Ma 30.04.2012 @ 09:45Gunilla Ohls

Unelmien Yle? Kerro meille siitä!

Gunilla Ohls. Kuva: YleKirjoittaja on Ylen strategiajohtaja.

Minkälainen on sinun unelmiesi Yle? Minkälainen yhteiskunnallinen rooli Ylellä sinun mielestäsi tulisi olla? Mihin toivot Yle jatkossa kayttävän rahasi? Miten Ylen pitäisi ottaa sinut huomioon?

Vappuaattona avaamme verkossa kansalaiskeskustelun unelmien Ylestä ja toivomme, että saamme vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

On hienoa, jos osallistut keskusteluun! Ota mukaan yhteiseen pohdintaan myös perheesi, naapurit, sukulaiset, ystävät ja työtoverit. Tämä keskustelu on tarkoitettu kaikille suomalaisille – vanhuksille, keski-ikäisille ja nuorille, kaupunkilaisille ja maaseudulla asuville. Suomalaiset omistavat Ylen ja nyt kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Jos sinulla tai jollakulla tuttavallasi ei ole nettiyhteyttä, tai jos ajatusten vieminen verkkoon tuntuu vieraalta, apua on saatavilla. Kansalaiskeskustelun aikana 30.4–20.5. kaikissa maan yleisissä kirjastoissa voit saada henkilökunnalta tukea osallistumiseen. Myös Ylen aluetoimitukset pitävät ovensa auki 8.5. Samalla kun osallistut keskusteluun, sinulla on mahdollisuus tutustua Ylen toimintaan omalla paikkakunnallasi.

Haluamme tehdä Ylestä entistä avoimemman, ja toivomme että voimme palvella kaikkia suomalaisia nykyistäkin paremmin. Haluamme olla merkityksellinen jokaisen suomalaisen elämässä. Emme pysty tekemään kaikkea kaikille, mutta meidän tulisi tarjota jokaiselle jotain, mihin suhde Yleen voi perustua.

Kansalaiskeskustelu verkossa on auki kolme viikkoa. Siihen voi myös palata, jos saat uusia ajatuksia ja lisää ideoita. Kerromme tuloksista ennen kesälomia ja jokainen osallistuja saa myös pyytäessään raportin keskustelun tuloksista. Pidämme teidät myös ajan tasalla ja kerromme millä tavalla toteutamme unelmianne.

Maailma ja myös suomalainen yhteiskunta muuttuvat nopeasti. Demokraattinen yhteiskuntamme tarvitsee monipuolisen, luotettavan ja riippumattoman median. Globaalissa maailmassa on entistä tärkeämpää, että suomalaisella luovuudella on elinsijaa. Tässä Yle haluaa ottaa nykyistäkin näkyvämmän roolin.

Kaikkien kansalaiskeskusteluun osallistuneiden kesken arvomme 10 unelmapäivää. Jos onni suosi sinua, saat toivoa, mitä Ylen ohjelmaa tai muuta toimintaa haluaisit seurata yhden päivän ajan. Räätälöimme päivän sinun toiveesi mukaisesti.

Arvoihimme kuuluu ihmisten arvostaminen. Haluamme kuunnella suomalaisia ja lupaamme, että näillä ajatuksilla on merkitystä – joten osallistu ja vaikuta.

Osallistu kyselyyn!

16 kommenttia

tässä on yhteen kooyttu 4ihmisen mirelipiteet,kunnuo 3 muuta ei pääse nettiin.

haluaisime kuunnelmia, vaika vsanhoja uusittuna, kune ovat vhdytäviä ja hauskoja. niitä viisi uusintana lähettää illalla, tai vaikapa yöllä, kun siihen onhyvä nukuakin.
-lastenohelmia päivällä ja illalla oilsi tosi kiva kuulla iltasatuna aina iltaisin samaan aikaan.vanhemat eivär enää kero tai lue lapsilleen, ninolisi ohanaa kuulla se satu kuitenkin...

lukijoiden runoja saisi ola viikottain.joku hyvä tulkitsija voisi niitä lukea..sekaan voisi vaika joskus ottaa lukijan haastatelun, mitä hänpitää runoista..samoin vois haastatela runojenkirjoittajaa...

-kaiken maailmankysymykset-sarjassa voisi kysyihanmitä tahansa..asiantuntijat vastaavat,,samaan taopaan kuin luontoilta
-kirjoja voisilukea ihan päivittäoin..klasikoja, lastenkirjojasta ja romaaneja ..jne...

yhteiskunannalista saisi olla enemän..politikan arkipäivää ontosi hyvä ohjelma ja samanlasta voisiolla ihan kotimaisista ohjelmista...

erilaisia dokumentteja lisää

-jahengelistä ohjelma enemmän.ilmiöitä, hekilökohtaisia jutuja ri uskovaisista, alan uusista kirjoista, rukoksesta..myös hengelistä musiikkia...vaika eri papien saarnoja iltaisin myöhä''n ja niitä voisiuusiaöisin..

yöohjelmat tulisi ola puheohjelmia, kunmonelkla ei tule uni silmään, ninkuuntelesi mielellään radioita..se olisi vaihtoehto maikarinyösätille, jokaonkuitenkinnuorten ohjelma..

peka saurinyölinja-lähetykset takaisdin..voi ola muukin toimittamassa..ylkllä voidi kuuntelijat muutenkinsiitel lähetykseen ja kertoa mielipiteestään jostain asista tai teemasta

koimainen vanha kunonmusiiki oln aina ilosta ja mukavaa kuunneltavaa, päivällä ja aamuisin varsainkin...

henkilöhastatelut ovat hyviä, päiväpoliitikko jasyntymäpäivähaastatelut ovat ollet mukavaa kuunneltavaa...

puheradio takaisin, ei musiikia sile lihnjalle...yölä se oli erikoisenhyvä
lastenradio takaisin ja heti...tai perustakaa uusi selLAINEN..TV.SSÄ ONIHANAPIKU KAKONEN, JOTA LAPSET RAKASTAVAT...KEHITTÄKÄÄKILPAILIJA...

ja uutiskanava kaipaa vähän terävöittä,mitä. uutise voisivat kestää päiväläkinhieman kauemin kuin viisi minuttia.tastoja mukan...

ja koko kansan rakastama toikoita ja veitikoita useamin ja uusikaa se öisin..se onvaloittava ohjelma ja niin hauska...

tässäpä näitä toiveita niputetuna..mukana olivat martta, 67v, keijo 68v ja kati 43 v ja piku-eva 5 v.misinkirjsasi anneli 57v

oilostakevättä ja kesää teille kaikilevjakiitokset monienvuoien hyvästä työstä ja ähetyksistä, jota jaksate puurtaa koko vuorokauden.kiitos yleisradiosta.

Radio Suomesta rock/-ja popmusiikki vähemmälle. Vanhuksille ei ole radiota, jota kuunnella, kun ei sitä rokkia halua eikä viitsi kuunnella. Miksi suurten ikäluokkien Radio Suomessa ylipäätänsä täytyy soittaa rockia?? Ikäihmisille pitäisi olla edes yksi radioasema, jossa sopivasti puhetta ja musiikkia iäkkäiden makuun.

Hyviä puutarhaohjelmia jatkossakin, kesäillanvalssia, puheradio takaisin, suoria interaktiivisia lähetyksiä nuortenkeskuudesta esim.Linnanmäeltä ja ohjelmaa kiinnostavista aiheista, alueuutiset loistoidea - näkee mökkipaikkakunnan tapahtumia, jotenkin olisi hyvä jos Yle korostaisi suomalaisuutta ja suomalaisia ohjelmia

Ylen pitäisi olla koko Suomen Yle, mutta siitä on viime vuosina kehittynyt jonkinlainen pääkaupunkiseudun mainostoimisto. Uutisetkin lähinnä kehä I sisäpuolelta. Eipä sellaiset asiat juuri ulkopaikkakuntalaisia kiinnosta. Uutisissa pitäisi olla enemmän kotimaan asioita. Jos joku on kiinnostunut ulkomaiden vaaliasioista, niin netissä löytyy. Pakkosyöttöä tälle kansalle.

Moi!
Ihan just satuin näkemään Kunnaksen spotin tästä linkistä. Tämän olen halunnut sanoa jo kauan ja kiitos, että annatte siihen kanavan. Kunnaksen vierailu Mika Myllylän haudalla " tulin liian myöhään" -kommentteineen ja hautakynttilöineen oli niin törkeätä sosiaalipornoa, etten olisi ikinä uskonut moista näkeväni. Minun unelmieni Yle:ssä ihmisiä kunnioitetaan heidän tekojensa kautta heidän eläissään eikä lähdetä keräämään irtopisteitä hautakummulta. Kuvottavaa.

Puheradio on jollain tapaa perustellusti paikallaan ylen ohjelmistossa, mutta muutoin koko radiotoiminnan voisi puolestani lopettaa. Televison katseluun suunniteltu vero on täysi floppi ja ei kohtele tasapuolisesti kaikkia. Rahoitus ylen toimintaan olisi pitänyt hoitaa budjetin kautta, kun kerran on ns. "yleishyödylinen" niin silloin todellakin valtion pitäisi olla ainoa oikea rahoittaja. Ruotsinkielinen FST pitäisi lakkauttaa välittömästi. Jostain luin kuinka suuren osan FST vie koko ylen budjetista ja kuitenkin suomessa on suomenruotsalaisia n. 7%, ei ole mitenkään perusteltua, että pieni marginaaliryhmä voi pompottaa valtaväestöä maksun muodossa.( Ruotsinkieliset ohjelmat sijoittaa ihan samaan soopaan 1 ja 2 kanavalle) Urheilut myytiin maksukanaville(lätkä,futis,kohta varmaan olympialaiset ja muut) = kansallinen loukkaus, mitä ei tarvinne edes perustella. En tule koskaan maksmaan vapaaehtoisesti penniäkään ylen rosvoille ja toivon ettei kukaan muukaan tue tätä laillistetun rosvon toimintaa.

Olen Radio ohjelmiin tyytyväinen,kuuntelen Ylen 1.stä,Radio SUOMEA ja YLE puhetta.Televisio ohjelmat on pääsääntoisesti hyviä,mutta niissä 1 ja 2 ohjelmat kilpailevat keskenään,eli on samaan aikaan hyviä ohjelmia.Sitten ne ohjelmien väliset mainokset,olen kertakaikkiaan tympiintynyt ainaisiin samoihin ohjelma mainoksiin,esim Kuningaskuluttajan mainos,toivottavasti ne juontajat saavat ensitalvena olla sisätiloissa.Sitten nykyisin on liian kirkkaita ääniä väliaika soitoissa,tai miksi niitä sanoisi.

Ylellä pitäisi mielestäni ehdottomasti näkyä tärkeimmät urheilutapahtumat eli maastohiihto (mm-kisat, Tour de ski), jääkiekko, yleisurheilu, mäkihyppy (mäkiviikko, mm-kisat) - maksullisille kanaville päästäminen on ollut virhe. Olympialaiset tietysti ehdottomasti pitää näkyä.
Kuunnelmia esim. Sinuhe Egyptiläinen oli mahtavaa kuunnella aikanaan pariinkin kertaan.

Muutoin olen Ylen tarjontaan varsin tyytyväinen, eniten seurataan meidän perheessä TV1, TV2 ja Teema -kanavia.

Digitaalisena ajan visio olisi katsojan valintamahdollisuuksien lisääminen.
- Haluan/en halua nähdä kanavatunnusta yläkulmassa (murhaajan otsassa lukee yle)
- Tekstityksen valinta on/off
- Selostuksen valinta suomi/ruotsi sekä on/off.
- Äänen välitys erillisenä nauhalta/hallista. Esim. taitoluistelun ääni suoraan nauhalta, ei hallin kaiuttimista.
- Muiden mahdollisten lähetyselementtien valinta

Olen melko tyyytyväinen menneeseen yleTV-ohjelmistoon (viime vuosina). Katselen uutisten ja ajankohtaisten ohjelmien lisäksi asia- ja keskusteluohjelmia (mm. koti- ja ulkomainen politiikka, ajankohtaiset aiheet jne.), dokumentteja (tiede, historia, kulttuuri, tekniikka mm. jim,), klassikko koti- ja ulkom.elokuvia. Sarjaohjemat payton place tyyliin ei kauheasti kiinnosta. Suuret urheilutapahtumat ok. Pohjoismaiset ja muut eu- tai ulkop. vaihtoasiaohjelmat myös yleensä hyviä. Esim. vanhat Cousteau-merielokuvat jopa 50-luvulta olisi mukava katsella uudestaan. Internet televisioon kytkettynä (josta on suomalainen kehitelmä aivan äsken) olisi tarpeen, jolloin voi väliajalla (tai mainoskatkolla) surfata. Laki- ja oikeusohjelmat rikostapausten lisäksi riita-asioista olisi tarpeen (mm. ratkaisut perusteluineen; salatiede julkiseksi ja missä "kupataan"?). Valistusta itselle ja kansalle oikein annosteltuna tekisi terää (opetus uppoaa nopeammin kuin koulussa tai yliopistossa!). Tässä lyhyesti, vaikka lisää toiveiden yksityikohtia kyllä riittää.
terv. IR

yLESSÄ ON TAVATTOMAN PALJON HYVÄÄ:AAMUtv,ERIKOISESTI JÄLKIPÖRSSI, JA JÄLKIVIISAAT.
"kYLLÄ ELÄMÄ KANTAA",MYÖS PIENET HISTORIA INFOT,LYHYET KAUPUNKIESITTELYT,POLITII-
KAN KESKUSTELUT,AJANKOHTAISOHJELMAT,tEEMAN OHJELMAT,LAATUBRITTISARJAT,LAATU-
DEGGARIT,LAATUMUSIIKK.OHJELMAT ESIM Pensola+Rantala, sarja Viimeistä päivää Kiitos niistä

Miksi ihmeessä yli 35 vuotiaat siivoatte ruudusta pois? Järkyttävää ikäsyrjintää ja siihen en halua osallistua verorahoillani!

Olen yrittänyt löytää, missä voin kertoa, millainen on unelmieni yle, mutta eihän näistä sekavista sivuista saa selvää!

Missä on se sivu, jolla voin kertoa toiveistani "unelmieni ylestä"?

Paul Tiililä kirjoitti:

Olen yrittänyt löytää, missä voin kertoa, millainen on unelmieni yle, mutta eihän näistä sekavista sivuista saa selvää!

Missä on se sivu, jolla voin kertoa toiveistani "unelmieni ylestä"?

Fountain Park, jolle homma oli ulkoistettu, on varmaan kypsähtänyt hommaan. Kaavake oli hävinnyt jo reilusti ennen vuorokauden vaihtumista. 20.5. astihan piti saada mielipiteitään esittää. Minäkään en siis voinut sinne mielipiteitäni lykätä.

Fountain Park ei pitänyt väyliä enää avoinna 20.5. ainakaan lopputunneille. Siksi laitan mielipiteitäni tähän:
Unelmieni YLE ei tuhlaisi veronmaksajien rahoja turhuuteen. Siksi kaikessa, mitä YLEltä lähetetään, tulisi olla jokin järkevä tarkoitus. Unelmieni Yle ei koskaan erehtyisi luulemaan, että ajattelua, pohdintaa tai keskittymistä vaativat ohjelmat kuuluisivat vain keski-iän jo ylittäneille tai eläkeläisille. Päinvastoin Unelmieni YLE haastaa kaikki kuuntelijansa tai katselijansa vauvasta vaariin ja mummoon seuraamaan sivistävää, tietotasoa lisäävää ja ajatuksia herättävää ohjelmatarjontaansa.

Sitten kun Unelmieni YLE alkaisi lähettää hyvin toimitettuja, ajattelua vaativia ja tietotasoa lisääviä ohjelmiaan, Unelmieni YLE myös lähettäisi niitä sopivasti uusintoina eri vuorokauden aikoina. Unelmieni YLE huomioisi nimenomaan tällä tavalla kaikkia kohderyhmiään. Unelmien YLE pitäisi huolta, että ihan kaikilla sen asiakkailla olisi mahdollisuus seurata hyviä ja mielenkiintoisia ohjelmia.

Kevyin ja lyhytnäköisin kaupallisin perustein tehdyt musiikkiohjelmat ja tyhjääkin tyhjemmät huulenheitto-ohjelmat Unelmieni YLE jättäisi suosiolla kaupallisille kanaville. Unelmieni Yle ei koskaan eikä mitenkään voisi syyllistyä aliarvioimaan suomalaisen nuoren tai nuoren aikuisen käsityskykyä ja ymmärrystä. Suomalaiset nuorethan ovat keikaroineet vuosikausia kansainvälisten Pisa-koulusaavutustestien kärjessä. Ikäänkuin vastauksena tähän Nykyinen Epäonnistunut Yle alkaa ylpeänä lähettää vartavasten nuorille suunnattuna radio-ohjelmana Olga K:ta solkenaan aamulla ja Palloilukierrosta illalla parhaimpaan kuunteluaikaan. Minuuttiuutisia. Käsittämätöntä.

Elämme nykyään taloudessa ja yhteiskunnassa suuria murrosaikoja. Kaikenlaisen taustatiedon tarve on valtavan suuri. Vastauksena tähän Nykyinen Epäonnistunut Yle on poistanut radion asiapitoisista puheohjelmista kymmeniä tunteja. Tilalle on tullut edellämainitun Olga K:n ja Palloilukierroksen lisäksi jokseenkin tyhjänpäiväisiä puhelinkontaktiohjelmia ja rutkasti muuta huulenheittoa sekä tyhjänpäiväistä musiikkia minuuttiuutisia ja muita iltalehtitasoisia pelleuutisia unohtamatta. Unelmieni YLE ei ikinä olisi toiminut näin.
Lisää mielipiteitä voitte lukea Yle Puheen epäonnistuneen uudistuksen aiheuttamasta mielipidetulvasta. Niistä voi varmaan päätellä, minkälaisen unelmien yle ei ainakaan pidä olla

Ei se Fountain Park pitänyt kanavia auki 20.5. aamullakaan. Eläköön näille hyville ulkoistetuille palveluille.

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu