Ma 07.03.2011 @ 12:38Eve Mantu - äänestyskramppipotilas

Miten Suomella menee?

Valitse viisi sektoria – viisi elämänaluetta, joihin mielenkiintosi kohdistat. Valintaa ohjatkoon sinun oman sydämesi ääni. Ota pohdintaan vaikka miten Suomen sokerijuurikkaan viljelijöillä menee, miten Suomen alle kaksivuotiailla lapsilla menee, miten kioskiyrittäjillä menee, miten autokorjaamoilla menee ja miten Suomen jokivesistöillä menee. Valitse itse. Mitä kapeamman sektori valitset, sitä yksityiskohtaisempaa tietoa saat.
Mitkä tahansa sektorit suomalaisesta elämästä valitsetkin, yritä löytää tietoa, kokemuksia ja perusteltuja mielipiteitä. Jos sinulla on valmiiksi tietoa joltakin elämänalueelta, sen parempi.
Kerro tutkimustesi tulokset täällä.

 

17 kommenttia

...nyt alan jo miettiä. Ehkä viisi on sittenkin liikaa. Voiko keneltäkään pyytää viittä? Jos vaikka kaksi, tai yksi?

Kokemukseni pohjalta olen saanut sellaisen kuvan, että pk sektorin ja varsinkin aloittavien yritysten mahd. menestymiseen estellään.
Onko niin, että korruptio on osana politiikkaa, jossa suurten yritysten johto on ostanut ja asettanut omat kannattajansa päätöspöytiin joka tahoille ja yhteisenä tavoittena pidetään suitsia yrittäjyyden tiellä, että markkinat säilyisi näillä suurilla toimijoilla. Tästä samasta syystä voisi uskoa myös sen, että asioille ei oikeasti tehdä mitään, eikä kansalaisia edes kuunnella oikeistolaisessa päätöksenteko pöydissä.
Tämä ja diktatuurimainen johtaminen tappaa työmotivaation ja sairastuttaa kansamme ja vie ennenaikaiselle eläkkeelle, koska myös työntekijät tarvitsevat jokapäiväisen leivän vastineeksi työlleen.
Sama koskee ulkolaisten orjatyöläisten tuomista maahamme, vaikka meillä on osaavia ja ahkeria työttömiä.

Toivon Perussuomalaisille äänivyöryä ja suurimman puolueen asemaa, koska ainakin se antaisi toivoa oikeudenmukaisemmasta päätöksenteosta.
OLen menettänyt luottoni kaikkeen, tässä ajassa. Olen tullut petetyksi ja yhteiskunta on jättänyt heitteille "aseettomana" kun riisti ensi 1991 työni tulokset ja terveyden. ja jätti oikeusmurhan uhriksi, samaan aikaan kun todellisuus julistettiin salaiseksi.

Jorma Ollila perustelee omia ja Nokian hallituksen päätöksiä moittimalla Suomen ja Euroopan teknologiatilaa, koska oikeasti ongelma on Nokian johtamisessa ja johtamisosaamisessa, erityisesti ohjelmistoliiketoimintaosaamisessa. Ja myös Suomella on johtamisongelma ja Suomi menee lastuna laineilla. Eliitti on antanut suurten yritysten ottaa ohjat.

Kokoomuksen viesti, että opiskelemalla ja työtä tekemällä syntyy jaettavaa. Se on totta, mutta tämän päivän suomessa on hyvin paljon akateemisesti ja korkealle koulutettuja työssään palkittuja hyvin monilla eri tasoilla on kortistoissa.
Tuntuu siltä, että uuden jaon ( 1991) jälkeen yrityksistä poistettiin kaikki ne osaavat ja ne joilla oli jonkinlaisia mielipiteitä ja otettiin tilalle kilttejä ja ahkeria, joilta voi vaatia mitä vain ja jotka ovat hiljaa oikeuksistaan.
Tätä todistaa henlkinen väkivalta työpaikoilla. On paha olla jos ei saa puhua, tai jos ei uskalla tai jos pitää tehdä töitä arvojensa vastaisesti.
Olen tehnyt töitä jo 50v, mutta tämä yhteiskunta on pettänyt monta kertaa, riistänyt tehdyn laman varjolla 1991 omaisuutemme ja verottanut lähes tyhjästä.

Minä en aio äänestää. Minun onnellisuuteni tai onnettomuuteni ei riipu näistä vaaleista tai edustajista, jotka sinne valitaan eikä maailmankatsomukseni tai elämää ylläpitävät arvot eivät muutu, puhuipa poliitikot mitä hyvänsä. Olen pahoillani. Koen moraalisesti vääränä itseäni kohtaan mennä äänestyskoppiin.

Jos uskoisin, että edustajat olisivat jollain tavoin velvoitettuja lunastamaan lupauksensa, joita he antavat vaalikiertueillaan, ja joiden toteutumista voisi jollain tavoin valvoa, olisi tilanne toinen. Poliitikon vastuu lupauksistaan tuntuu olevan tosi pieni.

Olen valinnut vapaaehtoisen orjuuden teatteritaiteen palveluksessa tehden työtä vapaana ammattitaiteilijana, maaseudulla ja kahden pienen lapsen äitinä. En voi valittaa mistään muusta, paitsi omista ajoittain synkistä ajatuksista. Nämä ajatukset johtavat etsimään syytä jatkuvaan taloudelliseen ahdinkoon huonosta kulttuuripolitiikasta, henkisesti korruptoituneesta apurahasysteemistä, jossa raha jaetaan poliittisin perustein, milloin syy löytyy yleisestä kapeakatseisuudesta ja arkuudesta ja viimeisin itku tuli perussuomalaisten kulttuuripoliittisesta lausunnosta.

Ilahtuisin kovasti kulttuurisen asiantuntijuuden näkymisestä puolueohjelmissa.

Kun nyt on kamala hinku jatkaa eläkeikää 63v ylöspäin, on vaikeaa ymmärtää miksi? Halutaanko säästössä olevilla eläkerahoilla maksaa muiden velkoja? Myöskään säästöä ei oman ajatukseni mukaan voi olla jos tehdään työtä pidempään muuten kuin että kuollaan pois ja koko eläkekertymä jää valtion kassaan.
JOs jäädään eläkkeelle vielä terv eenä, heidän eläkkeensä tulee heidän itsensä maksamasta kassasta, ei valtiolta. Samalla he voivat terveinä hoitaa omia vanhuksiaan ja laposenlapsiaan ja auttaa tälläkin tavoin yhteiskuntaa. Samalla eläkkeelle jäävien työpaikat jäisivät suoraan työttömille ja työttömyysmenojen pienentyessä myös valtio säästäisi.

Olen rehellinen pienyrittäjä ja kärsin eniten siitä, että joudun lähes päivittäin kohtaamaan kuititonta kauppaa.
Olen saanut jopa haukkumista siitä, kun vaadin kuitin.
Ellei harmaata taloutta saada loppumaan, ei rehellisille yrityksille ole mitään mahdollisuutta, kun vastassa on verkostoitunut joukko kuititta yrittäviä ja veronsa maksamatta jättäviä.

Kuuntelin ohjelmaasi.
Olet aika naivi, varsinkin kun otat asiantuntijaksi henkilön, joka lataa täysin perusteettomia väitteitä korruptiosta ja veronkierrosta. Jokin esimerkki olisi paikallaan, mielellään oma, eikä jostain "kuultu".
En ole koskaan saanut edes arvonlisäveron verran alennusta ostoksesta, vaikka vakuuttaisin etten tarvitse kuittia. Ihmettelen, mistä jatkuvat puheet veronkierrosta tulevat, koska sellainen on käytännössä aika vaikeaa, epätodennäköistä ja lyhytjänteistä. Verottaja jos kuka ottaa kyllä omansa.

Vaalienjälkeisessä tilanteessa pelottaa, mitä tekevät nämä messiasta odottavat, jos sitä perusteellista muutosta tulekaan. Ainakin keskustelusivustojen pohjalta voi päätellä, että pettymys voi purkautua rajustikin. Todennäköistä on, että mikään, tai lähes mikään ei muutu ja mitäs sitten? Mistä muuten näitä "paremminvointiyhteiskunta" ja "kestävyysvaje" tulee? Tahatonta komiikkaako vai törkeää ylimielisyyttä!

Minä aion äänestää. Haluan kuitenkin kuulla tämänkaltaisia ohjelmia. Teatteriohjaaja on ihanan raikas ja selvänäköinen. Kiitos ohjelmasta.

Kunpa ennen vaaleja poliittiset keskustelut olisivat tasa-arvoisia myös vasemmistopuolueita kohtaan. Olen joutunut keskeyttämään vaalikeskustelujen katsomisen, koska toimittajat järjestelmällisesti pilkkaavat ja väheksyvät vasemmiston edustajia. Siitä tulee äärimmäisen paha olo. Tuntuu siltä, että poliittiset (televisio)toimittajat olisivat kokoomuslaisten kanssa yhdessä sopineet miten murskataan vasemmisto.

Kaikesta huolimatta aion äänestää: naista joka elää pätkätöillä, jonka arvot ovat vasemmistolaiset ja joka kannattaa kansalaisten yhdenvertaisia oikeuksia koulutukseen, terveydenhoitoon ja työhön.

Kuparinen kuulunee teatterin proletaareihin, joka selittää osin hänen vastahankansa kaikkeen. Löytyisikö sieltä jotain myönteistä vaihtoehtoakin? Esim. teattereiden ja alan opiskelijoiden lukumäärän säätely laadun hyväksi.
Suomella menee kohtuuhyvin, jos vaikka verrataan Länsi-Euroopan ulkopuolen valtioihin. Ei diktaattoria, ei sotilasjunttaa, suht .vähän korruptiota, oikeistopuoluekin harkitseva ja pätevähkö verrattuna menneisiin aikoihin jne.
Eläkeläisenä pärjää kun on pihi ja pitää huolta kunnostaan. En moiti edes terveydenhoitoa tai vanhustenhuoltoa, mikä näkyy olevan oikein kertosäe nykyään.
Pysyis edes tällaisena!
Hiski

Maaseudun asuminen ja yrittäminen on perustuslain vastaisesti eriarvoisessa asemassa taajamien kanssa.
Haja-asutusalueen ihmiset maksavat ensin tiensä, vetensä, jätteiden kuljetuksensa kymmenien km päähän, eli eivät saa kunnilta mitään palvelua.
Heitä kuitenkin rangaoistaan kovilla kiinteistöveroilla ja muilla maksuilla, koska kaikki palveluiden noutamiset on itse kustannettava. Taajameissa on huomattavasti pienemmät kiinteistöverot ja niiden vastineeksi siellä pidetään verovaroin yllä tiet, katuvalot, harrastus, ym. palvelut, jonka johdosta asuminen siellä on huomattavasti edullisempaa.
Tätä ei ole haluttu muuttaa oikeudenmkaisempaan suuntaan. Jopa yritys ja tilan rakennuslainoista on maksatettu kiinteistöveroa kunnalle 2005 v asti.
Jos laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, ei sitä tulisi noudattaa, mutta mitkään valitukset ei tunnu auttavan, vain rahastus tyhjästä jatkuu ja ajaa ihmiset vararikkoon.

Anonyymi kirjoitti:

Maaseudun asuminen ja yrittäminen on perustuslain vastaisesti eriarvoisessa asemassa taajamien kanssa.
Haja-asutusalueen ihmiset maksavat ensin tiensä, vetensä, jätteiden kuljetuksensa kymmenien km päähän, eli eivät saa kunnilta mitään palvelua.
Heitä kuitenkin rangaoistaan kovilla kiinteistöveroilla ja muilla maksuilla, koska kaikki palveluiden noutamiset on itse kustannettava. Taajameissa on huomattavasti pienemmät kiinteistöverot ja niiden vastineeksi siellä pidetään verovaroin yllä tiet, katuvalot, harrastus, ym. palvelut, jonka johdosta asuminen siellä on huomattavasti edullisempaa.
Tätä ei ole haluttu muuttaa oikeudenmkaisempaan suuntaan. Jopa yritys ja tilan rakennuslainoista on maksatettu kiinteistöveroa kunnalle 2005 v asti.
Jos laki on ristiriidassa perustuslain kanssa, ei sitä tulisi noudattaa, mutta mitkään valitukset ei tunnu auttavan, vain rahastus tyhjästä jatkuu ja ajaa ihmiset vararikkoon.

Kuuntelen usein ohjelmiasi, niin kuin nytkin tätä vaaliohjelmaa. En voinut osallistua blogi-keskusteluun ohjelman aikana, koska ajoin autoa. Ilmeisesti Suomen yhteiskuntajärjestelmä toimii mielestäsi hyvin, koska vapaana kansalaisena olet valmis luopumaan merkittävästä kansalaisoikeudesta, äänestämisestä. Jotkuthan tulevat aina valituiksi, eikä näytä olevan väliä, ketkä tulevat. Turvallisesti voit jatkossakin hieman tekoälykkäästi pohdiskella, mennäkö uurnille vai ei. Ollaanhan tässä niin solmussa! Jos olisimme Pohjois-Afrikassa, ilmeisesti me kumpikin yrittäisimme muuttaa yhteiskuntajärjestelmää demokraattiset vaalit mahdollistavaan suuntaan. Mutta ei, meillä on niin hyvin, että enää ei tarvitse edes äänestää. Niinkö? Ei siinä mitään, mitä enemmän saat ihmisiä mukaasi nukkumaan, sitä suurempi vaikutusmahdollisuus minulla on. Minä nimittäin äänestän.

Aina hauska kuulla, kuinka poliittista päätöksentekoa ja erityisesti taloutta ymmärtämättömät, heittävät lausuntoja mututuntumalla. Eve olisi voinut tasapainottaa lähetystä, haastattelemalla jotain asioihin rationaalisesti suhtautuvaa.

Maailma on kompleksinen.

Suomi, pikkuruinen osa maapalloa, on kompleksinen myöskin. Suomessa on paljon puhuvia päitä, jotka suoltavat politiikkaa. Radio on siitä mainio peli, ettei puhuvia päitä näe. Jo puheissa on kestämistä.
Kestämistä on myös niissä radion toimittajissa, joiden suupielistä melkein voi kuolan kuvitella valuvan heidän intoillessaan politiikan pyöreän pöydän äärellä.
Kaukana ovat ajat, kun nuorena poikana seurasin kiinnostuneena poliittisia keskusteluja televisiosta.
Silloin, kun Antero K. ja Leif S. yrittivät hanakasti panna luuta kurkkuun poliitikoille.
Kutakin aikansa.

Mitenkö Suomella menee?
Kuulisin mielelläni esitelmän aiheesta , jos esitelmöitsijä olisi vaikkapa E. Paasilinna, P. Linkola, J. Turkka tai H. Salama. Ensin mainittu on esitelmänsä jo pitänyt, joten ne pitäisi kaivaa arkistosta. Viimeksi mainitun esitelmän voisi kuunnella editoinnin jälkeen, jossa alkuperäisestä puheesta on poistettu ”tuota, tuota, että tuota, tuota..” Poistetusta osiosta voisi sämplätä cd-tallenteen, jota voisi käyttää tunnelman avaajana vapaamuotoisissa tilaisuuksissa. Ylen kanavalla tämmöisen koosteen kerran kuulin, ja kyllä svengasi! Olikohan H. Salamalta kysytty lupa?
Turkan ”totanoin” sämple voisi olla turhan tönkkö.
Jos vaihtoehtona olisi kuunnella nykyisen persun, entisen ”punkkarin” ja levylaulajan V. Virtasen löysää omahyväistä pöpinää minuutti, ennemmin minut saisi sulkea päiväksi ”totanoin” - ”tuota, että tuota, tuota tuota” -sämplemixin hellään huomaan..

Esitelmöintiä aiheesta ei tulisi mieleen pyytää jääkiekkoilijoilta, ralliautoilijoilta, mäkihyppääjiltä, heidän edesottamustensa esiintuojilta ja muilta perässähiihtäjiltä, joita kaikkia on liikaa.
Minä antaisin heidän keskittyä siihen , minkä osaavat.

Korostettakoon, etten ole kommunisti, vasuri, urpuheinädemari, lantapaukkupekkarinen, golffikokkari, velttopersu, svedupetteri, viherpiipertäjä tai mikään mukaan räsänen, joten tuskin minua vaaliuurnilla nähdään.

Sylki suusta pärskyvän politiikan toimittajankin turpa on helppo tukkia radion nappulaa kääntämällä.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu