Ti 16.06.2009 @ 09:17Julia Hyytiä

Pop-toimituksen rento meininki

Kesätyö YLEn Uusien Palveluiden Pop-toimituksessa on ollut melko rentoa ja huoletonta. Aamut alkavat yleensä suhteellisen unisissa tunnelmissa, kahvikupillisella ja uutisten lukemisella, jonka jälkeen työtehtävät ovat vaihdelleet päivittäin. Välillä tiedossa on Pop-sivujen päivitystä, välillä oman jutun kirjoitusta tai vierailua erilaisissa paikoissa YLEn massiivissa tiloissa. Viime aikoina on tullut kiivettyä YLEn tv-torniin, joka oli kokemuksena oikeastaan mukava (onneksi en kärsi korkeanpaikankammosta). Sain otettua kuviakin, vaikka päivä oli pilvinen. Tornista näkyi sumeasti Tallinna, ja tietenkin koko Helsinki, jonka koko tuli todettua pieneksi.

Ensimmäisellä viikolla kävin myös yhteyshenkilöni Artun kanssa vierailemassa levystössä, joka sekin miltei shokeerasi minut järisyttävällä määrällään levyjä ja vinyylejä. Pitkä oranssi käytävä, jossa on melkein puoli miljoonaa eri musiikkitallennetta numerojärjestyksessä, on kieltämättä itselleni unelmapaikka. Olisin tahtonut koluta kaikki levyt läpi ja jäädä levystöön loppupäiväksi - sen verran kiehtovalta paikka tuntui. Oli myös hienoa nähdä, miten tarkasti turvallisuustoimet oli suunniteltu. Tulipalon sattuessa paksut ovet menevät lukkoon automaattisesti ja palokunnan kerrotaan olevan paikalla alle viidessä minuutissa.


Aamuisin ja lounastauolla YLEn käytävillä kulkiessani huomaan, kuinka monelle ihmiselle YLE tarjoaa työpaikan. Näen joka päivä uusia kasvoja, joista osan olenkin tunnistanut television ansiosta. En valitettavasti muista, enkä voikaan muistaa nimeltä kaikkia tapaamiani ihmisiä. Koen kuitenkin osaavani jo kulkea täällä ilman opastusta, vaikka en maanalaisia käytäviä pitkin uskallakaan mennä. Kulkukortti kaulassa tunnen kuuluvani joukkoon ja tahtoisin kuulua tulevaisuudessakin. Jos olen jotain YLEstä näiltä parilta viikolta oppinut, on se käsitys täältä löytyvän aina mielenkiintoista työtä.

Julia Hyytiä on kesäkuun ajan YLEn SIISTInä kesäduunarina YLEn Uusien palveluiden Pop-toimituksessa.
 

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto