Pe 08.06.2012 @ 15:04Cilla Aulén, Benjamin Klemettinen

Viikko takana, kolme edessä

”Olotilassa vallitsee rento olotila

Ensimmäiset viisi työpäivää täällä Ylellä ovat olleet parempia kuin odotin. Maanantaina istuessani bussissa matkalla Pasilaan ehdin jo maalata päässäni jos jonkinlaisia mielikuvia ja kauhuskenaarioita tulevasta kesätyöstäni. Kaikki stressaaminen on kuitenkin jo tässä vaiheessa osoittautunut turhaksi, sillä työtehtäväni ovat äärimmäisen kivoja ja muut työntekijät ovat olleet todella kannustavia ja avuliaita.

Työpisteeni sijaitsee Ison Pajan toisessa kerroksessa Puoli seitsemän – ohjelman tekijöiden kuhinan keskellä. Minulla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä kyseisen ohjelman kanssa, vaan työnkuvaani kuuluu Ylen 25–35-vuotiaille naisille suuntaamalle Olotila-sivustolle artikkeleiden kirjoittaminen ja kuvittaminen. Työni on ollut tähän asti todella itsenäistä ja ensimmäisen päivän lyhyiden ohjeistuksien jälkeen olen jo saanut mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa itse muutamia artikkeleita. En olisikaan voinut toivoa parempaa kesätyöpaikkaa, sillä olen aina ollut kiinnostunut journalismista ja pidän kirjoittamisesta. Tämä kesätyö tarjoaa oivallisen mahdollisuuden nähdä alan kulissien taakse ja saada jonkinlainen käsitys siitä, millaista tämä työ oikeasti on.

Itse työnteon lisäksi myös muut Siistit kesäduunarit ovat osoittautuneet mainioiksi tyypeiksi, ja jokapäiväinen lounastauko hyvässä seurassa onkin ollut todella tervetullut ankaran työnteon lomaan. Näin parin päivän kokemuksella voin sanoa luovan työn olevan hauskaa, mutta omalla tavallaan haastavaa. Pidän kuitenkin haasteista ja en maltakaan odottaa tulevia viikkoja ja kaikkea mielenkiintoista tekemistä johon pääsen osallistumaan.”

Cilla Aulén on kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Asian Elämäntavassa.

Ensimmäinen viikko Ylellä

Hei olen Benjamin, ylen siisti kesäduunari. Työskentelen kansainvälisellä osastolla, jossa työtehtävinä minulla on ollut ohjelmien taustatietojen hankkiminen, ohjelmien katsominen sekä arvioiminen. Nyt on ensimmäinen viikko takana ja fiilikset ovat vieläkin yhtä korkealla kuin silloin kun kuulimme Ylelle pääsystä. Yle on todella mukava mesta ja sen työntekijät vielä  mukavempia. Ensimmäisenä päivänä minua pelotti ettei töitä riittäisi koko kuukaudelle, mutta tähän mennessä niitä on ollut sopivasti, kunhan vain on oma-aloitteinen ja uskaltaa kysyä lisätöitä jos tuntuu tylsältä. Odotan innolla seuraavia viikkoja, ja erityisesti sitä, kun pääsemme kiipeämään linkkitorniin.

Rakkahin terveisin, Ylen siisti kesäduunari Benjamin. :)”

Benjamin Klemettinen on kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen ohjelmahankinnassa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto