Ke 19.06.2013 @ 14:54Ylen siistit kesäduunarit 2013

Ensimmäinen megablogi osa 2

"Helloou! Nimeni on Kitty ja työpisteeni on Yle X3M:llä. Ylelle pääseminen kesätöihin oli unelma! Olin hakenut montaa kesätyöpaikkaa, mutta Ylelle pääseminen oli tavoitteeni. Joten kun kuulin pääseväni kesäkuuksi Ylelle hypin innolla!

En ymmärrä oikein, että kaksi viikkoa on jo kulunut. Aika on mennyt niin nopeasti ja olen oppinut niin paljon! Mm. löytämään perille osastolleni, hehe. Ensimmäisellä viikolla sain pari kertaa vaeltaa ympäri Yleä kunnes löysin perille, mutta nyt on melkein koko Yle jo aika tuttu. Kellarissakin on tullut käytyä. ;)

X3M:llä työskentelevät ovat tosi hauskoja ja rentoja, eikä tarvitse yhtään nolostua jos kysyy apua. Olen saanut tehdä oikeita työtehtäviä kuten kirjoittaa artikkeleita eri asioista X3M:n kotisivuille, ja niitä on jopa julkaistu! Olen myös saanut mennä kaupungille haastattelemaan ihmisiä eri gallupeita varten, joita voi kuunnella radiossa. Ilmapiiri täällä on tosi chill, mutta kuitenkin täytyy asiat saada ajoissa valmiiksi lähetyksiin. Yleensä olen radiossa aina kuunnellut enimmäkseen musiikkia, mutta nyt kuuntelen joka puhetauon myös. Ymmärrän nyt eri tavalla kuinka paljon vaivaa sen eteen on nähty. Täytyy esimerkiksi joka aamu suunnitella mistä puhutaan, mikä on ajankohtaista juuri nyt ja gallupeissa juosta kaupunkiin asti haastattelemaan ihmisiä. On hassua kuinka eri tavalla kuuntelen radiota nykyään sillä tiedän mitä sen taustalla tapahtuu. :D Olen niin iloinen että minut valittiin Yle X3M:lle töihin sillä viihdyn täällä tosi hyvin! Eikä työ edes tunnu läheskään rankalta. Sitä paitsi olen saanut tutustua moniin mahtaviin työtovereihin joita täällä on! Nämä kaksi viikkoa ovat olleet mahtavia ja olen niin kiitollinen että sain tämän mahdollisuuden! Sitä paitsi ruoka täällä on niin hyvää, hehee. Odotan innolla mitä seuraavat kaksi viikkoa tuovat tullessaan ja pääseväni juttelemaan enemmän muitten duunareidenkin kanssa, sillä en ole kaikkien kanssa ehtinytkään vaihdella kuulumisia. :)”

Kitty Kaski työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle X3M:llä.


Massiivinen ja moniulotteinen megablogipostaus

"Jooh, elikkäs Yleisradio. Edeltävä lause kuvasi tunnetilaani puhelun jälkeen, jossa minulle ilmoitettiin, että minut oli valittu 2800 nuoren joukosta 30 ihmisen ryhmään kuukaudeksi duuniin Ylelle. Siistiin duuniin. Tosi siistiin.

Aika neutraalilta tunnetilalta kuulostaa, kun ottaa huomioon että kyseessä on kuitenkin siisti kesäduuni. Voin taata tunnetilan olleen kaikkea muuta kuin neutraali. Ensin mielessäni kävi vain vaatimattomia ajatuksia: ”Aha, no ihan jees.” Sitten ymmärrys asiasta ikään kuin nappasi minua paidankauluksesta ja paukautti piikkilankaan käärityllä kakkosnelosella naamaan. Jonkin asteen shokkitila, hirveät täpinät ja pakollinen intopiukea Facebook-päivitys. Sitten alkoi odotus.

Nyt on jo kolmas viikko pian takana.

Mieletönt settii, safka on hyvää. Skcys lluc kcnur ja muut klingoninkieliset (tai sit ei) lauseet on pyöriny kielessä, koska YleX:n jääkaapis on komeita magneettei ja Star Trek on paras, ja Pirk. Vai mitä Konsta?"

Juho Nuutinen työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina YleX:llä.
 

Repeilyä, räjähdyksiä ja pähkinäjäämiä!

"Summerin motto 'Saattaa sisältää repeilyä, räjähdyksiä ja pähkinäjäämiä' sopii myös kuvailemaan työpäiviä täällä toimituksessa! Työmäärä ei oo mitenkään ylikuormittava, niin aikaa jää siihen repeilyynkin. Tää poikkeuksellisen lyhyt viikko kuluu ihan täällä toimistossa blogitekstejä sun muita kirjoitellessa, mutta ens viikko onkin sitten vähän erilainen! Maanantain ja tiistain teen etätyöpäiviä omalta kämpältäni käsin, joka muuten sijaitsee Nokialla. :) Keskiviikkona pääsen Tampereen tiimin kuvauksiin assaroimaan, ja torstaina Helsingin tiimin apuna! Perjantaina 28.6 onkin sit jo viimenen työpäivä, ja lauantaina mulla koittaa lähtö interrail-matkalle, jaiks!! Mutta tällä viikolla tekemistä on vielä, pitää kattoo paljon Summerin jaksoja (voi hitsi.. ;)) ja antaa niistä palautetta. Haastattelin myös LoveMilla-sarjan Millaa eli Milka Suonpäätä, ja nyt kirjottelen siitä haastattelusta kirjallisen version Summerin blogiin. Jos kiinnostaa mitä muuta mä oon kirjotellu niin sit vaan näille sivuille!"

Mira Ala-Kantti työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Summerissa. 


"Kaksi viikkoa töitä on nyt paketissa ja aika on mennyt todella nopeasti. Tavaraa on liikuteltu kahden viikon aikana edestakaisin studioiden ja Aamu-TV:n teltan ja studion välillä. Studioita on TV-studiotalossa kaksi kerrosta rekvisiittavaraston yläpuolelle. Kaksi kerrosta ylöspäin kestää kauemin kun tavaran vieminen studioon ja kaikenlisäksi hissi lähtee alas 10 sekunnin jälkeen. "

Eeti Hirsimäki työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Rekvisiitassa. 


"Moi! Olen nyt ollut täällä Ylellä kaksi viikkoa, viime viikon olin internettiin keskittyvällä PlusDeskillä ja nyt tämän viikon olen ollut kotimaan toimituksessa. Erityisesti tällä viikolla olen päässyt mukaan mielenkiintoisille haastattelukeikoille. Viikon aikana on tullut käytyä monissa paikoissa ja haastateltavat ovat vaihdelleet ministereistä työttömiin. Ensi viikolla työskentelen kuvausryhmien mukana ja sitä seuraavalla viikolla tehtävänäni on ottaa kuvia Ylen arkistoihin. Tähän mennessä kaikki on sujunut mahtavasti enkä ole hetkeäkään katunut tänne töihin tulemista!"

Klaus Ashorn työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimituksessa. 


"
Nyt olen sitten ollut yleläinen jo kaksi ja puoli viikkoa! Tämä tarkoittaa sitä että seuraava viikko on jo viimeinen työviikkoni.

Kuten varmasti monet muutkin ovat todenneet, aika on lentänyt kuin siivillä. Olen saanut täällä designessä vaikka minkälaisia työtehtäviä aina lavasteiden roudaamisesta ja kasaamisesta autocadilla suunnitteluun. Olen myös päässyt näkemään oikeita kuvauspaikkoja työn lomassa.

Yle on iso ja ihmeellinen paikka, eikä seuraavan viikon jälkeen varmasti millään malttaisi jäädä lomailemaan. Kahvitauoilla olen ehtinyt rakentaa omaa projektiani: kameran pienoismallia. Itse kameran suunnittelen rakentavani loppukesästä kesätyörahoillani!"

Erkki Lähde työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Tuotannossa. 


"Kesäkuun toinen puolisko on jo käynnissä. Kaksi ja puoli viikkoa on kulunut yllättävän nopeasti. Vielä kuun alussa kauhistelin, ettei loma ala vielä kuukauteen. Noh, kauhisteluni oli turhaa, sillä työt Summerilla ovat sujuneet hyvin! Työtehtäviini kuuluu Summerin Youtube-kanavan hallinnointia, Irc-galleria- ja Instagram-kuvien selailua, oheiskrääsän lähettämistä faneille sekä muita pikkutöitä. Olen myös toiminut assistenttina kuvauksissa (eli kanniskellut tavaraa ympäri Helsinkiä).

Työpisteeni sijainti täällä toimituksessa on vaihdellut jatkuvasti. Ensimmäisellä viikolla sain työskennellä mukavassa ja hiljaisessa huoneessa, kunnes minut siirrettiin toiseen huoneeseen. Tämäkin nurkkaus oli rauhallinen, mutta yllätys yllätys, minut siirrettiin siitäkin. Tällä hetkellä työskentelen hitaalla läppärillä keskellä oleskeluhuonetta, jossa en saa rauhaa hetkeksikään. Juuri ennen äskeisen lauseen kirjoittamista minut häädettiin jälleen brunssin tieltä. Työparini Mira on kuitenkin saanut koko ajan istua saman pöydän ääressä. Olisi pitänyt ensimmäisenä päivänä valita se pöytä. Voi hitsi. Lukuunottamatta työpisterumbaa ja alkuviikon teknisiä ongelmia Youtube-videoiden kanssa, työ on sujunut mukavasti. 

Saa nähdä mitä ensi viikolla tapahtuu. Tiistaina olen ainakin menossa jälleen assistentiksi jonkun ohjelman kuvauksiin. Mielenkiintoisinta tässä duunissa on se, ettei tiedä, mitä seuraava päivä pitää sisällään."

Toivo Huhtaniska työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Summerissa. 


"8.00 bussiin ja kohti Pasilaa! Matka sujuu jo rutiininomaisesti, ja töihin on mukava lähteä. Töihin saavuttua juodaan äkkiä aamukahvit ja lähdetään hommiin. Välillä lähdetään pakulla tukkuun, välillä suunnittelutaloon roudaamaan sohvia, välillä jopa tv-sarjan kuvauksiin tai rakentamaan lavasteita. Hommaa riittää ja se on todella mielenkiintoista. Kuukausi on kohta vierähtänyt todella nopeasti. Pohdin juuri tänä aamuna, että työ on ollut niin mukavaa että olisin voinut tehdä tätä ilman palkkaakin. Aika kuluu nopeasti, työaikojen ulkopuolelle jää vielä  muiden asioiden tekemiseen. Yle on työpaikkana iso, toimiva kokonaisuus jossa työt tulee tehtyä hyvin ja hyvin mielin. Täällä on todella mukava työskennellä."

Aleksi Rainos työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Tuotannossa.


"Jo melkein viimeinen viikko edessä siisteinä kesäduunareina! Aika on kulunut hirvittävän nopeasti, ja vielä eilen ahdisti töihin meno, ihan vaan sen takia että tämä onkin kohta ohi. Yle on todellakin pitänyt lupauksensa, paikka on aivan mielettömän siisti! En osaa edes sanoin kuvailla kuinka mahtava työpaikka tämä on ollut, ja kuinka ihania ja ystävällisiä ihmiset ovat. 

Olemme työparini Josefinin kanssa saaneet Yle Vegalla tehdä paljon enemmän kuin uskoimmekaan, heti ensimmäisenä päivänä saimme nauhurit käteen ja keikan haastattelemaan vanhuksia! Näin viikon, parin jälkeen haastatteluista ja niiden editoimisista on tullut paljon helpompaa, eikä siihen menekkään enää pari päivää, vaan saamme jutut valmiiksi jo parissa tunnissa. Aivan mahtava fiilis saada Vegalaisilta niin paljon luottamusta ja tukea! X3M:n puolellekin pääsimme moikkaamaan. Meidät on otettu aivan mielettömän avoimesti vastaan kaikkialla minne olemme päämme työntäneet. Vaikka Ylellä eksyy helposti, löytyy aina joku joka mielellään auttaa meitä löytämään tien esimerkiksi Soppikseen!"

Maria Kempe työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Fakta & Fiktionissa. 


"Ensimmäiset kaksi viikkoa Ylellä ovat menneet nopeasti. Ilmapalloja täyttäessä, raskaita huonekaluja siirtäessä paikasta toiseen ja vanhoja tavaroita tutkiessa. Kolmas viikko lähti käyntiin onnenpyörää etsiessä ja pölyisiä mattoja imuroidessa. Eipä tässä ehdi paljon kirjoitella, koska työt kutsuvat."

Casimir Kallankari työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Yle Rekvisiitassa. 


"
Aika täällä Elävässä arkistossa on hujahtanut ohi tosi nopeasti ja on vaikea kuvitella, että nyt ollaan jo yli puolivälissä siistiä kesäduunia! Tuntuu haikealta, että ensi viikolla alkaa jo viimeinen viikko, kun saan työskennellä täällä parhaassa kesäduunissa. En kuitenkaan malta odottaa viimeistä mahtavaa viikkoa Ylellä, sillä työ on niin mukavaa ja mielenkiintoista. On hienoa, että työ mitä täällä tehdään on ihan oikeaa työtä, ja se ei ole ihan turhanpäiväistä vaan oikeasti hyödyllistä. Nuorille annetaan vastuuta ja vaikutusvaltaa mikä on ihan huippua! Olen tutustunut moniin uusiin tietokoneohjelmiin, joiden avulla olen sitten leikannut videoita ja julkaissut artikkeleita. Sain myös vaikuttaa siihen, mitä lasten ja nuorten ohjelmia syksyllä esitetään Yle Areenassa.  Ja yksi kokouskin on tullut vedettyä parini Jesperin kanssa, jossa analysoimme Elävän arkiston nettisivuja ja annoimme palautetta. On ollut kivaa päästä tutustumaan myös Yle.fi:n ja Yle Areenan toimintaan ja työtehtäviin.

Työ on antoisaa ja on hienoa, että tulos näkyy myös ulospäin. Todella kivaa on ollut myös päästä tutustumaan Yleen laajemmin työpisteen ulkopuolelle; olemme olleet Yle-kierroksella Studiotalossa, Armin eri yksiköissä ja Uutistalossa. En malta odottaa, että ensi maanantaina päästään vielä vierailulle YleX:ään.  Lisäksi vierailu linkkitornissa oli ainutlaatuinen kokemus ja maisemat olivat hienot! 

Ei voi muuta sanoa kuin että Elävä arkisto on aivan mahtava paikka tehdä töitä; työ on rentoa, erittäin kiinnostavaa ja on kivaa, että omia ideoita voi käyttää vapaasti. Työkaverit on mukavia ja työilmapiiri todella hyvä. Siistiä duunia pakko myöntää. Paras ensimmäinen kesätyö mitä voi saada!"

Iina Dementjeff työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Elävässä arkistossa. 

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto