Seminaaritaltioita verkkoviestinnästä YLE Areenassa
Tässä yhteenveto seminaaritallenteista, joita YLE Uudet palvelut yhteistyökumppaneineen on viimeisen puolen vuoden aikana YLE Areenaan tuottanut. Seminaarit ovat katsottavissa rajaamattoman ajan, osan voi myös ladata tiedostona omalle koneelleen.
- Yhteisöllinen viestintä ja esineiden identiteetti verkossa - Sosiaalisen median verkosto 7: 29.3.2010 Alustajina Reidar Wasenius ja Ulla-Maaria Engeström
- Tarina!-seminaari osa 1/2: Ulla-Maija Peltonen, Pepi Reinikainen, Seija Aunila ja Arto Koskinen puhuvat tarinankerronnasta digiajassa.
- Tarina!-seminaari osa 2/2: Aika ja armo, Antti Kylliäinen. Tarinoista uutta liiketoimintaa, Ilkka Tiainen. Tarinankerronnan kansallisia kehityshankkeita -tietoiskut. Paneeli. Juontaa Teemu Ruohonen
- Sosiaalisen median verkosto 6: 8.3.2010. Alustajina Jonna Ferm, YleX ja Karoliina Luoto, Sitra.
- Luuletko vai tiedätkö? 5.3.2010 Voiko väestönkasvun pysäyttää ja riittääkö meillä energia: Luuletko vai tiedätkö? Foreign Policy lehti luokitteli huippututkija Hans Roslingin maailman sadan suurimman ajattelijan joukkoon. Yhdessä suomalaisen professori Peter Lundin kanssa Rosling haastaa sinut näkemään maailman uudella tavalla.
- Machinima -seminaari (osa 1): 17.2.2010 Tutkija Olli Sotamaa
- Machinima -seminaari (osa 2): IT-suunnittelija Juhana Mykrä Helsingin työväenopistosta, freelance-toimittaja Minni Niemelä ja Ludocraftin AD Tomi Kujanpää
- Sosiaalisen median verkoston viides tapaaminen 15.2.2010: Personal EU, Kurt Linderoos, Kalevan sosiaalisen median tuottaja Erkki Hujanen, Uusi musta ja Viivi Lehtonen.
- Oppiminen ja turvallisuuden tunne sosiaalisessa mediassa Social Web Workshop YLE 4.s tapaaminen, 1.12.2009 Irmeli Aro, Oppiminen yhteisöissä, Juha Kreus: Turvallisuuden tunne ja käsitykset riskeistä
- Verkkopalvelujen esteettömyys –seminaari 12.11.2009. Lukihäiriö, ikänäkö, värisokeus, motoriset häiriöt sekä eriasteiset näkö- ja kuulovammat vaikuttavat siihen, miten koemme erilaiset verkkopalvelut ja miten pystymme käyttämään niitä. Miten tämä voitaisiin huomioida paremmin palvelujen ja tietokoneohjelmien suunnittelussa? Mitä itse asiassa ovat "esteettömyys" ja "käytettävyys"? Lähetys on tulkattu viittomakielelle
- Sosiaalisen median strategia 12.11.2009 Neuvotteleva virkamies Sari Aalto-Matturi Oikeusministeriöstä, pedagoginen informaatikko Jaakko Sannemann Espoon Entressen kirjastosta, digitaalisen markkinoinnin päällikkö Jussi-Pekka Erkkola Nokialta ja strategi Pirkka Aunola YLEltä.
- Kuka pelastaisi journalismin 1/3 17.10.2009: Journalismin rapautumista tutkiva Gunnar Nygren puhui RTTL:n mediaseminaarissa 15.10. Tilaisuuden avaa Eeva Mäntymäki ja avaussanat lausuu RTTL:n puheenjohtaja Tapio Räihä.
- Kuka pelastaisi journalismin osa 2/3 n Charlie Beckett
- Kuka pelastaisi journalismin 3/3 17.10.2009 Ismo Silvo, Riitta Monto ja paneelikeskustelu
- Internetin tietovirrat -luento- ja keskustelutilaisuus 25.9.2009: Verkkovoiman tutkija Kari A. Hintikka, Erkka Piirainen Jyväskylästä
Näiden seminaarien lisäksi YLE Areenassa on Ruudun takaa - YLE Tuotanto esittää -sarja, jossa YLE Tuotannon ammattilaiset kertovat työstään.
Mistä aihepiireistä ja keiden haluaisit tulevana syksynä kuulla puhuvan? Tai olisiko sinulla käytännön ideoita seminaarijärjestelyjen suhteen? Nyt on oikea aika tehdä ehdotuksia ja antaa ideoita.
2 kommenttia
Ti 30.03.2010 @ 10:44
Tuija, Kiitos esimerkillisen moniulotteisesta ja vuorovaikutteisesta toiminnasta verkon eri ulokkeissa!
On ollut ilo seurata Ylen smedialähetysten valmistelua, toteutusta ja jälkihoitoa vähän joka vinkkelistä ja nähdä myös upeita unia niiden huomisesta.
Alustukseksi niille huomisille: Keväällä 2003 verkkokansalaisperustalle käynnistettyjen ns. bisnestreffien fadena ja modena olen ollut ideoimassa ja toteuttamassa jo pian 60 aivojen aamujumppatuntia. Tiimissä on myös puurtanut Veli Riekki (Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus TIEKE), sekä vuosittain monikin tapaamispaikkamme avainhenkilö (Talentumista, Ylestä, Sitrasta, WTCstä) - sadasta alustajasta ja useampituhatpäisestä keskustelijoiden joukosta puhumattakaan. Keväällä 2008 tulivat mukaan jaikurapot ja etäyleisö, nyttemmin qaikuamiset. Viimeksikuluneen vuoden bisnestreffit olen lisäksi yhdenmiehenylenä striimannut suoraan nettiin (Ustream, Bambuser). Bisnestreffien ajoitukset ja alustaja/aiheideatkin ovat jo paljolti mutta joustavasti paketissa tämän vuoden loppuun saakka. Kutsuikkuna avautuu 3-5 viikkoa ennen kutakin tilaisuutta, sana leviää TIEKEn, minun ja treffipaikan nettiverkostoissa ja mukaan mahtuu joka kuukausi 50 nopeinta ilmoittqautujaa. Tuntosarvina verkossa Bisnestreffit-ryhmät Qaikussa, LinkedInissä, Facebookissa.
Kaikki pidetyistä ja putkessa olevista vielä pitämättömistäkin Bisnestreffeistä löydät pikalinkillä http://tieke.fi/bisnestreffit - striimauksia myöten.
IDEOITA YLE AREENAN SMEDIAJATKUMOON:
- Nimikilpailu Yle Areenan suorille smediakeskusteluille. Julistus ja julkistus sekä nettiteeveessä että perinteisen spoteilla. Helppo osallistumisosoite (esim. http://yle.fi/smediaskaba)
- Löytyvälle nimelle muistuva pikaosoite ja se aktiivilevitykseen kaikille Ylen kohderyhmille
- Pikaosoitteessa heti framilla kaikki osallistumis/vuorovaikutusmahikset sekä historia linkkeineen pähkinänkuoressa (kuten bisnestreffeillä tai dynaamisemmin)
- Yhteistyöjatkumo Bisnestreffien kanssa (YLE-TIEKE) sekä kehitystuumatiimitasolla että yhteislähetyksinä
- TV-lähetysajan tiivistäminen tunniksi katsojalukujen ja kiteytyksen parantamiseksi. Bisnestreffien kokemukset kahdesta 10 minuutin alustuksesta ja 40 minuutin keskustelusta positiiviset.
- Jälkilähetyksen/taltioinnin pätkäiseminen 3 osaan: kumpikin alustus ja yhteinen keskustelu omiksi tiedostoiksi hakusanoineen. Reilua alustajille ja näppärää lukemattomissa jälkitilanteissa, joissa kaivattaisiin pika-alustusta tai keskustelusparrausta.
- Palautekanava sisältöineen seinälle osallistujille ja ruutuun etäkatsojille yhä paremman vuorovaikutuksen aikaansaamiseksi ja oivalluttamiseksi. Mikseri kääntämään toiselle kameralle jos jotain kovin epäpasselia änkeää linjalle.
- Osallistujien ennakko-oivalluttaminen aktivoimaan omat verkostonsa mukaan palaute/kyselykanavalle.
- Keskusteluosioon mukaan pari puolen minuutin suoraa tai videohaastattelua maakunnista. Ilmaisessa VH Multi Camera Studiossa muuten näyttää olevan Skype-yhteys.
- Viikkottaisuus yhdessä tuntiin tiivistämisen kanssa antaisivat tilaisuuden sekä parempaan online-kehitystyöhön että nopeampaan ystävä/katsoja/vuorovaikuttajapiirin kasvuun. Tämä on paljon isomman yleisön juttu kuin nyt.
- Interaktiivista yllytyshulluutta mielekkäämmän nettiarjen suuntaan!
Yltyvin yhteistyöhaastein
Kurre