Ma 21.06.2010 @ 19:06Santeri Hänninen

Duunissa Ylellä

Puolessa välissä mennään. Kaksi viikkoa takaperin en tiennyt yhtään mitä odottaa. Siitä se kuitenkin pikku hiljaa lähti opettelun (ja kärsivällisen opetuksen) jälkeen ja ensimmäisenä päivänä kävikin tulevaisuuden kannalta merkittävä hetki, kun tein ensimmäisen palkallisen graafisen työni, joka vielä julkaistiinkin: pitsireunuksen Ylen Etusivulle prinsessa Victoria -juttuun. Puolisentoista viikkoa kuluikin ensin Ylen Etusivulla ja viime viikolla siirryin Elävän Arkiston puolelle eli muutaman askeleen päähän. Yleisesti ottaen olen siis osastolla Uudet palvelut. Virallisiinkin koulutuksiin on täytynyt mennä ohjelmistojen oppimiseksi ja tunnusten saamiseksi. Perjantaina vietinkin mukavat seitsemän tuntia Interplay-opetuksen merkeissä.

Työstä voisi sanoa, että on melko rentoa sisätyötä. Pääsee hyvin tutustumaan mediatyön – ja varsinkin nettipuolen – arkeen ja siihen mitä tulevaisuudessa itse haluaisi tehdä. Pitää kanssa mainita, että Etusivun puolen laajakuva dual screenit työpisteissä ovat melko hurjat siihen verrattuna mitä on kotona tottunut käyttämään. Ylessä on kanssa se hieno puoli, että se on iso. Lounaspaikan voi esimerkiksi valita monesta vaihtoehdosta. Yksin täällä varmaankin eksyisi helposti.

Tänä aamuna me ”siistit” kävimme katsomassa Ylen uutispuolta. Oli mielenkiintoista olla paikalla TV:stä tutusta studiossa kameran toisella puolella. Eri keskusteluohjelmien tiloja oli vierekkäin samassa huoneessa, joka tuntui jonkintasoiselta huijaukselta. Lähetystilat (tai mikä onkaan nimenä) olivat kanssa melko vaikuttavat. Harmikseni en kameraa ottanut mukaan.

Edellisissä blogeissa mainitaan viime torstain linkkitornissa käynti, mutta itsellä jäi se väliin. Suunnitelmissa oli ottaa kameralla 360 asteen panoraamakuva ja liittää se tähän loppuun, mutta unohdin sinä aamuna kameran kotiin ja töissä sitten unohdin koko jutun Metro-koulutuksen takia ja kännykästäkin oli akku loppu, koska kissa oli mennyt puremaan laturin johdon poikki. Piristyksenä pääsin kuitenkin Uusien Palvelujen kesäjuhliin.

On ihan hieno työpaikka kyllä. Toinen työpaikkavaihtoehto olisi ollut ruohonleikkuu Vantaalle (tosin en sinne päässyt), joten ihan hyvin kävi. Sanotaan nyt näin, että melko hyvä ensimmäiseksi työpaikaksi ja tästä on hyvä tulevaisuudessa jatkaa.

 

Santeri Hänninen on kesäkuun ajan YLEn Siistinä Kesäduunarina YLE Uusissa Palveluissa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto