Ke 19.06.2013 @ 08:52Elmo Mustonen

Taidekuvia ja portaat Helvettiin

"Olen Elmo, 17-vuotias lukiolainen ja olen tavallista siistimpänä duunarina Ylen uutishuoneella.

Vaikka ideana töissä olikin, ettei kukaan joutuisi olemaan yksin, olemme me neljä uutispuolen kesätyöläistä kaikki eri pisteillä. Meitä kierrätetään viikoittain, mikä tuo ihanaa vaihtelua. Minulla on nyt kolmas viikko menossa ja tämä on aivan sairaan nastaa (vitsi mikä fraasi).

Olen saanut ottaa valokuvia arkistoon, mikä oli tosi hauskaa, vaikkakin yksinäistä. Lisäksi kuumotukseni oli tajuton kun tajusin, että jos rikon kamerani, ei meidän kaikkien neljän palkka riitä läheskään sen korvaamiseen. Juoksin itseni viikon aikana marssimurtuman partaalle, söin liikaa jäätelöä ja otin paljon kuvia, kaikki auringon paistaessa. 

Verrattuna tähän oli toinen viikko jotain ihan muuta. Ylen Plus Desk on nettiuutisia vääntävä osasto, missä ammattilaiset tekevät grafiikkaa ja interaktiivista sisältöä uutisten nettiseuraajia varten. Koska mulla nyt ei ole juurikaan tietoteknistä osaamista, sain tehdä analyysin Ylen sivuista facebookissa ja aloittaa oman juttuprojektin, joka olisi tarkoitus saada kesän aikana kuntoon ja nettiin. :D Olen journalisti ja silleen.

Nyt kolmannella viikolla me neljä saimme tehtäväksemme tehdä itsestämme esittelyvideon Ylen sisäiseen nettiin. Idea oli hauska ja porukkamme on hyvä, joten tämäkin oli varsin nautinnollista, varsinkin kun elokuvan tekeminen ja kameran käyttö ovat enemmän omaa mukavuusaluettani. Tänään menimme hetken mielijohteesta Ylen kellareihin ottamaan muutaman oton ja seikkailu venyi pitkäksi. Ylen kellarit eivät siis tosiaankaan ole mitään pieniä väestönsuojia tai pyörävarastoja. Valtava maanalainen tunneliverkosto yhdistyy muihin vastaaviin ja tiettävästi Yleltä voi kävellä maan alla Suomenlinnaan asti.

Mitä syvemmälle vaelsimme, sitä pimeämmiksi, likaisemmiksi ja karmivammiksi tunnelit muuttuivat. Oli raskaita metalliovia, narahtelevia lattioita ja loputtomia, pimeyteen ja unohdukseen jatkuvia käytäviä. Spekuloimme yhden käytävän johtavan varmasti suoraan helvettiin. Tai toiseen maailmaan.

Joka tapauksessa moinen kauhuelokuvasta repäisty labyrintti kutkutti sisäistä pikkupoikaani. Käännyimme takaisin, kun aloimme pelätä eksyvämme ja kameralaukut alkoivat painaa, mutta sydämeni halajaa palata sinne pian, kevyemmin varustautuneena ja vaeltaa niin pitkälle kuin tunnelia jatkuu... Ähh, ei pikkupoikia pitäisi päästää sinne. Siihen paikkaan syttyy himo.

Olin aluksi vähän harmissani, kun ajattelin menettäväni puolet lomastani, mutta olen tyytyväinen, että otin paikan vastaan. Tätä upeampaa kesäduunia ei voi kuvitella."

Elmo Mustonen työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. 

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto