... mutta kuka valvoisi pikkuveljeä?
Viime päivinä on kuultu yhä useampia esimerkkejä siitä, miten pikkuveli valvoo nykyään. Kontulan potkimistapaus saatiin poliisitutkintaan kansalaisen tallentaman videokuvan avulla, Kanadassa oppilaat härnäsivät opettajansa huutamaan ja niin edelleen.
Entäpä, kun netti houkuttaa ottamaan tutkinnan omiin käsiin? Poynteronline - blogi kertoo tapauksesta, jossa hyökkäyksen kohteeksi metrossa joutunut nainen otti kiusaajastaan kamerakännykkäkuvan ja julkaisi sen blogissaan, jonka lukijat panivat kuvan kiertoon. Teko saattaa tehdä uhrista itsestään syyllisen herjaukseen tai solvaukseen - ainakin teoriassa.
Näettekö te sellaista riskiä, että harkitsemattomasti julkaistu nettikuva tai -video voisi osua omaan nilkkaan tai aiheuttaakin enemmän vahinkoa kuin oli tarkoitus?
Oma lukunsa ovat lapset, joista jo 61 prosenttia ilmoitti käyttävänsä kännykkää kuvaamiseen Pelastakaa Lapset ry:n tuoreessa tutkimuksessa (IT-viikko: Luvaton kännykkäkuvaus lasten suosiossa):
Lapsista joka kolmas ilmoitti tietävänsä ainakin yhden, josta oli otettu kännykkäkuva ilman kuvattavan kohteen lupaa ja lähetetty sen jälkeen eteenpäin esimerkiksi internetiin.
Mediakasvatuksen ja keskustelujen paikka kaiken ikäisille perheille?