Pe 18.06.2010 @ 13:53Aku Isotalo

Terveisiä levystöstä

Terveisiä äänilevystöstä, radiotalon neljännestä kerroksesta! Äänilevystö on Suomen suurin musiikkiarkisto. Koti- ja ulkomaista musiikkia löytyy vuosisadan alusta aina tähän päivään saakka. Sanomattakin lienee selvää, että äänilevystön äänitevarasto on jokaisen musiikin harrastajan unelma. Jos joku pyytää minua hyllyttämään muutamia levyjä varastoon, voi hän varautua siihen etten ihan heti malta työni tehtyä tulla takaisin. Suuren musiikkivalikoiman lumoava vaikutus on väistämätön!

Kaksi viikkoa työskentelyä on siis takana päin ja kaksi viikkoa vielä edessä. Viihtyisässä työympäristössä ja mukavien ihmisten seurassa aika on kulunut todella nopeasti. Ja vaikka aamuherätykset ovatkin raastavia, lähden joka aamu mielelläni pyöräilemään Pasilaan tietäen, että päivästä on tulossa mukava! Olemme työskentelyn lomassa päässeet tutustumaan muiden kesäduunarien kanssa esimerkiksi Summeri-ohjelman tekoon. Eilen kävimme Pasilan tornissa ihailemassa upeita maisemia. Torni ei kaatunut ja kaikki palasivat ehjin nahoin maan pinnalle, vaikka kauhukuvia onnettomuuksista innokkaasti maalailtiinkin. Tämän jälkeen pääsimme vierailemaan muun muassa lavastamossa. Ihmisiä kiinnostivat etenkin Kotikadun lavasteet, rekvisiittavarasto ja suuri puvusto. Saimme myös pikaisesti nähdä jalkapallon MM-kisastudion, jossa valmistauduttiin jo seuraavaan lähetykseen.

Tällä hetkellä istuskelen työpisteelläni kortistoprojektin merkeissä. Tarkoituksena olisi listata tietokoneelle tällä hetkellä vain pienillä korteilla olevia tietoja noin 60-70-luvulla levystöön hankituista äänitteistä. Projekti on suuri, ja sen valmistuminen kestää monia vuosia. Nyt naputtelen vuoden 1971 Italialaisia singlejä koneelle. Peppino Gagliardi ja kumppanit ovat näköjään olleet ahkeraa väkeä. Mutta niin olen minäkin! Pian on 200 korttia käsitelty ja sitten voin sanoa kantaneeni korteni, ja korttini, kekoon. Pääsen nimittäin ensi viikosta lähtien työskentelemään lainaamon puolelle. Tiedossa on ainakin asiakaspalvelua ja levyjen käsittelyä. Jes!

Nyt taidan pitää hieman taukoa tästä naputtelusta. Haen varastosta jonkun hyvän levyn ja istahdan kuuntelemaan sitä! Hauskaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! Seuraavana työpäivänä, ensi viikon maanantaina, onkin vuorossa varmasti mielenkiintoinen tutustuminen YLEn uutistoimintaan!

 

 

 

 

Aku Isotalo on kesäkuun ajan YLEn Siistinä Kesäduunarina Ylen levystössä.

4 kommenttia

Mistä löytyisi henkilö, joka kaivaisi esiin 1930-luvun alun Lahden Suuraseman koelähetyksen musiikkikappaleet (ei biisit). Olen tätä pyytänyt Elävästä arkistosta jo lukemattomia kertoja. En yleensä ole saanut vastausta, mutta kun sen kerran sain, niin vastaus oli ylimielinen: etsi itse jostain arkistosta. Näinkö todella on, eikö Elävä arkisto voi tätä tehdä minun puolestani?

Severi Kaattari kirjoitti:

Mistä löytyisi henkilö, joka kaivaisi esiin 1930-luvun alun Lahden Suuraseman koelähetyksen musiikkikappaleet (ei biisit). Olen tätä pyytänyt Elävästä arkistosta jo lukemattomia kertoja. En yleensä ole saanut vastausta, mutta kun sen kerran sain, niin vastaus oli ylimielinen: etsi itse jostain arkistosta. Näinkö todella on, eikö Elävä arkisto voi tätä tehdä minun puolestani?

Heidi Strömmer kertoi vastanneensa jo useammalle taholle. Nyt myös sinulle, että jos jostain tietoa löytyy näistä 30-luvun lähetyksistä, niin se on ELKA (Elinkeinoelämän keskusarkisto, Mikkeli). Netistä löytyy tarkemmat osoitteet.

YLEN pitäisi olla "kaikille jotakin", tästä huolimatta kaupallisuus ja soittolistat jylläävät sielläkin, hävetkää! Olen kuullut, että Yle lähettää takaisin levy-yhtiöille levyjä joita eivät huoli levystöönsä! Kuinka tämä on mahdollista? Kaikelle (suomalaiselle) musiikille ON tilaa, joko Radio Suomessa, Ylen Ykkösessä tai Yle X:ssä.

Löytyykö mistään nuotteja kappaleeseen TANSSI MARIA,
C-kasetilla on mutta ei tietoa kuka laulaa,
joskus 80 luvulla tehty

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto