Rakkautta Atlantin yli
Minna Lindroos on Yle TV2:ssa parhaillaan esitettävän Love Connection -sarjan Yle-tuottaja.
Kolme amerikansuomalaista poikamiestä saapuu Suomeen tutustumaan juuriinsa ja etsimään Sitä Oikeaa. Suomen kesässä he deittailevat naisia, ja jättävät osan naisista matkan varrelle. Lopulta jokainen mies matkustaa kotiinsa jäljellä olevien naisten kanssa, ja viimeisessä jaksossa selviää, kuka on kenenkin sydämen valittu. Tässä yksinkertaistetusti Yle TV2:n Love Connection -sarjan juoni.
Love Connection on viihdeohjelma, jossa käsitellään avoimesti tunteita.
Meille suomalaisille tuo tunteiden näyttäminen on usein vähän hankala paikka. Siksi on helpottavaa, että tunteita voi näyttää ja käsitellä yhdessä, vaikkapa viihdeohjelman kautta. Veikkaan että Love Connection kerää perheet ja ystäväjoukot katsomaan sarjaa yhdessä, kotisohvalle tai sosiaaliseen mediaan. Rakastamaan ja inhoamaan sarjan henkilöitä, jännittämään heidän puolestaan, ihmettelemään, ärtymään ja ihastumaan. Ja samalla miettimään omia kokemuksia ja tunteita.
Tätä hyvä viihde tekee: kokoaa ihmiset yhteen ja antaa elämyksiä.
Päähenkilöiden kautta saamme kurkistaa amerikansuomalaiseen arkipäivään ja peilata suomalaisuutta uusin silmin heidän kauttaan. Kun amerikansuomalainen sisua, saunaa ja sinisenä kimmeltäviä järviä tihkuva koivuntuoksuinen nostalgia ja suomalainen nykytodellisuus törmäävät, katsojalle syntyy hauskoja, koskettavia ja uudenlaisia näkökulmia suomalaisuuteen ja Suomeen.
Välillä on avartavaa nähdä itsensä muiden silmin.
Ohjelman on avaimet käteen -periaatteella Ylelle tuottanut Eyeworks Finland. Hankkimalla osan ohjelmistostaan tuotantoyhtiöiltä Yle edistää luovan alan elinvoimaa.
Lue myös Erja Ruohomaan ja Tuija Aallon teksti Suomalaiset punnitsevat Ylen arvon yhteiskunnalle.
3 kommenttia
Ke 18.12.2013 @ 16:55
Kylla olisi hieno juttu, jos tama sarja nakyisi taalla Atlantin toisella puolella.
La 28.12.2013 @ 18:32
Ylellä on kolme tekniikkaa jakaa ohjelmasignaalia: suora radioaalto, siirto satelliittien kautta ja jaleku internetin kautta erilaisissa laajakaistaverkoissa. Globaali taajuuspula kai nostaa radioaaltojakelun hintaa. Kotimaan asiat ovat sillä puolella olleet ulkoistamisen jälkeen niin retuperällä, että Ylen tulevaisuus oli vielä hiljan uhattuna maksajapaon vuoksi. Jos olen oheiset vuodenvaihteeseen liittyvät tiedotteet oikein ymmärtänyt, satelliittijakelulla on niin vähän halukkaita maksajia ulkomailla, että on järjevämpi tarjota sisältö ilmaiseksi internetin kautta. Jos tämä on kuluttajalle kynnyskysymys, hän joutuu siirtämään rahavarojensa käyttöä ylen satelliittiohjelman siirtomaksuista netin kapasiteetinvarausmaksuihin. Tätä samaa elämää eletään Suomessakin. Laajakaistaverkoissa onkin sitten tietämistä sekä päättäjille että kuluttajille kaikenikäisille.