To 28.06.2012 @ 13:16Theo Herold, Aleksiina Kallunki

X3M ja Puhe - kaksi erilaista radiokanavaa

"Radio X3M är sjukt Extremt!

Theo Herold heter jag.  Jag är sommarjobbare på Yle X3M, på webben för att vara mera exakt. I början av Juni infann jag mig vid Yle med de andra ”Siistiga Kesäduunarit” för att vänta på att våra respektive arbetsgivare kommer efter oss. Amie Borgar och Ted Urho dök upp försenat, med eskorterade sedan mej och den andra finlandssvenska sommarjobbaren på X3M, Karoliina Lång, till våra respektive arbetsplatser. Som jag nämnde tidigare så blev min arbetsplats X3Ms webb. Efter tre veckor med kul och lärorikt arbete, inleddes den fjärde veckan med en rundtur på Yles studiohus. Det var inte första gången vi gick på rundtur, för vi sommarjobbare har fått bl.a. besöka ”tornet”, Yle X studio, Yle Nyheterna m.fl.

Efter cirka en vecka på jobbet hade jag vant mig och för att vara ärlig, bättre sommarjobb kan man inte ha. Trevliga medarbetare, roliga arbetsuppgifter och en bra ”flow” på jobbet har gjort Ylen Siisti Kesäduuni till en erfarenhet som jag verkligen värderar högt, både nu, och senare i livet. 

Tack till alla som jag fått jobba med och verkligen visat både intresse och passion för att hjälpa mig. Det har och är ännu väldigt kul att få möjligheten att jobba på X3M. Danke!”

Theo Herold on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Yle X3M:llä.

 

”Viimeistä viikkoa viedään ja vaikka tieto siitä, että pian saa taas nukkua pitkään aamulla on erittäin houkutteleva ja tervetullut, tuntuu työn lopun lähestyminen puolestaan haikealta ja surumieliseltä. Kesäkuun aikana valloitimme tornin, tutustuimme toisiimme ja Ylen tiloihin ja ainakin minä opin paljon enemmän Ylestä kuin olisin voinut olettaakkaan. Haastattelujen tekeminen ei olekaan vain rentoa jutustelua ja syvällisiä ajatuksia vaikka ammattilaiset ja alansa priimukset saavatkin sen siltä kuulostamaan, vaan se vaatii huolellista suunnittelua, taustatutkimusta sekä kykyä tarttua tilanteeseen ja saada juttu tehtyä. Ajatus siitä, että äänen leikkausohjelman kanssa työskentely voisi olla näinkin hauskaa ja palkitsevaa ei ollut myöskään käynyt mielessäni. Tulin huomanneeksi, että mahdollisten ”niinku”-sanontojen kitkeminen haastateltavan puheesta editointiohjelmalla voi olla erittäin hauskaa ja että siinä jos missä tulee todellakin jokaisen sisäinen, ehkä aikaisemmin diagnosoimaton perfektionisti esiin.

 

 

Yle ja sen ihmiset ovat opettaneet paljon, ja vaikka tilat tuntuvat jo tutuilta, oma huone omalta ja suunnistus sujuu, tiedän, että raapaisin vasta pintaa ja että Ylellä olisi vielä paljon salaisuuksia näytettävänään. Kaikkiaan voin siis tämän kesäkuun jälkeen todeta että tilaisuuden tullen unohtuisin mielelläni uudestaan Ylen jättimäisiin puvustamoihin ja studoihin, leikkaisin vielä ainakin pari haastattelua, lounastaisin vielä pari kertaa Isossa Pajassa ja miksei Kupolissakin ja kiipeäisin vielä torniin; lyhyesti sanottuna tekisin tämän kaiken uudestaankin!”

Aleksiina Kallunki on kesäkuun ajan Ylen Siistinä Kesäduunarina Yle Puheessa.


0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto