Ma 14.05.2012 @ 15:00Päivi Kuisma

Yle on timanttia

Päivi Kuisma. Kuva: Yle/Hanna LummeKirjoittaja on Yle Lahden päällikkö.

Vietämme Yle Lahdessa avointen ovien päivää epäsäännöllisen säännöllisesti, vähintään joka toinen vuosi. Kokemus on joka ikinen kerta hämmentävän onnellinen.

Toimitus täyttyy tosifaneista, pääasiassa vanhoista tai muutoin paljon kotioloissa elävistä ihmisistä, jotka kuuntelevat radiota lähes koko valveillaoloaikansa. Heille Yle Lahden toimittajat ovat kavereita ja ihailun kohteita. Toimitukseen vieraaksi tulevat kehuvat, taputtelevat olalle, kyselevät kuulumisia ja kertovat kuuntelukokemuksiaan. Tykö tuleva radiokaveruus tuntuu velvoittavalta ja hämmentävältä.

Unelmien Yle on tälle väelle timanttia jo nyt. Niin kuin eräs Unelmien Yle -kyselyyn vastannut vanhempi rouvashenkilö kiteytti näkemyksensä valitessaan kuvaa, joka kaikkein parhaiten kuvaa Ylen palveluita nyt ja myös tulevaisuudessa: Yle on aito, kestävä, läpinäkyvä ja ainutlaatuinen.

Tulkintani mukaan hän tarkoitti Yle Radio Suomea ja Yle Lahtea. Hänellä kun oli melko vähän sanottavaa tv-ohjelmista, niissä kun on niin paljon mainoksia :) ja nettipalveluista ei sitä vähääkään, koska hän ei käytä nettiä.

Hienoa oli se, että kaikki ne kymmenkunta ihmistä, joita autoin kirjurina täyttämään Unelmien Yle -kyselyä kolmen tunnin avointen ovien päivässä tiesivät, mitä Yleltä halusivat ja millä hinnalla. Tuloillaan oleva Yle-vero oli heille itsestään selvyys. Tosin joku muisti mainita, että mikäs teidän yleläisten on ollessa. Taitaa olla ainoa yhteiskunnan ylläpitämä talo, joka näinä aikoina on saamassa sen mitä pyytää.

Mitäpä tuota tosiasiaa häpeilemään. Jostain syystä kuitenkin muistutin, että eihän se nyt ihan varmaa ole, eduskunta kun ei ole asiassa viimeistä sanaa sanonut. Ja kyllähän suomalaisten maksama vero meitä yleläisiä sitten myös entistä enemmän velvoittaa. Tajuammekohan me kaikki yleläiset oman kaiken puolisen erikoisasemamme?

Kaikesta myönteisestä palautteesta ja suitsutuksesta huolimatta joka ikisenä avointen ovien päivänä toivon sisimmässäni, että toimituksen ovesta astuisi sisään enemmän aktiivisessa elämänvaiheessa olevia ihmisiä. Tiedän, että he ovat töissä, koulussa ja opiskelemassa, eivätkä he kerkeä kylään, jollei vierailu liity jotenkin yhteistyöasiointiin toimituksemme kanssa. Silti toivon heitä käymään, puhumaan myös meidän aluetelkkariuutisista, nettipalvelusta ja sosiaalisesta mediasta, osoittamaan konkreettisesti, että he ovat olemassa.

6 kommenttia

Kyllä! Avoimien ovien päiviä sekä Elomessuja on päivystetty, nyt tapaa Ylen ystäviä laajasti myös netissä. Kyllä he ovat olemassa.

Vaihda koko toimitus minä yksin päihitän sen nimeni Hannu Ikäläinen p. 0401486664.

Ei hipasekkaan mistään timanttista suomenkieli täydellisesti unohdettu. Jungra här är karusellin

Toivoisin, että aina joskus olisi vieläkin hengellisen musiikin puhelintoivekonsertteja niinkuin joskus oli. Muutenkin toivoisin lisää hengellisen musiikin konserrteja,

Minun Unelmieni Yle on ,se, että iki ihana Kesän Illan Valssi- ohjelma palautetaan takasin, myös Tohtori Kiminkinen muun muassa ja annetaan urheilukisoja olla ylellä eikä kaikkia viiä maksukanaville , ei kaikilla ole vara ostaa kalliita maksukortteja , jos pitää säästää niin karsia mieluiten kaikenlaisia rikos ohjelmia , ( niitä on joka kanavalla ihan liikaa.) Ja kesäisin vois kahtoa vaikka Blondi Tuli Taloon tai Ihmeiden Tekijöiden sarjaa, ja Voisko sitä taas kuvata Hyvää Kotimaista Koko Perheen Komediaa , joku taas ihan uuttakin? Kiitos. Kalliille Tv- Luvalle vastinetta.

"joka ikisenä avointen ovien päivänä toivon sisimmässäni, että toimituksen ovesta astuisi sisään enemmän aktiivisessa elämänvaiheessa olevia ihmisiä."

Pitäisikö tuosta vetää johtopäätös? Ehkä heitä ei olekaan? Miksi? Olisiko syy ohjelmatarjonnassa?

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu