Ansaittua kesälomaa kohti

Muistan erinomaisesti kuinka itse saapuessani Ylelle viime vuonna olin salaa kauhuissani siitä selviäisinkö minulle annetuista työtehtävistä halutunlaisesti ja tulisinko löytämään toimistoni Ison Pajan uumenista kun tulisin seuraavana aamuna töihin. Kuukauden lopussa kirjoitin jo artikkeleita ilman ohjeistusta ja vaelsin ammattilaisen elkein pitkin käytäviä paikasta toiseen eikä siitä neljän viikon takaisesta kauhusta ollut jälkeäkään. Eilen lounastaessani siistien kanssa tunnistin saman tapahtuneen myös heille. Neljä viikkoa saattaa tuntua paperilla lyhyeltä ajalta, mutta se riittää uusien asioiden kohtalaiseen oppimiseen. Se on myös tarpeeksi pitkä aika loputtoman uteliaisuuden ja tiedonhalun heräämiseen. 

Yleisradiolla on paljon annettavaa ihmiselle ilman työkokemusta. Tarjolla olevissa työtehtävissä on niin laajaa hajontaa, että välillä siitä menee pää sekaisin. Saapuessaan taloon on vaikea käsittää sitä, että on oikeasti olemassa näin suuria yrityksiä, joissa työskentelee muutamia tuhansia ihmisiä. Voinkin vannoa, että kokemus tästä kesäkuusta on ollut jokaiselle siistille uniikki riippuen siitä mitä he ovat tehneet ja missä he ovat olleet. Ne 14 eri työpistettä joihin siistit on ripoteltu antavat vain pintapuolisen käsityksen kaikesta toiminnasta jota Ylen sisällä tapahtuu. Luulenkin, että jokaisella tämänkin vuoden siisteistä on herännyt halu oppia lisää ja nähdä enemmän. Minulla ainakin on. Minulla onkin hyvin vahva tunne siitä, että ainakin osa näistä kolmestakymmenestä nuoresta tullaan näkemään täällä uudestaan enemmin tai myöhemmin.

Kokonaisuudessaan tämä kesäkuu on ollut antoisa kokemus kaikille osapuolille. Siistit ovat tarjonneet työpisteissään korvaamatonta apua, josta he ovat vastalahjaksi saaneet täysin uudenlaisia kokemuksia ja mahdollisuuksia. Näin tutorin asemassa en voisikaan olla iloisempi siitä miten hyvin kaikki on sujunut. Voinkin onnellisin mielin päästää tämän vuoden mahtavat siistit kesälomille tänään järjestämiemme päättäjäisten jälkeen.

Aurinkoisin terveisin,
Cilla
Siistien kesäduunareiden tutor

 
Ylen siistit kesäduunarit vuosimallia 2013. 

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto