Ma 28.04.2014 @ 11:18Liselott Forsman

INPUTin erikoisessiot: Humanismi on hyvä bisnes

Liselott ForsmanLiselott Forsman on Yle Draaman kansainväliseten tuotantojen vastaava tuottaja ja INPUTin keskustelusessioiden moderaattori.

INPUTissa julkisen palvelun ammattilaiset ympäri maailman kokoontuvat  yhteen katsomaan, ihailemaan, ihmettelemään ja väittelemään. Tämänkin blogin otsikko voisi lavalla herättää monta vastaväitettä. Hyvä niin.

Humanismi on hyvä bisnes -ajatus on johtolanka niille neljälle erikoissessiolle, joita olen ilokseni saanut suunnitella suomalaisten ja pohjoismaisten kollegojen kanssa INPUTin virallisen ohjelmiston ohessa.  Nämä sessiot oivat kaikille avoimia ja maksuttomia, keskustelukieli on englanti. Väliotsikot ovat  keskustelusessioiden otsikoita.

  
Turning Hard Core Public Service Content into Events

Maanantaina 12.5. klo 18.30 tutkimme miten julkisen palvelun omimmista sisällöistä voi rakentaa koko kansan tapahtumia.

Poliittinen keskustelu, dokumentti, sinfoniaorkesteri tai lyhytfilmi ei yleensä myy mainoksia tai kerää massoja ruudun ääreen.  Koska television ehkä vahvin ase tänä netin aikakautena on nimenomaan tapahtumatelevisio, session fokuksessa ovatkin ohjelmat – jotka kiitos paketoimisen, yhteislähetyksen tai sosiaalisen median – ovat kasvaneet tapahtumiksi.

Session lopuksi jokainen voi esitellä omaa tapahtumaansa, jolle toivoo kansainvälisiä kumppaneita. Lavalla on mm. Docventures-voimakaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff, muita suomalaisia sekä myös ranskalaisia ja norjalaisia visionäärejä. 

Nordic Quality and Other Global Distribution Recipes

Seurasitko ruotsalais-tanskalaista Silta-sarjaa? Kiinnostaako kansainvälinen yhteistuottaminen?

Tiistaina 13.5. klo 18 erikoissessiossa voi  tavata Silta-sarjan päätuottajaa, Filmlancen toimaria Lars Blomgrenia, sekä sarjan tilaajaa, SVT:n dramapäällikköä Christian Wikanderia. He avaavat sarjan remake-kaupat niin taiteellisesta kuin taloudellisestakin näkökulmasta.

Agendalta löytyy myös muita kiinnostavia rahoitus- ja levitysmalleja, kuten uuden suomalaisen scifi-elokuvan crowd sourcing ja perinteisen saksalaisen tv-sarjan yllättävä elokuvalevitys USA:ssa. Läsnä on alan huippuajattelijoita, mm brittiläisen ITV Global yhtiön toimitusjohtaja Ruth Clarke. Session jälkeen keskustelu jatkuu Goethe-Instituutin tarjoamilla kutsuilla. 


Smart Moomins – Creating a Brainy Brand and Keeping it Alive Globally

Keskiviikkona 14.5. erikoissessiot pääsevät alkamaan jo klo 14.  Suomalaisen animaation ja Tove Janssonin (100 v.) juhlavuonna tutkimme, mikä saa fiksun brändin kukoistamaan 70 vuotta. Miksi Muumit kiehtovat japanilaisia ja kiinalaiset legendat Disneyä? Voiko humanistinen asenne olla osana menestysreseptiä?  

Paikalla suomalaisia tekijöitä, sekä animaatio-osaajia ja -ostajia Saksasta, Kiinasta ja Japanista. Mukana myös islantilainen visionääri, joka tällä hetkellä tuottaa USA:ssa pitkää televisiosarjaa Eve Online -tietokonepelin pohjalta.

Gaming Giants – Making it on the Global Screen

Modernia Suomi-kuvaa levittävät tänään tunnetut pelibrändimme kuten Angry Birds, Hay Day, Clash of Clans, Max Payne ja Alan Wake.  Miksi juuri nämä merkit onnistuivat keräämään miljoonia pelaajia tietokoneruutujen ääreen? Miten tiimit pysyvät luovina menestyksestä huolimatta? Mikä merkitys yhteisöllisyydellä ja välittämisellä on pelialalla?

INPUTin viimeisessä erikoissessiossa keskiviikkona 14.5. klo 15.30 tapaamme uuden ajan yritysjohtajia. Yleisö voi keskustella Rovion, Remedyn ja Supercellin maailmanmainetta niittäneiden johtajien lisäksi myös uuden pelisukupolven rohkeiden yrittäjien kanssa. Miten peliteollisuus ja televisio kohtaavat tulevaisuudessa? Tule mukaan ideoimaan ja vaikuttamaan!


Humanismi ja bisnes?

Mitä humanistisempi viesti, sen tärkeämpää on, että se löytää kuulijansa. Tänään teinimme pitävät globaalia kommunikaatiota itsestäänselvyytenä. Avaamalla ovet muuhun maailmaan mekin olemme vahvempia. Yhdessä voimme paremmin vaikuttaa siihen, että merkitykselliset sisällöt tavoittaisivat alati uusia yleisöjä. Kun julkaisualustoja on enemmän kuin tarvitaan, kaikki hakevat hyvää sisältöä, jonka takana on usein humanisti. Humanismi tekee hyvää bisneksellekin.

INPUTin varsinainen ohjelmisto koostuu kansainvälisen ryhmän vetämistä 80:sta sessiosta.

Itse olen toukokuussa viidettä kertaa mukana myös tässä työssä. Oma alani on fiktio ja voin luvata kiinnostavia fiktiokeskusteluja, mutta kollegoiden naurusta ja innosta päätellen on faktapuolellakin tulossa huimia teemoja tutkivasta journalismista ja uusista formaateista aina lastenohjelmiin ja crossmediaan.  Löydä oma suosikkisessiosi INPUT-sivustolta!

-----------

INPUT 12.–15.5.2014 Marina Congress Centerissä, Helsingin Katajanokalla

  • INPUT on maailman suurin julkisen palvelun mediakonferenssi, joka järjestetään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa.
  • Vieraita odotetaan noin 700, vapaaehtoisia tapahtumassa töissä on noin 40.
  • Ohjausryhmässä mukana: Yle, SES, KOURA, AVEK, Satu ry, Favex ry, Finnanimation ja MTV Media + muita kumppaneita noin 25.

Tiedote: Maailman suurin julkisen palvelun mediakonferenssi INPUT kokoontuu toukokuussa Helsingissä
 

1 kommentti

Tämän päivän nk. "humanismi" on pelkkää PSEUDOHUMANISMIA. Julmin mahdollinen ajatusmaailma jossa vihataan oikeudenmukaisuutta, totuttaa ja rakkautta.
He eivät halua, että oikeudenmukaisuus toteutuu kaikkien ihmisten kohdalla, myös niiden jotka ovat kuolleet jo satoja vuosia sitten.

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu