To 08.12.2011 @ 14:42Antti Huttunen

Ensimmäiset kokemukset uudesta Areenasta

Antti Huttunen.

Kirjoittaja on tuottaja Ylen markkinoinnissa.

Uusi YLE Areena julkaistiin eilen beta-testaukseen. Vaikka mukaan mahtuu vielä paljon bugeja ja suorituskyvyssä on vielä kehittämistä, oli vastaanotto rohkaiseva. Ensimmäisten tuntien aikana saimme suuren määrän palautetta, joka on arvokasta, kun palvelua lähdetään kehittämään eteenpäin niin, että se vastaa mahdollisimman hyvin käyttäjien tarpeisiin.

Yksi palautteissa usein toistunut toive on saada Areena toimimaan myös iPadissa. Toive on perusteltu ja siihen voimme iloksemme vastata, että tämä tulee tapahtumaan, mutta hieman myöhemmin. Ensin keskitymme viilaamaan uuden emo-Areenan huippuunsa.

Toinen palautteissa usein toistunut teema, osin edelliseen liittyvä, on kritiikki flashin käyttöä kohtaan. Ratkaisuksi ehdotettu HTML5-standardi ei valitettavasti vastaa Ylelle asetettuihin vaatimuksiin.

HTML5 ei tarjoa medioiden jakeluun vielä sellaista suojausta, jota tekijänoikeuksien haltijat Yleltä vaativat, ts. videot ovat kopioitavissa käyttäjän omalle koneelle vaivatta. Vaatimukset tulevat sekä ohjelmantekijöiltä (esim. BBC:ltä) että musiikin tekijänoikeusjärjestöiltä (Gramex).

Käyttöliittymätekniikkana HTML5:n osia on käytössä, kuitenkin niin, että palvelu on saavutettavissa myös vanhemmilla selaimilla.

YLE Areenan vaiheista kerrotaan myös YLE Areena -blogissa.

0 kommenttia

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu