Matti Wuori
Olen surullinen siitä, että vetkuttelin Matti Wuoren kutsumista keskusteluohjelmaani. Vetkuttelun syy on nolo - ujostelin häntä liikaa. Olen jo vuosia seurannut ihaillen hänen suoraselkäistä inhimillisyyttään. Vai pitääkö muuttaa aikamuotoa? Seurasin ihaillen hänen suoraselkäistä inhimillisyyttään...
Toimittajan ammatti on avain viisauden lähteille. Minulla on ollut onni haastatella lukemattomia viisaita ihmisiä, mutta tämä yksi jää kaivertamaan minua loppuelämäni ajaksi. Onneksi ystäväni Laura Hakoköngäs tunsi Matin Greenpeacen kautta hyvin. Häneltä aion vielä kysellä: mikä sinua Matissa ravisteli?
Kuuntelen juuri työn ohessa toisella korvalla Yle Radio 1:n muisteluohjelmaa. Peter von Bagh ylistää vanhaa ystäväänsä. Olen liikuttunut ja minua koskettaa se tapa, miten ystävä puhuu ystävästä. Tällaiset ohjelmat ovat tärkeitä. Nostakaamme toinen toisiamme, myös eläviä viisaitamme!
4 kommenttia
Ma 14.11.2005 @ 17:32
Minäkin kuuntelin sen pätkän ohjelmasta, jossa muisteltiin Matti Wuorta.
Olisi ansainnut kokonaisen muisto-ohjelman, parhaaseen lähetysaikaan. Vaikka parempi tämäkin tietysti kuin kuolleen täydellinen kuoliaaksi vaikeneminen.
Muistan ne ns. vanhat hyvät ajat - ennen lähetysvirtaa, ennen kanavauudistusta - jolloin Yömyöhä oli perjantain odotettu ja paras asia. Keskusteluohjelma sanan varsinaisessa merkityksessä.
Nyt kun Petteri on pelastanut vanhat Yömyhät Ylelle, olisiko liikaa pyydetty, että edes kesäuusintoina saisimme parhaita paloja niistä kuunnella? Tämä ehdotus on suoraan Antti Pajamolle tai Minna Lindgrenille tai kelle tahansa, joka uusinnoista päättää.
Keskusteluohjelmina Yömyöhät ovat ilman muuta Ylen Ykkösen kamaa.Ja nimenomaan kunnon keskusteluohjelmia Ylen Ykköseltä puuttuu.Nyt kun sellaiset keskusteluohjelmat kuin Herraseurassa ja Vanhat parrat on lopetettu. (Miksi muutoin? Mitään vastaavaa ei ole sijalle tullut.)
Lehikoinen
Ti 15.11.2005 @ 09:59
Mainiota, Lehikoinen. Sinulle ja kaikille muillekin tyytyväisille ja tyytymättömille radion kuuntelijoille tässä tärkeä asia: aina viitsiessänne soittakaa palautettanne radion kuuntelijapalveluun, johon pääsee vaikka ylen vaihteen kautta 09-14801. Kuuntelijapalvelussa kommentit kirjataan tietokantoihin, joita OIKEASTI luetaan kaikkialla talossa. Sitä lukevat Pajamo ja Lindgrenkin.
Varastanpa tässä apteekista sloganin: VAIN ANNETTU PALAUTE AUTTAA (vrt. vain otettu lääke auttaa). Olen iloinen kommenteista tässä blogissani, mutta jos haluaa läväyttää mielipiteensä niin, että sillä on ISO vaikutus, on radion kuuntelijapalvelu oikea osoite.
Ti 15.11.2005 @ 11:46
Hei, (olisi tosi mukava, jos mahdollisimman moni rekisteröisi itselleen oman nimimerkin, niin tulisimme tutuiksi toisillemme). Radio Yhdestä kerrotaan, että kanavajohto on varautunut vastaamaan kanavan ohjelmistoa koskeviin kysymyksiin netissä erikoispitkässä keskustelusessiossa tammikuussa.
Ti 15.11.2005 @ 17:05
Ei se pitkä nettikeskustelusessio tammikuussa enää ehdi vaikuttaa kevätkauden ohjelmiin! Käsittääkseni kevätkauden ohjelmisto on jollei aivan valmis, niin suunnittelussa ainakin vain loppusilausta vailla.
Olen lähettänyt Kuuntelijapalveluun palautetta keskusteluohjelmien paluun puolesta, muttei siihen ole reagoitu mitenkään. En usko, että tavallinen kuulija voi paljonkaan vaikuttaa ainakaan radio Yle 1:n ohjelmistoon, vaikka kuinka aktiivi olisi Kuuntelijapalvelun suhteen!
Uskonpuutteeni saa oikein mielellään todistaa vääräksi.
Lehikoinen