Ma 04.03.2013 @ 09:41Liisa Ojala-Walker

Löytyykö läpimurtoasenne sivulta 106?

 Kirjoittaja on Ylen henkilöstöjohtaja.

Me Ylen HR-yksikössä uskomme, että
•    joustavuus työn tekemisen suorituspaikkaan ja -aikaan liittyvissä järjestelyissä parantaa tulosta;
•    paras osaaminen saavutetaan, kun henkilöillä on halu ja kyky tehdä uutta ja toisin;
•    luova organisaatio saadaan kukoistaman loistavalla esimiestyöllä.

Uskomme näihin teeseihin, koska niiden toimivuudesta on näyttöjä.

Tiedämme, että halu tehdä työtä joustavasti ei ole iästä kiinni, vaikka Y-sukupolvi näyttävästi etulinjassa kulkeekin. Kuluvana vuonna lähdemme testaamaan, miten monimuotoisuutta Ylen sisällä voidaan lisätä, kun HR ja linjavastuiset esimiehet toteuttavat konkreettisia muutoksia työelämässä yhdessä halukkaiden kanssa. Muutokset tehdään tietysti niin, että työn luonne huomioidaan ja että myös parempi tulos on saavutettavissa. Ratkaiseva vipu voi löytyä yllättävästä asiasta. Se voi liittyä työkulttuuriin, työaikaan, pelisääntöihin, tavoitteisiin, työhyvinvointiin tai johonkin ihan muuhun. En tiedä, mutta otetaan selvää.

Ottamalla todesta hokeman ”Uusi työ on täällä” varmistamme, että myös seuraavan sukupolven kyvyt ovat Ylestä kiinnostuneita. Ylehän oli mukana myös Dialogi-hankkeessa, jonka tulokset julkistetaan 8.3.

Kehittäminen on esimiesten perusvastuuta, mutta se ei kuulu vain heille. Yle visio on tehdä maailmanluokan julkista palvelua. Siihen päästään vain osaamisen ja tekojen kautta. Jokaisen intohimosta, innostuksesta, rohkeudesta ja tahdosta asettaa omat huipputavoitteensa se syntyy. Ei muusta.

Esimiestyö viimeistelee kokonaisuuden. Esimies johtaa eli näyttää suuntaa, antaa palautetta ja arvioi tulosta. Esimies käyttää johtamisvapauttaan omalla tontillaan, oli tontti sitten suuri tai pieni. Tontin täytyy olla selkeä ja niin määritelty, että hyvät tulos on mahdollista tehdä. Esimies – ja koko johtamisketju – pitää huolen osaamisen ja tavoitetason kunnianhimosta.

Mika Waltarin teos Mikael Karvajalka innoitti Lauri Kivisen luomaan Yleen stipendijärjestelmän, jonka puitteissa muutama henkilö pääsee vuosittain työskentelemään ulkomailla. Tämä järjestelmä on vain yksi pieni esimerkki mahdollisuuksista, joita Yle tarjoaa henkilökunnalleen oppia uutta ja kehittyä.

Waltarin Karvajalan sivulla 106 lukee: ”...minulla on tapana synnynnäisen ja pinttyneen tiedonhaluni takia kerätä matkoillani kaikenlaisia hyödyllisiä tietoja, tarvitsinpa niitä tai en, koska milloinkaan ei voi etukäteen tietää, milloin mikin tieto on hyväksi.”

Hyvä asenne. Suorastaan elinehto.

2 kommenttia

Ompa heteron näköne HENKILÖSTÖJOHTAJA..

Uuh - sietämätöntä jaarittelua taas yhdeltä johtotason "osaajalta". Täydellistä diipadaapaa - ei mitään konkreettista asiaa - itsestäänselvyyksiä - ahdistavaa todellisen työn tekijöihin suunnattua painostusta - ja todellisuudessa Y-sukupolvi yrittää keksiä pyörää uudestaan! Todellisen uuden työtavan tai ilmaisumuodon kehittävät vankat pitkänlinjan ammattilaiset. Heillä on laaja osaamispohja jolta ponnistaa uuteen. Nuoren sukupolven "räpeltäjät" - räpeltävät. MUTTA uusi sukupolvi on helpompaa johdettavaa, eivät vaadi liikoja, ovat onnellisia, jos jotain työtä saavat, joustavat, joustavat hamaan burn-outiin asti. Mistä näitä johtajia oikein tulee...?

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu