To 17.06.2010 @ 10:08Silja Uusikangas

Terveisiä Summerista!

to 17.6.2010 9.30, yhdeksäs työpäivä

 

Kirjoitan Mikon minikoneella ja kuuntelen, kuinka Kalle äimistelee mahtavia voimiaan. Hän pääsee ottelemaan tänään vieraana olevan sumopainijan kanssa. Muut vieraat, Ääni ja Vimma -bändikilpailun voittajäändi Ranterin pojat, kuuntelevat kummastuneena. On ensimmäinen lämpimän ja aurinkoisen oloinen päivä ainakin viikkoon. Ei tarvitse värjötellä pukuvarastosta saatujen lämmiketakkien alla.

Auringonpaisteen lisäksi tssä päivässä on muutakin erityistä. Me kesäduunarit pääsemme puolen päivän jälkeen ylös pelottavaan, joskus 80-luvulla venäläisten rakentamaan TV-torniin. Joonas vieressä sanoo potevansa korkeanpaikankammoa, mutta kaikki sujuu varmasti hyvin - ainakaan minä en malta odottaa! Torniretken jälkeen kierrämme vielä studioissa, rekvisiittavarastossa ja puvustossa. Pääsimme jo Joonaksen kanssa näkemään kaksi ensiksi mainittua, mutta puvusto on varmasti mielenkiintoinen ja odotan myös sen näkemistä kovasti.

On vaikea uskoa että kohta on mennyt jo puolet kesäduuniajastamme. Lähes päivittäisiä tehtäviämme ovat olleet lavasteiden liikuttaminen suorassa lähetyksessä, kuvien ja videoiden ottaminen iPhonella sekä Summeri-kiertueen ja muiden ohjelmatuotantojen vieraiden ja kuvauspaikkojen etsiminen lehdistä ja internetistä. Ensi viikolla pääsemme kääntämään YouTubeen tulevaa videota englanniksi, mikä on varmasti haasteellinen mutta erittäin mielenkiintoinen tehtävä. Huippuhetkiä ovat olleet muun muassa kaupunkisodan pelaaminen suorassa lähetyksessä ja sumopaini. Kiikariurheilua emme ole vielä kokeilleet - Summeri-vieraat saavat hoitaa sen puolen, sillä tuotantotiimi on äärimmäisen innostunut nauramaan esimerkiksi pallon perässä päättömästi säntäileville julkkiksille. Ei vaan, iso kiitos hauskoille ja mukaville työkavereille, on aina mukava kuunnella Mintun ja Kallen nahistelua.

Muutamana päivänä olemme päässeet komediasarja Radio Milleniumin kuvauksiin. Siellä muun muassa puhaltelimme serpentiiniä näyttelijöiden päälle eräässä kohtauksessa. On ollut kaikin puolin kiinnostavaa nähdä ammattinäyttelijöitä työssään tv-sarjan nauhoituksissa, ja huomata erot sen ja suoran lähetyksen tekemisen välillä. Kun näyttelijät opettelvat ja sisäistävät välillä pitkiä ja monimutkaisia repliikkejään, juontajat Summerissa joutuvat jatkuvasti soveltamaan ja yllätystilanteissa ottamaan tilanteen haltuunsa todella nopeasti. Radio Milleniumista vielä sen verran, että itsekin olen saanut "roolin" ohjelmassa, silä olen kaikkein pienikokoisin YLE Viihteestä: istun muovisen robotti-Cylonin sisällä ja liikuttelen sen käsiä. Ihan mukavaa hommaa, paitsi silloin, kun kukaan ei muista ottaa kypärää pois päästäni kuvaustauolla... Hengittäminen ei ole ihan helpoimmasta päästä. Joonas varmaankin lähettää pian kuvia, jolloin tekin pääsette näkemään millainen on sympaattinen mutta kovin itsetunto-ongelmainen Cylon.

Aivan pian alkaa suoran lähetyksen harjoitus (aivan, ei vieraita, juontajia ja muuta tiimiä aivan tuntemattomaan heitetä) ja itsekin voisin lähteä ulos nauttimaan auringonpaisteesta. Aamupalan söinkin jo YLEn piikkiin, nami. Hauskaa päivänjatkoa teille kaikille, katsokaa toki Summeria ja muistakaa bongailla taustalla liikkuvia lavasteita. :)


Terveisin

Silja Uusikangas
YLE Viihde

 

0 kommenttia

Ylen siisti kesäduuni

Tässä blogissa 16–17-vuotiaat nuoret kertovat kesäkuisista työpäivistään Ylellä.

Blogiarkisto