Ke 19.06.2013 @ 10:17Tuomas Kangas

Yksi 30:stä maailman siisteimmästä kesätyöstä

"Olen työskennellyt siistinä kesäduunarina Ylen Klassisessa toimituksessa pian kolme viikkoa. Kuten kaikki muutkin siistit, koen olevani maailman parhaassa kesätyössä.

Heti ensimmäisenä päivänä kävi selväksi, että tämän kuukauden aikana todella pääsee tekemään ihan oikeita töitä. Melko pitkän kättelykierroksen ja lounaan jälkeen meidät kesäduunarit sen suuremmin suunnittelematta napattiin mukaan Suomen alttoviuluseuran Violan päivän pikkukonserttiin Musiikkitalon kahvilalle. Minulle ja Laralle käytännössä lyötiin kamerat käteen ja käskettiin kuvata. Alkusähläilyjen jälkeen kuvista tuli jopa ihan julkaisukelpoisia ja ne löytyivätkin Ylen klassisen musiikin Facebook-sivuilta jo ennen kuin tapahtuma oli päättynyt.

Seuraavana vuorossa oli Sibelius-gallup. Sen tavoitteena oli antaa suuntaa antavaa tietoa siitä, mitä ihmisten voi Sibeliuksesta ja klassisesta musiikista odottaa tietävän suunnitellessa Sibelius-juhlavuoden 2015 ohjelmistoa ja tapahtumia. Aihetta käsiteltiin myös Yle Klassisen kesäretkellä Siikajärvellä. Ohjelmassa oli patikointia Nuuksiossa ja kyseisen juhlavuoden suunnitellua, ruokaa ja paljon kahvia :D Artikkeli aiheesta löytyy täältä.

Vielä loppuviikosta kävimme Laran kanssa haastattelemassa oboisti Ukko Pietilää Yle klassisen Pizzastipendi-juttusarjaan. Kyseinen artikkeli on täällä.

Viime viikko eli kesäduunin toinen viikko kuluikin sitten melko lailla kyseisiä juttuja puhtaaksi kirjoittaessa ja aina sopivissa väleissä videoarkistoa tuhotessa.

Loppuviikosta ja tämän viikon alusta suurin osa ajasta on mennyt tulevan musiikkileirijutun tekemiseen ja kuvien ja kommenttien keräämiseen leireiltä ympäri Suomen. Juttuun tulee kuvia ja tunnelmia Kälviältä, Lohjalta ja Ylivieskan Raudaskylältä.

Lisäksi olemme olleet yhteydessä Exclam tuotantoyhtiöön Siban kesäkonserttisarjan tiimoilta. Vaikka koenkin englantia ihan hyvin osaavani, oli kyllä hankalaa kirjoittaa englanninkielistä haastattelupyyntöä ja eilen illalla tulleen sähköpostin mukaan tänään meillä voi olla edessä haastattelu englanniksi kyseisen ihmisen kanssa. Tulee varmaan jännää…

Tällä viikolla tarkoituksena olisi lisäksi vielä räpsiä kesäisiä musiikkikuvia Yle Klassisen Facebookkiin.

Ihmiset täällä toimituksessa ovat hyvin mukavia ja vaikka suuri osa toimittajista onkin jo kesälomille karannut, ja varmasti vielä suurempi osa karkaa juhannuksena, riittää meillä näillä näkymin mukavaa tekemistä ihan loppuun asti.

Kaikille nuorille jotka tätä lukevat voin lämpimästi suositella hakemista Ylen siistiin kesäduuniin. Koskaan ei tiedä vaikka onni potkaisisi ja juuri sinä pääsisit tänne töihin. Minä olin niin onnekas."

Tuomas Kangas työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Klassisessa musiikissa. 

Kuvassa viulistit Tuukka Susiluoto ja Tommi Aalto.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto