Ti 18.06.2013 @ 09:15Tuukka Pajuniemi

"Täällä ei saa nauraa"

"Kaksi viikkoa Ylellä on jo kulunut ja aika on mennyt huisin nopeasti. Ensimmäisellä viikolla Kultakuumeen Tuomas Karemo (nimen selvittäminen vaati salapoliisityötä) ilmestyi ovelle kesken minun ja työparini Sivin naureskelun ja sanoi, ettei täällä saa nauraa. Syvä hiljaisuus valtasi huoneen hetkeksi, kunnes hän sanoi, että taisi mennä aivan täydestä. Repsahdimme kaikki yhtä aikaa nauramaan, koska se meni todellakin Siviltä ja minulta uskottavasti läpi.

Ensimmäinen viikko oli monella tapaa  toiminnantäytteinen, koska hukkasin toisena työpäivänä kaikki avaimeni – mukaan lukien kulkulupani ja avainkorttini. Olin tilapäisesti aika maassa asiasta, mutta useiden puhelujen jälkeen selvisi, että avaimet olivat löytyneet ja postitettu tänne Ylelle. Harmi vain, että avaimien löytäjään en saanut yhteyttä. Tunnen olevani kiitollisuuden velassa oman huolimattomuuteni takia. Sain avaimet takaisin toisen viikon maanantaina.

Kuitenkin, paljon on tullut naurettua, mikä kertoo työn luonteesta jotakin. Työ on leppoisaa kun saamme kuvata, käydä kuvia läpi ja niin edelleen. Välillä tosiaankin tuntuu siltä, ettemme olisi täällä töissä. Nimensä mukaisesti tämä on siisti kesäduuni monella tapaa ja etenkin juuri minulle. Pääkaupunkiseudulla kaikki on paljon suurempaa kuin maalla sijaitsevassa Forssassa ja tämä on minulle kokonaisvaltainen kokemus, kun saan asua, liikkua ja elää täällä. Stressasin ennen tänne tuloa hirveästi esimerkiksi sitä, että miten osaan ikinä liikkua julkisilla töihin, mutta se on osoittautunut niin helpoksi, että oikein naurattaa. Julkiset kulkuneuvot ovat osasyy sille, miksi en haluaisi lähteä pois pääkaupunkiseudulta. Täällä on kaikki niin helppoa.

Kolmannen ja neljännen viikon aikana on tarkoitus vielä kuvailla lisää Kultakuumeen nettisivuille kulttuuriaiheisia kuvareportaaseja ja tehdä yksi radiojuttu Kultakuumeen iltapäivällä tulevaan ohjelmaan. Tiedossa on varmasti myös lisää naureskelua ja leppoisaa yhdessäoloa työkaverini Sivin kanssa. Mielestäni tällainen järjestely, jossa kaksi työntekijää on sijoitettu samaan paikkaan, on loistava, koska yksin voisi todella tulla hieman ankea olo. Muistakaa siis kaikki nauttia toistenne seurasta ja nauraa, koska se ei ole kiellettyä!"

Tuukka Pajuniemi työskentelee kesäkuun ajan Ylen siistinä kesäduunarina Ylen Kultakuumeessa.

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto