Muutoksista, palautteesta ja keskusteluyhteyden säilyttämisestä
YLEn viestintäpäällikkö Hilkka Hyrkkö pohtii blogissaan muutosta ja tulee siihen tulokseen, että ainoa ominaisuus, mitä ihmisen itsessään kannattaa kehittää, on joustavuus.
Viisaasti puhuu hän.
Itsellänikin on kokemusta luopumisesta ja myös siitä, että luopumalla jostakin antaa jollekin uudelle tilaa tulla osaksi elämää. Kun Radio Ainosta aika jätti vuoden 2003 vuodenvaihteessa, suuntauduin radiotyöstä uusien palvelujen alueelle, koska näin siellä kehittyvät huikeat mahdollisuudet.
Organisaation tasolla saman painopisteiden siirtymisen voi nähdä YLEn strategiassa:
"Strategisena tavoitteena on, että vuonna 2010 YLE on perinteisten radio- ja tv-markkinoiden ohella merkittävä toimija uusien, erityisesti laajakaistaverkkoa käyttävien palvelujen kehittäjänä ja toteuttajana.
YLE luo tulevaisuudessakin palveluja suomalaiseen arkeen ja juhlaan, ja suomalaiset tuntevat yhä paremmin YLEn palvelut ja voivat valita kanavatarjonnasta ja hakupalveluista itselleen sopivat. YLEn tarjoamat palvelut koetaan merkityksellisiksi ja hintansa arvoisiksi. YLE kehittyy edelleen suomalaisena sisällön tuottajana.
Vuonna 2010 YLE toimii asiakaslähtöisesti, tehokkaasti, joustavasti ja kekseliäästi. Yhtiöllä on kykyä ja halua uudistua. YLE kuuntelee yleisöjä ja on vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa."
Samaan aikaan kun YLE avaa Elävän arkiston nettiin, YleQ tekee toiseksi viimeistä lauantailähetystään. YleQ päättyy Täydenkuun viikonloppuun 16. – 17.9.2006, jolloin kanavalla kuullaan YleQ:n puhe- ja musiikkiohjelmien parhaimmistoa.
Yksi ajatus oli, että voisimme ainakin palvella lempikanavansa menettäviä verkossa kertomalla sitä mukaa kun tietoa on, siitä, mitkä YleQ:n ohjelmat löytyvät jatkossa miltäkin kanavilta. Tätä tarkoitusta varten voisi perustaa määräaikaisen projektiblogin, jotta RSS-otsikoita käyttämällä tai sähköpostimuistutuksen tilaamalla blogin lukijaksi rekisteröitynyt ainakin saisi tiedon heti, kun sellainen on julkaistavissa. Mitä mieltä olette, olisikohan tuollaiselle käyttöä?
YleQ:n lopettamisesta on jo saatukin ja on epäilemättä odotettavissa lisää palautetta. Ettei kaikki palaute jäisi aivan yksisuuntaiseksi, ja koska YLE kuitenkin aikoo jatkossakin palvella nyt vaille omaa radiota jääviä yleisöjään paitsi muilla radiokanavilla, myös uudella YLE Extra - TV-kanavalla, olisi arvokasta pitää keskusteluyhteys avoimena.
Ehkä se voisi onnistua vaikka täällä Blogitissa?