Pe 15.06.2012 @ 13:30Alina Juote, Joonas Koivisto

Nimensä veroinen duuni

”Melkein kaksi viikkoa kesätöitä Ylen uutisissa takana, eikä aika ole käynyt pitkäksi. Olen ehtinyt tutustua mm. kotimaan toimitukseen, online toimitussihteerien työhön ja x-uutisiin. Kotimaan toimituksessa vietin kaksi ensimmäistä työpäivääni. Ensimmäisenä lähdimme työparini kanssa toimittajan mukana tiedotustilaisuuteen ympäristöministeriöön ja jo toisena työpäivänäni minut lähetettiin yksin MLL:llän tiedotustilaisuuteen, josta kirjoitinkin uutisen ylen internetuutisiin. Online toimituksessa vietimme työparini kanssa ensimmäisen työviikon viimeiset päivät ja kirjoitimme juttua kesäduuneista ylen nettiin. Ajelimme taksilla haastattelemaan kesätyöntekijöitä mm. Kustaankartanon vanhusten keskukseen ja Linnanmäelle. Hauskaa oli eli siisti duuni kaikin puolin.

Toinen työviikko alkoi kesäduunareiden yhteisellä kierroksella uutistoimistossa, tosin mulle ehkä vähän turha keikka, istunhan täällä joka päivä. Oli kuitenkin hauskaa päästä kritisoimaan ylen nettisivuja online toimituksen jätkille ihan luvan kanssa… Tilaisuuden jälkeen x-uutisten Elina esitteli yle x:n studiota ja kiersimme ympäri yle x:n tiloja. Myöhemmin kerroin Elinalle millaisia uutisia minua kiinnostaisi kuunnella x-uutisista.

Nyt olenkin viettänyt pari päivää uuden oman jutun kimpussa, joka toivottavasti valmistuukin joskus hamassa tulevaisuudessa. Talousjuttuja ylen nettisivuille kirjoittava Ilona kertoi meille aluksi omasta työstään ja lupasi auttaa meidän omien juttujen kanssa. Kaikin puolin työ on ollut tosi ihanaa ja mukavan leppoisaa ja tekemistä on riittänyt sopivasti. Juttujen teko on hauskaa ja palkitsevaa ja on enemmän kuin siistiä nähdä miten uutiset oikeasti syntyy ja miten uutistoimisto pyörii.”

Alina Juote on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Uutisissa.

 

"Siisti kesäduuni Ylellä on todellakin ollut tosi siistiä. Itse olen ollut nyt kaksi viikkoa YleX:n nettitoimituksessa. Olen pääasiassa kirjoitellut juttuja popuutisiin.

Työaika alkoi arvioimalla kanavan tämänhetkistä soittolistaa. Koitin parhaani mukaan antaa nuorten näkökulmaa siihen, millaista musiikkia kannattaisi soittaa. Todella hienoa oli päästä mukaan musapalaveriin esittämään tekemäni arvostelu.   Pääsin sitten työn makuun kirjoittamaan popuutisiin käännösuutisia. Poimin isoista kansainvälisistä medioista kanavan kohdeyleisöä kiinnostavia uutisia. Olen tehnyt puhelinhaastatteluja ja päässyt livenä juttelemaan kanavan vieraille. Työaikani huippukohtia taitaa olla nyt 15.6 alkava BoomBox festari johon minut päästettiin kuvaavaksi toimittajaksi.

Täysin putkeen ei ole mennyt, nimittäin varsinkin alussa tuli eksyttyä kanssa YleX:ällä olevan Kertun kanssa kun ollaan etsitty ravintoloita. Mutta hauskaa on ollut. Kiitän Yleä mahtavasta mahdollisuuudesta tälläiseen kesätyöhön! Tosi siistiä!”

Joonas Koivisto on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina YleX:n nettitoimituksessa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto