Ma 11.06.2012 @ 13:34Petteri Jousmäki, Kerttu Pulkkinen

Arkiston helmiä ja YleX

”Morjensta, ja aurinkoista kesää kaikille blogin lukijoille ! Blogin "virallisina" ääninä toimivat tällä kertaa minä sekä Kerttu oman tekstinsä kera.

Työtehtävänäni on olla videokuva-arkistossa avustajana. Niin kyllä, arkistossa, mikä saattaa helposti herättää ennakkoluuloja työn mielekkyydestä, mutta itse olen tykännyt kovasti!  Työntekijät/kaverit arkistossa ovat mahtavia tyyppejä, joten työilmapiiri on hyvin positiivinen ja työskentely videonauhojen parissa mukavaa!  Arkisto on vähän niin kuin iso kirjasto, jota täytyy hoitaa. Se on sen verran iso, että kun "Pertti Yleläinen" haluaa nauhan X materiaalia vaikkapa uutiskatsaukseen, on hänen parempi turvautua meidän arkiston asiantuntijoiden (itse en kuitenkaan vielä ole asiantuntija..) apuun. Me etsimme nauhan ja laitamme tulemaan eteenpäin!

Olen myös päässyt tutustumaan Ylen mahtavaan digitaaliseen videokirjastoon, ja näin sotahistorian ystävänä kyseinen tutustuminen oli hyvin mielenkiintoinen.  Pääsin käsiksi moniin uusiin videoihin, jotka liittyvät kiinnostuksenkohteisiini talvi- ja jatkosotaan. Näin loppuun täytyy vielä todeta, että kesätyö Ylellä on kyllä ollut täysin lottovoitto! Jos jotkut teistä 16–17-vuotiaista henkilöistä tätä lukee, niin suosittelen hakemaan ensivuona Ylelle kesätöihin ”Siistiin kesäduuniin”, nimittäin siisteydestä tässä todellakin on kyse!

Terveisin Petteri”

 

Petteri Jousmäki on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Ylen Tv-arkistossa ja radioarkistossa.

 

”Nyt olen ollut Ylellä siistissä kesäduunissa kuusi päivää siis 36 tuntia/2 160 minuuttia/129 600 sekuntia. Olen istunut koneen ääressä vähintään 30 tuntia ja ruokatauolla noin 3 tuntia. Ja nyt voin jo sanoa, että jokainen minuutti on ollut Siisteintä kesäduunia mitä tähän mennessä tiedän. Olen saanut tavata paljon uusia ihmisiä ja tehdä mielenkiintoisia juttuja.

Ensimmäisenä päivänä minä ja Ylex online-toimituksessa työskentelevä Joonas saimme tehtäväksemme valita Ylex:n soittolistalta kiinnostavimmat ja tylsimmät kappaleet. Päivä meni nopeasti kuunnellessa kappaleita ja miettimässä mikä kolahtaa ja mikä ei. Valitsimme kymmenen suosikkia ja kymmenen inhokkia, jotka seuraavana päivänä kerroimme Ylex:n soittolistakokouksessa, jossa kuuntelimme uusia kappaleita. Kokouksessa pohdittiin mitkä voisi ottaa radiosoittoon. Oli todella palkitsevaa, kun huomasin, että kaikkia oikeasti kiinnostaa mielipiteemme. Meiltä kysyttiin apua ja meitä kuunneltiin tarkkaan. Minun ikäiseltä harvemmin kysytään mielipidettä näin tärkeissä asioissa. Monet kysyvät mielipidettä miellyttääkseen, mutta täällä ihmiset aidosti haluavat tietää mitä ajattelen.

Ensimmäisen viikon seurasin Ylex aamun toimintaa. Kahtena aamuna pääsin studioon seuraamaan lähetystä ja ottamaan ylös plussia ja miinuksia, jotka sitten lähetin Ollille, Ilelle ja Matille. Yllätyksekseni perjantaina pääsin jopa muutamaksi minuutiksi lähetykseen mukaan. Muina hetkinä laadin Provinssiaiheisia kysymyksiä, sekä taustotin seuraavaa päivää. Yhtä minun aiheistani käytettiinkin torstain aamunkysymyksenä. Tuntui mahtavalta, kun on konkreettisesti saanut jotain aikaan. 

Kaikki ei tosin ole aina sujunut niin kuin kuuluu, kuten muutamat lounasretket, kun olemme Joonaksen kanssa eksyneet loputtomilta tuntuneille Ylen käytäville. Muuten on ollut huippua enkä malta odottaa, mitä kaikkea pääsen näkemään ja oppimaan. Erityiskiitos ensimmäisestä viikosta kuuluu Olli Junekselle, joka aina kannusti minua ja neuvoi uuteen tehtävään, sekä Ilelle ja Matille, jotka piristivät päivää sekoilla jutuillaan. 

Kerttu”

 

Kerttu Pulkkinen on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina YleX:ssä.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto