Ma 15.06.2009 @ 15:15Alexandra Ylihuttula

Koulutuubista!

Kiireistä johtuen en ehtinytkään kirjoitella perjantaiksi merkintää, sillä perjantai meni jälleen kuvaillessa Koulutuubiin Mun uutiset -haastattelupätkiä ja niitä editoidessa. Yllättävän moni Siisteistä Kesäduunareista suostui mun ja Kallen rääkättäväksi kameran eteen, vaikka taisi joillakin sitä ramppikuumetta esiintyä. Täytyy kuitenkin myöntää, että kesti aikansa ennen kuin me saatiin kinuttua edes se yksi ihminen kameran eteen. Yleisesti teille, jotka osallistuitte haastatteluihin: Suuri kiitos! Pätkistä tuli hyviä ja vastaukset olivat mielenkiintoisia. Koko jutun pitäisi tulla syksyn mittaan ulos, mutta pahimmillaan se saattaa venyä ensi vuoden puolelle.

Tosiaan, oon täällä opettaja.tv:ssä, eli laajemmin oppimisen ja tieteen puolella. Mun (ja Kallen) työnä on ensisijaisesti Koulutuubin työstäminen. Näiden kahden viikon aikana ollaan mm. ehditty pyörähtää Itäkeskuksessa haastattelemassa ihmisiä, ahdistella muita kesäduunilaisia haastatteluihin ja ideoida uusia videopätkiä. Mun toimenkuvaan kuuluu lähinnä haastattelijan roolissa toimiminen ja materiaalin editoiminen sekä leikkaaminen. Ylen käyttämään leikkausohjelmaan tutustumiseen (ja sen kanssa painimiseen) tuhraantui alkutaipaleella kokonainen päivä. Olen vapaa-ajalla editoinut erinäisiä videoita, eikä itse tehtävä ollut sinänsä uusi tai outo, mutta ohjelma oli jokseenkin nurinkurinen ja hidasti työtahtia hetkeksi. Nyt sen salaisuudet selvittäneenä voin sanoa, että se on itseasiassa yllättävän helppokäyttöinen.

Tällaista työtä voisin helposti kuvitella tekeväni aikuisena. Työ on uuvuttavuudessaan hyvin palkitsevaa, etenkin kun oman työn tulokset näkyvät niin konkreettisesti: Ne eivät ole vain tilastoja tuolla jossain, vaan ne näkyvät tai kuuluvat netissä, radiossa tai telkkarissa. Kylmä fakta on kuitenkin se, että medianomeja on tällä hetkellä ja luultavasti tulevaisuudessakin liikaa. Tätä olen ainakin itse saanut kuulla täällä jo muutamaan otteeseen, ja väistämättä se on saanut pohtimaan, pitäisikö harkita toiseen kertaan tälle alalle suuntautumista. Epävarmuuden poikasen asettauduttua loisimaan ajatuksiin yritän keskittyä kuitenkin olennaiseen, eli siihen, että jäljellä olevista kahdesta viikosta täytyy nauttia täysin rinnoin!

Alexandra Ylihuttula on kesäkuun ajan YLEn SIISTInä kesäduunarina opettaja.tv:ssä.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto