaista on olla töissä Yleisradiossa. Ehdottomasti kannattaa hakea tänne kesätöihin, se on nimensä mukaisesti siistiä.

Hyvää kesää ihmiset, huomenna alkaa LOMA!!"

Iiris Karhama työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Puheella.


"Kyllä aika meneekin nopeasti! Muistin onneksi tänään käydä tutkimassa Ylen rekvisiitan kameravarastoa ennen töiden loppumista. Sieltä löytyi optiikkaa ja kameroita moneen lähtöön. Palkkaakin olen jo ehtinyt kuluttaa uuden kameran verran. On kyllä ollut unohtumaton kesäduuni!

Kiitokset siis Ylelle ja etenkin tänne designin väelle! Eipä tässä kai paljoa sanottavaa enää ole muuta kuin hyvää kesää kaikille."

Erkki Lähde työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Tuotannossa.


"Ulkona tuulee ja sataa, mutta tällä hetkellä kumpikaan niistä ei haittaa kun viimeistä viedään töissä, ja olemme istuneet lähinnä koneella tuijottamassa tähän asti kuvaamiamme videopätkiä. Niistä pitäisi huomenna vielä supereditillä taikoa minuutin mittaisia kokonaisuuksia, kymmenisen kappaletta. Kuukausi Ylen siistinä on hujahtanut hetkessä ohi, mutta nyt sentään olen tajunnut olevani töissä lukuisilla hauskoilla kuvauskeikoilla ravatessa – silti tuntuu siltä kuin olisin tehnyt tätä vasta viikon tai pari. 

Noh, lomalle on mukavaa kuitenkin päästä ja tämän kesäkuun jälkeen olen monia kokemuksia rikkaampi, hetkiä joita en varmasti olisi saanut jossain muualla. Pienet seikkailut Fazerin liukuhihnojen alla, Rovion pehmoleluarmeijan keskellä ja Ylen kellareissa varmasti tulevat hyppimään mielessä pidempään, sen verran ainutlaatuinen ja syväluotaava tämä reissu media-alan pyörteisiin on ollut!"

Aada Harju työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Nuorille nyt! -projektissa.


"Huomenna koittaa viimeinen päivä Ylellä kesäduunissa. Kuukausi on vierähtänyt aivan käsittämättömän nopeasti. Kaikkea on tullut tehtyä ja nähtyä. En ole törmännyt yhteenkään epämiellyttävään hommaan. Epämiellyttävältä ei tuntunut edes eksyä putkitunneleihin pelkän kännykän valon kanssa. Se oli jännää! Jäisin tänne koko loppukesäksi töihin jos se olisi mahdollista. On aivan mahtavaa että Yle on ottanut nuoria töihin. Työkokemusta kertyy, oppii enemmän työelämästä ja tutustuu ihmisiin. Kaikki ovat olleet todella mukavia. Kuukausi on ollut todella antoisa. Voisin sanoa että elämäni parhaimpia kuukausia!"

Aleksi Rainos työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Tuotannossa.


Tänään jäljellä yksi

"J.E. (juuh elikkäs) yksi aamu Yleä jäljellä. Kesäkin jo puolessavälissä. Omituista, miten nopeasti aika menee. Vastahan tulin ensimmäistä kertaa töistä kotiin ja mietin, että mitähän kaikkea meillä on edessä näiden viikkojen aikana. Nyt se kaikki alkaa olla jo takanapäin ja on aika siirtyä lomailemaan. Jes.

Kuvankäsittelyä, valokuvausta ja ulinaa biisin tahtiin nauhurille. Siinä viimeisten päivieni työtehtäviä. Viikkojen aikana olen kirjoittanut pari juttua YleX:n nettisivuille ja tehnyt jotain hyödyllistäkin, kai.

Työmatkat ovat olleet suht hajottavia. Joka aamu Riihimäeltä Helsinkiin reissaaminen ei tunnu sopivan minulle ja varsinkin töiden jälkeen iltapäivän ruuhkajuniin väsyneenä ahtautuminen on itsemurhaa. Tahtoisin vain kotiin.

Mielettömän hauska, rikas ja ainutlaatuinen kesäkuu. Ruoka on edelleen hyvää. Toivottavasti näemme vielä, YleX.

Jätän kokemuksista hehkuttamisen muille. Ei niistä voi lukea, ne pitää kokea. Lyhyestä virsi kaunis.

Kiitokseni kaikille.

Ave."

Juho Nuutinen työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina YleX:llä. 


"Kesätyö Ylellä lähenee nyt loppuaan ja takana on ihan mahtava, vai pitäisikö sanoa siisti, kuukausi! Näiden neljän viikon aikana on päässyt näkemään paljon ja itsekin tekemään monenlaista. Ensimmäisenä viikkona olin PlusDeskilla avustamassa nettijuttujen teossa. Seuraavat kaksi viikkoa olivat hyvin mielenkiintoisia, sillä seurasin toimittajia ja kuvausryhymiä haastattelukeikoilla ja erilaisissa tilaisuuksissa. Tuli käytyä niin eduskunnassa, käräjäoikeudessa kuin levytysstuodiollakin. Tämän viimeisen viikon olen ollut grafiikassa. Työtehtävänäni on ollut kiertää Helsinkiä ja ottaa kuvia Ylen arkistoon (kameralla, joka oli aivan liian hieno kesätyöntekijälle annettavaksi)."

Klaus Ashorn työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa.


"Toiseksi viimeinen päivä siisteimmässä kesäduunissa. Kuukausi on mennyt älyttömän nopeasti ja vaikka on ollut kivaa, huokasin helpotuksesta kun saatiin viimeinen haastattelu kuvattua. Unirytmini on jo alkanut itsekseen siirtyä lomalle kun olen nukkunut pommiin joka aamu tällä viikolla. Siitä huolimatta surettaa kun paras kesäduuni on loppumassa. Olen saanut mitä arvokkainta työkokemusta, tavannut uusia (ja mahtavia) ihmisiä ja rohkaistunut kun on pitänyt soitella tuntemattomille haastateltaville. Voin siirtyä iloisena lomille tuhlaamaan palkkaani!"

Ilona Rania työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunaria Nuorille Nyt! -projektissa.


Vähiin käy kunnes loppuu…

"Nyt on paha. Nyt on tosi paha. Nimittäin sanoa, mikä on fiilis. Klassiseen kysymykseen 'miltä nyt tuntuu' en osaisi esittää tällä hetkellä mitään yksiselitteistä tai järkevää tai yksiselitteisesti järkevää vastausta. Kiertelyn ja kaartelun kautta voisin onnistua. Kokeillaas.

Kuten otsikko kertoo, työpäiväni Ylellä alkavat olla luetut. Takana neljä hyvin mielenkiintoista, antoisaa ja leppoisaa viikkoa Elävässä arkistossa. Mahtavia ihmisiä, rauhallinen tunnelma, hyvä ilmapiiri. Kaikki, mitä tarvitaan kesäduunin onnistumiseen. Voin paljastaa salaisuuden: olen oikeasti viihtynyt täällä. Vaikka toki on ollut aamuja, etten olisi kuollaksenikaan jaksanut nousta ylös, olen ollut iloinen, että kuitenkin olen. Nyt tuli sekava lause… Noh, ymmärtäkää se siitä huolimatta.

Koittavasta lopusta (tai koittaneesta, riippuu milloin luet tämän blogin) on kyllä vähän kaksijakoinen fiilis. Kaipaan kyllä jo kesälomaa ja pahasti, mutta kuitenkaan en haluaisi täältäkään lähteä. No, kenties tänne joskus päätyy uudestaan, kuka tietää. On se kesäloma sen verran kiva asia kuitenkin, että ihan iloisin mielin lompsin lomille.

Lyhyestä virsi kaunis, joten jätän joutavimman turisemisen pois tästä blogista. Suurkiitos koko Elävän arkiston poppoolle! Hauskaa on ollut. Ehkä me joku päivä vielä nähdään."


Jesperi Lauhio työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Elävässä arkistossa.


Neljä viikkoa, wow?

"Huhuh.

Huomaan että luureissani soi juuri Fintelligensin biisi ’’en vaihtais päivääkään’’ joka kuvaa fiilistäni täysin, aivan täysin. Kohta tätä unelmaa on jäljellä enää puolitoista päivää ja loma alkaa enkä pääse enää tänne toimitukseen nauttimaan ihanasta ilmapiiristä, hengailemaan studioon tai ah, niin mukavista työtehtävistä.

Kyseiset työtehtävät ovat kuluneina päivinä olleet remix-lähetysten miksausta, korvamatokoukkujen tekemistä (juontajien kanssa hyräilyä) sekä yleistä juontajien auttamista/tyhmien kysymysten kysymistä. ^^ Virheitäkin olen tehnyt (oli tyyliin eka kerta ikinä koko elämässäni). Oltiin siis Juhon kanssa pässejä ja tehtiin liian monta korvamatokoukkua kahdestaan ja koko toimitus tuli huutamaan mulle (en liioittele). Olen myös hoitanut YleX-Shoutboxia Uuden musiikin iltavuoron Juhanin juontaessa lähetystä. Kaikki rakastavat kesäpoikia. :3 Esittelin mm. kuulijoille YleX-aurinkolaseja studiokamerassa.

Suht haikein fiiliksin lähden mutta ei haittaa koska oli niin mahtavaa! Kiitos."

Konsta Kivistö työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina YleX:llä.


"
Kuukausi Ylellä alkaa olla päätöksessä ja en voi vieläkään uskoa, että aika meni näin nopeasti. Juuri kun tiettyyn rutiiniin on tottunut pitäisi jo vaihtaa lomafiilis päälle, vaikka onhan sitä vähän odotettukin. Huomenna viimeisenä päivän tunnelmat on varmasti vähän ristiriitaiset, sillä on haikeaa lähteä, mutta toisaalta on kiva päästä lomailemaan. Viimeinen viikko on ollut kiireinen ja aina välillä tuleekin tehtyä vähän ylitöitä. Tekeillä on vielä yksi artikkeli, joka toivon mukaan ehtii tulla vielä valmiiksi. ;) Tätä kuukautta ei takuulla unohda helposti ja toivon ettei tämä ole viimeinen kerta, kun pääsen työskentelemään Ylellä."

Iina Dementjeff työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Elävässä arkistossa.


"Viimeinen viikko töissä on mennyt nopeasti. Työ ei ole poikennut normaalista. Paras muisto oli kun kävimme katsomassa 'Seinät kaatuu'-tapahtumaa, jossa Ylen erikoistehostemiehet olivat pyroteknisin keinoin kaatamassa 'seinää'."

Eeti Hirsimäki työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Rekvisiitassa.


"
Dagarna har bara flugit förbi! Vi är redan inne på de sista arbetsdagarna vilket känns väldigt tråkigt… Vi har fått lära känna så många awesome människor under våra fyra veckor på Yle så känns aningen vemodigt att snart vara tvungna att säga hejdå. När jag nästa gång får chansen att hålla på med sådant som vi nu gjort i snart fyra veckors tid har jag ingen aning om. Kanske under studierna? Hoppas!

Vi besökte även inspelningarna av Buu-klubbens julkalender så vi fick även se hur det funkar.

Jag är mer än nöjd med mitt sommarjobb och hoppas verkligen alla de som är intresserade av media skulle få en lika fin chans att se och lära sig om Yle som jag har fått!"

Josefin Flemmich työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Fakta & Fiktionissa.


"Apua! Viimeinen duunipäivä menossa ja kohta astumme Ylen ovista viimeistä kertaa. Huomisen saimme vapaaksi, joten tulemme Josefinin kanssa vain muutamaksi tunniksi moikkaamaan siistejä ja sanomaan hyvästit talolle. Tämän päivän vietämme koneen äärellä livebloggaamassa Naturväktareille. Tulen tosiaan kaipaamaan tätä taloa ja sen mahtavaa porukkaa! Tämän neljän viikon aikana olen oppinut enemmän Ylestä ja mitä kulissien takana oikein tapahtuu. Radiokanavatkin muuttui autossa NRJ:stä Yle X3M:iin ja YleX:ään. Toivon kaikkea hyvää kaikille siisteille ja muille keihin olen täällä ollessani tutustunut! Hyvää kesää, meitsi lähtee lomalle, synttäreitä viettämään!"

Maria Kempe työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Fakta & Fiktionissa.


"Viimeinen päivä kesähessuna starttaa huomenna! Tokavika päivä kului toimistolla hengaillessa, lähetin myös kangaskasseja Summerin faneille sekä kirjoittelin sähköposteja Johanneksen (Summerin juontajan) nimissä. Vaikka työ Ylellä oli mukavaa, kesäloma on nyt paikallaan. Lokoisaa kesää kaikille!"

Toivo Huhtaniska  työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Summerissa.


"Idag är det näst sista jobbdagen här på Yle och jag känner mig både ivrig och ledsen. Kommer kännas konstigt att inte vara tvungen att vakna kvartföre sju för att hinna till tåget. Ännu konstigare är det att tänka att jag inte kommer träffa samma människor varje dag. Jag har varit mer än nöjd med sommarjobbet och vill tacka stort alla som hjälpt mig slippa hit! Jag har lärt mig helt massor under denna månad att jag inte ens kommer ihåg allt, haha. Vill definitivt rekommendera alla 16-17 åriga att söka till ”Ylen siisti kesäduuni” eftersom det är super! Definitivt det bästa jobbet jag haft och antagligen bättre en någon sommarjobb jag kommer nånsin ha. Även om jag nog längtar efter sovmorgnar och ledighet kommer jag sakna det här stort! Jag tycker det är fint att Yle ordnar än sånhän chans till ungdomar i min ålder och dessutom får man faktiskt göra saker här. Hoppas alla har en bra sommar och gillat dethär lika mycket som jag har!"

Kitty Kaski työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle X3M:llä.


"Viimeinen viikko on ollut kyllä luultavasti kaikista kivoin, ja ehdottomasti monipuolisin. Alkuviikosta olin tosiaan etätöissä, ja vaikka oli kivaa, niin ehkä mulle sopii paremmin työt kodin ulkopuolella, niin saan helpommin vedettyä rajan työn ja vapaa-ajan välille, eikä jää työjutut pyörimään päähän. Keskiviikkona olin Tampereella kuvausassarina Summerin Kaverille kans -jutun tekemisessä mukana, kuvaustiimi oli erittäin mukava ja yleisfiilis oli rento. Kuvaukset menivät sujuvasti ja pääsin kuuntelemaan Rockwallin biisejä ja juttelemaan bändin kanssa. Jee, rock on! Huomenna lähtee vika päivä käyntiin, tänään vielä kuvauksissa Helsingissä. Vähän harmittaa, että tää on ohi näin pian, mut ei mitään, uusia haasteita kohti vaan."

Mira Ala-Kantti työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Summerissa. 


"Ylen siisti kesäduuni 2013 on meidän osaltamme loppusuoralla. Työskentely Ylellä on ollut monipuolinen kokemus ja monenlaista on koettu ja nähty, vaikka vielä paljon asioita jäi varmasti näkemättäkin. Haluaisin kiittää Yleä tästä mahdollisuudesta, jonka me 30 siistiä kesäduunaria saimme tänä kesänä! Vielä lopuksi haluaisin sanoa niille jotka mahdollisesti lukiessaan näitä blogikirjoituksia pohtivat kannattaako tänne hakea, niin vastaus on ehdottomasta kyllä. Ennakkoluulot kannattaa heittää roskakoriin, sillä Yle osaa yllättää!"

Krista Määttä työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Armissa.


"Tänään on viimeinen työpäivä ja fiilis on yhtä aikaa mahtava, mutta samaan aikaan haikea. Olemme saanneet mahdollisuuden työskennellä mahtavassa työympäristössä  tämän kuukauden ajan ja työpäivämme eivät olisi olleet niin mahtavia ilman meidän supersiistejä työtovereita. Minusta ja työparistani on tullut hyvät ystävät ja meillä näyttää olevan paljon yhteistä. Työparien valinta on ainakin kohdallamme onnistunut erinomaisesti, sillä olemme tulleet toistemme kanssa hyvin toimeen. Kaikille Ylen siistin kesäduunin hakijoille ensivuodeksi tänne kannattaa hakea."

Fatima Salah työskenteli kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Armissa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto