Kuka tekee tulevaisuuden television?
TV-maksu - mitä kaikkea sillä saakaan!, muistuttaa kampanja.
Johtaja Anssi Laakso Viestintävirastosta on kertonut Helsingin Sanomille, että olisi täysin mahdollista rakentaa järjestelmä, jossa netti-TV:n katsojan pitäisi ensin osoittaa maksaneensa TV-maksun päästäkseen nauttimaan netti-TV-ohjelmatarjonnasta. YLE avasi syksyllä näyttävästi Elävän arkiston, joka tuo historian sormien ulottuville tuhansin ohjelmanäyttein. YLEn Uusien palvelujen päällikkö Jari Lahti sanoi Hesarille, että mitään muutoksia ei nyt ole vireillä sen suuntaan, että Elävä arkisto rajattaisi vain TV-maksun suorittaneille.
Toimitusjohtaja Mikael Jungner visioi Sunnuntain Aamulehdessä palvelua, joka tekisi kuvanauhurit ja tallentavat digisovittimet tarpeettomiksi. Visio on houkutteleva, mutta kattavaan palveluun on esitysoikeuksien hankkimisessa vielä matkaa.
Tietokone -lehden toimituspäällikkö Kari Haakana pohti sunnuntaisessa blogimerkinnässään, että toimitusjohtajan visioima palvelu muistuttaa kesällä huomiota herättänyttä TV-Kaistaa.
Mikä lähes kaikkien mielestä kiistämättä olisi Tulevaisuuden Televisiota, on kuitenkin varsin ongelmallista tekijänoikeus- ja esitysoikeuskysymyksissä: Helmikuun Fast Company - lehti kertoo Kiinassa toimivasta P2P streaming -eli vertaisverkkosuoratoistoteknologiaan perustuvasta TVU - ohjelmistosta, jonka avulla kuka tahansa voi alkaa lähettää TV-kanavia toisille (Wikipedia: TVUNetworks). Moni kohuaa niinikään vertaisverkkoteknologiaan perustuvasta netti-TV-innovaatiosta Joostista.
Että eipä se tulevaisuuden televisioelämys teknisistä innovaatiosta ole kiinni.