Ke 09.06.2010 @ 12:54Miika Huttunen

Kyllä passaa!

Neljä kuukautta sitten isäni soitti minulle ja kiihdyksissään kertoi, että YLE etsii kesäkuuksi 20 kesätyöläistä ja hakuaika päättyy huomenna. Isäni kiihko tarttui minuun ja juoksin avaamaan koneeni. Löydettyäni hakukentän aloin kädet täristen kirjoittamaan hakemusta ja mielessä takoi ajatus: ”tänne on päästävä”.

Nyt neljä kuukautta myöhemmin istun Ylen kotimaan toimituksessa elämäni ensimmäisessä kesätyössä kirjoittaen elämäni ensimmäistä blogia. Kaulassani riippuu Ylen kulkukortti ja ympärilläni istuu useita muita toimittajia pohtien mihin aiheisiin tänään pureudutaan. Puheensorinasta erottuu ainakin Green Dayn konsertti, Keskustan puheenjohtajataistelu ja leväenergia. Ilmapiiri täällä Ylen kotimaantoimituksessa on energinen, iloinen ja ystävällinen.

Maanantai oli ensimmäinen päivä, jolloin uudet kesäduunarit kokoontuivat yhteen. Kaikkien kasvoilla on havaittavissa hienoista jännittyneisyyttä, mutta rennon vastaanoton jälkeen aloimme tutustua toisiimme. Mukana oli lahjakkaita muusikoita, taitavia piirtäjiä ja AV-tekniikan osaavia henkilöitä, mutta kaikista huokui kiinnostus mediaa kohtaan. Ensimmäiset kaksi tuntia kuluivat tutustuessa toisiimme ja käyden läpi perusfaktoja työstä ja YLE organisaatiosta. Sen jälkeen ”tutorit” tulivat noutamaan meidät omiin pisteisiimme. Jännitin kenen kanssa alan työskentelemään YLE uutisissa ja pian selvisi, että kollegani tulisi olemaan Sofia Huttunen. Sen jälkeen sitä saikin sitten selitellä, että emme tietääksemme ole sukua, kun ”tutorimme” Ilona esitteli meitä YLE uutisten väelle. Jatkoimme päiväämme tutustumalla toisiimme, kierrellen ympäri taloa ja ideoiden tulevia juttujamme, jotka menevät nettiin. Heti ensimmäisen päivän jälkeen tuntui kuin olisin jo vanha konkari ja työskennellyt pidempäänkin Ylellä. Mahtava fiilis!

Seuraavana päivänä uskaltauduin tulla Isonpajan läpi radiotalolle asti, jossa työpisteemme sijaitsee. Oli taas hauska nähdä Sofia ja Ilona. Toisena päivänä olimme mm. ”big bossien” kokouksessa, jossa käytiin läpi mitä päivä tuo tullessaan. Päivä jatkui kehittelemällä omia juttujamme ja ottaen rennosti.

Tänään keskiviikkona ennen tätä blogin kirjoitusta olimme tutustumassa Aamutv:n tekoon, jossa unihiekat vielä silmissä tein hyviä havaintoja suoran lähetyksen teosta. Suoran lähetyksen teko tosiaan vaatii kommunikointia ja tiimityötä. Ilona, Sofia ja minä olemme tutustuneet todella hyvin ja tulemme toimeen mainiosti. Tämä päivä jatkuu varmasti juttuja kehitellessä yhdessä Sofian kanssa.

Vaikka heräämiset ovat aina oma haasteensa, niin puhkun intoa! Kaikki ihmiset ovat hurjan ystävällisiä ja iloisia, työ on mukavaa ja mikä tärkein: ruoka on taivaallista!

Adios!

 

Miika Huttunen on kesäkuun ajan YLEn SIISTInä kesäduunarina YLE Uutisissa.

6 kommenttia

Makeeta!

Joo ruoka on tärkeintä kesätöissä! :D

...no ei vaineskaa, ku että kivaa on :)

Kivaa luettavaa.
Tulen seuraamaan kirjoituksinne.
-Mariitta

Hyvää settiä.Nauttikaa duunista.

Odottelemme siis lisää blogipäivityksiä....

Ilosta ja sujuvaa kirjoitusta.Tässähän innostuu ihan itsekin.

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto