Ma 01.12.2014 @ 17:21Saila Mattila

Tervetuloa uusi vuosi ja uudet tuulet!

Saila MattilaSaila Mattila on Yle Radio Suomen ohjelmapäällikkö.

Yle Radio Suomi on suuri kanava, monella tavalla.

Meitä kuuntelee viikossa noin 1,9 miljoonaa eri-ikäistä suomalaista.

Kanavaa tekee eri puolilla Suomea aluetoimituksissa ja Pasilan toimituksissa iso määrä toimittajia.

Elämän kirjo iloineen ja suruineen välittyy kanavalla, radiotaajuuksilla kuuluvat uutistapahtumat kautta maan, samoin vuodenajat ja juhlapyhät.

Osalla ohjelmista on pitkät, jopa vuosikymmenien mittaiset perinteet.


Tällaista kanavaa on haastavaa kehittää ja uudistaa. Jokaisella kuuntelijalla – samoin tekijällä – on oma vankka näkemyksensä ja mielipiteensä kanavasta. Kanava kantaa myös jokaisen kuuntelijan muistoja.

Tuhansia mukana tutkimuksissa

Suomalaisten mielipiteitä on kuluneen vuoden aikana kerätty ja tutkittu. Tuhannet ihmiset ovat osallistuneet Yle Radio Suomen kehitykseen vastaamalla tutkijoiden kysymyksiin ja kuuntelemalla ohjelma- ja musiikkinäytteitä.

Keskeiset tulokset ovat tässä: Yle Radio Suomessa on monta hienoa ominaisuutta, mm. ajankohtaisuus ja alueellisuus – tätä kanavaa kuuntelemalla tietää, mitä tapahtuu lähellä ja kaukana. Kanavalla on myös tapa puhua ihmistä arvostaen. Kanavaa arvostetaan kautta maan: alueellisia eroja siinä, millaista radiota ihmiset tahtovat kuunnella, ei juuri ollut.

Mielikuvaan kanavasta liittyy kuitenkin myös vanhahtavuus, virallisuus ja sekavuus. Aikuisten ihmisten harrastukset ja elämäntapa eivät nyt kuulu tarpeeksi.

Musiikkimakuja näin isoon kuuntelijamäärään mahtuu tuhansia, ja jokaisella ikäryhmällä on oma nostalgiansa. Monen kuuntelijan mielestä musiikki soi liian vähän. Musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki on tässä monien toiveiden ja odotusten risteyksessä.

Loppiaisen jälkeen: värikkäämpi ja uudistettu kanava

Olemme lukeneen ja analysoineet tutkimustulokset huolella. Apuna on ollut myös muutama talon ulkopuolinen asiantuntija. Niinpä vuoden vaihteen jälkeen, 7.1.2015 alkaen kuuluu eetteristä uusi ja värikkäämpi Yle Radio Suomi.

Moni tuttu ohjelma kuitenkin jatkaa, osa niistä uudella paikalla. Uusia ohjelmia alkaa. Aluelähetyksille tulee lisää lähetysaikaa arki-iltapäiviin. Näin ihmiset myös päivän töiden jälkeen pystyvät kuuntelemaan oman alueensa asioista. Alueiden tapahtumista kuullaan myös uudessa valtakunnallisessa Suomi-kierros -lähetyksessä lauantaisin klo 9–12 heti Suomen kuunnelluimman ohjelman eli Onnen sävelen jälkeen.

Kaikki arki-illat klo 18–21 ovat jatkossa suoria. Se vähentää uusintojen määrää ja mahdollistaa hetkessä elämistä ja reagoimista ajankohtaisiin tapahtumiin. Tuomme kuuluviin toivottuja harrastuksia ja elämäntapaa.
•    Maanantai-ilta: Parasta aikaa on ”musiikkiohjelmien Strömsö”, Susanna Vainiolan ja Tuuli Saksalan uusi kolmetuntinen musiikkiohjelma.
•    Tiistai-ilta: Kaikki kotona -iltaa toimittavat Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies keskittyvät kotiin ja ihmisluontoon.
•    Keskiviikkoilta: Taivallamme edelleen luonnossa, ja luontoahan on myös metsä, niinpä Metsäradio siirtyy maanantaista tänne.
•    Torstai-ilta: Ollaan Ihan pihalla Maija Salmisen ja Marko Miettisen johdolla, tutustutaan erilaisiin harrastuksiin ja mm. tekniikkaan.
•    Perjantai-ilta: Iltojen kuunnelluin ohjelma Puhelinlangat laulaa avaa edelleenkin viikonlopun.

Muutama muutos viikonvaihteessa

Viikonlopun Levylautakunta ja Lakatut varpaankynnet siirtyvät myöhemmäksi rytmittämään lauantai-iltapäivää. Lauantain myöhäisillassa alkaa Josper Knutaksen uusi ohjelma Kuuntelijan lista, ohjelma johon jokaisen ihmisen sisäinen musiikkitoimittaja voi laatia levylistan.

Koe-eläinpuistolla on oma, pieni ja vakaa fanijoukkonsa, mutta todella monet kanavan kuuntelijoista ovat vuosien varrella toivoneet  ohjelman lopettamista ja nyt toive toteutuu.

Kotimainen musiikki valtaa sunnuntaiaamut. Suosittu toimittaja Tarja Närhi alkaa tehdä kaksituntista Tarja Närhin Iskelmäradiota ja sen jälkeen ääniaallot valtaa Suomen tunnetuin musiikkitoimittaja Jake Nyman.

Yksi tunnetuimmista radio-ohjelmista, 35-vuotias Kansanradio tosikoineen ja veitikoineen jatkaa entisellä paikallaan. Jatkossa radion ajankohtaistoimitus etsii myös Ajantasassa vastauksia kansalta tulleisiin kysymyksiin. Ja Yöradion seurassa et ole koskaan yksin; joka yö klo 23 lähtien kanssasi valvoo Radio Suomen toimittaja.

Toivon, että löydät myös vuonna 2015 itsellesi mieluisaa kuunneltavaa Yle Radio Suomesta!

Tutustu uuteen ohjelmakaavioon osoitteessa yle.fi/radiosuomi

255 kommenttia

Luojan kiitos tuo kammottava ölinä ja mörinä eli Koe-eläinpuisto loppuu.

Ajankuvaa kai sekin, että ihan ohjelman nimessä taivutetaan toimittajan sukunimi väärin.

Että kehtaatte! Äärimmäisen huonoja uudistuksia!

Eipähän tätäkään paskakanavaa tartte enää kuunnella,voitte tunkea nuo surkea uudistuksenne sinne minne ei aurinko paista .!.

V.Hytönen kirjoitti:

Luojan kiitos tuo kammottava ölinä ja mörinä eli Koe-eläinpuisto loppuu.

Toivottavasti sinunkin lempiohjelmasi lopetetaan mahdollisimman pian, oikeastaan koko Radio Suomen voisi lopettaa.

V.Hytönen kirjoitti:

Luojan kiitos tuo kammottava ölinä ja mörinä eli Koe-eläinpuisto loppuu.

Toivottavasti sinunkin suosikkiohjelmasi lopetettaisi mahdollisimman pian.

V.Hytönen kirjoitti:

Luojan kiitos tuo kammottava ölinä ja mörinä eli Koe-eläinpuisto loppuu.

jos tarkoitat Tarja Närhiä, niin se taivutetaan noin, kyseessä on sukunimi ei lintu :)

Erittäin harmi kun Koe-eläinpuisto loppuu ja ilmeisesti myös Uudenkansanmusiikki, Kissankehto ja Tähtisumua, onneksi jää Lakatut varpaankynnet

Ei tarvitse tätä kanavaa enää kuunnella. Surkea päätös lopettaa Koe-eläinpuisto. Eikun virsiä ja Jeesusta tilalle vaan.

Epäilen vahvasti tutkimuksia. Miten ne tehtiin? Puhelin- ja nettikyselyitäkö? Vain tietty ryhmä osallistuu je heidän äänensä tulee kuuluviin.

Eivät kaikki halua levotonta tauotonta pölinää radioon.

Surullista, että luulevat olevansa oikealla asialla. Tutkimukset ja tutkimukset...

värikkäämpi = levottomampi
uudistettu = tuttu ja turvallinen vaihtuu epävarmaan ja epäselvään

Pettynyt

Mikä on se Faktakanava, jolta tulee punnittua puhetta, eikä tietoa toimittajien lempiruuista, sairauksista ja perheeenjäsenistä.

Historian suosion nousu on vastareaktio levottomille jatkuville muutoksille, jotka tunkevat nyt sitten Yleen saakka. Mitkä ovat todelliset trendit ja kuuntelijoiden ja katselijoiden tarpeet? Onkohan Yle ne tavoittanut? Epäilen.

Olen todella pettynyt, jos Koe-Eläinpuisto loppuu. Se on ehdottomasti ollut yksi ylen radiokanavien valopilkkuja ja vastaavaa ohjelmaa YLE ei ole enään pystynyt tuottamaan.

KEPin lopettaminen on kuuntelijoiden karkeata aliarviointia. YLEX kuuntelu loppui kohdaltani, kun KEP siirtyi YLE Suomeen ja nyt loppuu sitten myös YLE suomen kuuntelu.

Miksi taantumus on saanut vallan täälläkin? 90-luvulla koe-eläinpuistolle sai nauraa, mutta nyt se kielletään. Poltetaanko kirjoja seuraavaksi roviolla? Ylelläkin on radiokanavia sata ja netissä areenat päälle, eikö oikeasti koe-eläinpuistolle löydy uutta kotia?

Pettynyt kirjoitti:

Miksi taantumus on saanut vallan täälläkin? 90-luvulla koe-eläinpuistolle sai nauraa, mutta nyt se kielletään. Poltetaanko kirjoja seuraavaksi roviolla? Ylelläkin on radiokanavia sata ja netissä areenat päälle, eikö oikeasti koe-eläinpuistolle löydy uutta kotia?

Aivan järkyttävä päätös lopettaa Koe-elänpuiston uusinnat kesken kaiken 2 vuotta jäi jäljelle, lauantai illat ovat nyt totaaalisesti pilalla. Olisi tosiaan kohtuullista lähettää KEP edes netin kautta. Ahdasmielistä touhua :( Taidanpa erota kirkosta.

Jo nyt on p**kele. Uskokaapas nyt jo Ylellä, että meitä aktiivisia KEP-faneja on kaikkien vuosien jälkeen vieläkin vähintäänkin tuhansia. Toivon todellakin, että jäljellä olevat uusintajaksot (noin 2 vuoden jaksot, eli yli 100 kpl) saataisiin kuulla jollain toisella Ylen kanavalla, jos kerran Radio Suomen kukkahattutädeille ja -sedille ei ko. ohjelma maistu. Tai laittakaa vähintäänkin Yle Areenaan kaikki jaksot jakoon. Minä maksan Yle-veroa paljon positiivisemmin mielin, jos KEP saa jatkaa edes jossain muodossa jollain Ylen kanavalla ja/tai netissä.

Vähintä, mitä tämän Koe-eläinpuiston hyllyttämisen jälkeen voitte tehdä, on laittaa kaikki jaksot Areenaan kuultavaksi. Täysin käsittämätön päätös ja kertoo paljon tästä uuskonservatiivisesta ja mieltään kilvan pahoittavasta kulttuuristamme.

Saila, merisään siirtäisin Yle Puheen puolelle, t.k.

"Kiitosta vaan" Yle ja Saila Mattila. Yksi suurimmista sunnuntaiaamupäivän ratoista on ollut radion napsauttaminen päälle siinä Heikki Harman aloitellessa ohjelmaansa - eipä tarvitse siis enää teidän tuuttia kuunnella. Ja koe-eläinpuistokin vielä, joku roti tähän hommaan!

Kokonaisuudessaankaan en ole ollenkaan tyytyväinen muutoksiinne. Tarkoituksenne on ilmeisesti muuttaa ohjelmatarjontaa kaupallisten asemien suuntaan, eli lisätä mm. listamusiikkia erikoisohjelmien kutannuksella - mielestänne uudistuksenne sotii toimintaperiaatteitanne vastaan: http://yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet

Pop eilen toissapäivänä vaihtui sitten ISKELMÄÄN. Ei tarvitse enää sunnuntaiaamuisin radio suomea kuunnella. Eikä todennäköisesti muutenkaan Jake Nymanin voi kuunnella Areenasta.

On kyllä totaalinen pohjanoteeraus lopettaa Koe-eläinpuiston uusiminen, kun uusittavaa materiaalia on jäljellä enää kaksi vuotta. Aivan surkea päätös. Ensin YleX muutetaan teinikanavaksi ja sitten köyhän ainut huvitus viedään pois näin lähellä loppua.
Tilalle varmaan joku "Suomi tänään" - soittolistahöpötys tai aina yhtä mukavaa lätinää viikon varrelta uusintana. Ihan oikeasti nyt! Joku foorumi tuolle ohjelmalle on pakko löytyä. Maksan mielelläni YLE-veron pelkästään tuosta ohjelmasta. Kaksi vuotta enää uusittavana ja sen jälkeen voitte hyppiä vaikka tasajalkaa minun puolestani. Nyt sähköpostit laulamaan Yleen päin. Ei näin!

Olen todella pettynyt Koe-eläinpuiston syrjäyttämisestä. Miksei voisi ohjelmaa esittää vaikka sitten yöaikaan, jos se on liikaa joillekin korville klo 22. Kunhan ohjelman uusintakierros saataisiin loppuun.asti.

Koe-eläinpuisto kerää pelkästään Areenassa yli 1000 kuuntelijaa. Onko YLE muuttunut sellaiseksi organisaatioksi, missä ohjelmia sensuroidaan, jos ne eivät vastaa joidenkin kuulijoiden mieltymyksiä?

Koe-eläinpuistolla on pitkä historia jo Radio Mafiasta, ja omasta mielestäni Koe-eläinpuisto ansaitsisi myös Radio Suomessa perinteisen ohjelmapaikkansa lauantai-iltaan klo 18:00. Enkä taida olla mielipiteineni yksin :-)

Partamooses kirjoitti:

Koe-eläinpuisto kerää pelkästään Areenassa yli 1000 kuuntelijaa. Onko YLE muuttunut sellaiseksi organisaatioksi, missä ohjelmia sensuroidaan, jos ne eivät vastaa joidenkin kuulijoiden mieltymyksiä?

Koe-eläinpuistolla on pitkä historia jo Radio Mafiasta, ja omasta mielestäni Koe-eläinpuisto ansaitsisi myös Radio Suomessa perinteisen ohjelmapaikkansa lauantai-iltaan klo 18:00. Enkä taida olla mielipiteineni yksin :-)

Aivan samaa mieltä kanssasi, Helvetti oletteko te Radio Suomessa aivan täysiä idiootteja, kun lopetatte kulttiohjelman jolla pelkästään Facebookissa n. 4600 fania ja vielä kesken kaiken. Ohjelmasta oli jäljellä n. 100 jaksoa, 2 vuotta. Helvetti Yle veroakin pitää muka maksaa vuonna 2015 eikä sille saa enää mitään vastinetta. Nyt äkkiä miettimään siellä niitä vaihtoehtoisia lähetysmuotoja kep:lle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radio Suomi nyt oli alusta lähtien heikko veto Yleltä Koe-eläinpuiston lähettämiseen. Ylex:lle takaisin ja koko lähetys ilman mitään uutiskatkoja kiitos. Kai sieltä yön tunneilta joku ohjelmaslotti löytyisi jos vaan halua löytyisi. Ja tosiaan ne parin vuoden jaksot vielä puuttuu ja lisäksi toki ne muutamat väliin jääneet Tapanintanssit ja Sex festivalit.

Koe-eläinpuisto on ollut ainoa kuunneltava ohjelma ja nyt se lopetetaan?! Mitä hemmettiä?!

Koe-eläinpuisto on parasta mitä Ylen pakkoverolla voi saada ja nyt nää sossut lopettaa senkin. Vittu joulu pilalla urpot. No täytyy ottaa vähän alcerialaista.

Kansanradiota ei voi kuunnella!! Samat eläkäläiset soittavat sinne ja valittavat samoista asioita. Sunnuntaipäivän terroria, radio menee aina kiinni. Kansanradion ja puolet uutisista voi lopettaa. Verorahoille jotain vastinetta; koe-eläinpuistoa ei saa lopettaa!

Todella valitettava päätös KEP:n syrjäyttäminen ohjelmakaaviosta. Niin kuin joku jo totesikin: kyseessä on yksi parhaimpia "radiokuunnelmia" mitä ylelle on koskaan tehty ja jäljella olisi enää parin vuoden jaksot. Olkoonkin, että välillä ne jutut ovat hieman tuhmia.
Eikö tätä todella voi sijoittaa vaikka puolille öin tai sitten vähintään areenaan. Ei luulisi olevan kovinkaan iso tehtävä näin digikauden aikana.

Hieman myös särähtää Mattilan kuulijoita aliarvioiva kommentti: "mutta todella monet kanavan kuuntelijoista ovat vuosien varrella toivoneet ohjelman lopettamista ja nyt toive toteutuu." että se siitä.??! Todella huonoa toimintaa suunnittelijoilta ja muilta vastaavilta.
Eikä tämä KEP:n poistaminen ole ainoa heikennys tulevassa ohjelmistossa.

EI saa lopettaa Koe-eläinpuistoa!

Ette hitto vie lopeta Koe-eläinpuiston uusimista, kun jäljellä on enää kaksi vuotta uusittavaa materiaalia. YleX lähettää jo muutenkin viikonloput ja myöhäisillat pelkkää uusintaa, joten sinne johonkin Koe-eläinpuiston on MAHDUTTAVA. Ei luulisi olevan liikaa pyydetty, että vuosien 2001 ja 2002 uusinnat saataisiin vielä uusittua. Todellista aliarvioimista taas Ylen suunnalta. Pakkoveroni maksan pelkästään Koe-eläinpuistosta! Palvelkaa minuakin Yle!

YLE lopettaa jo pitkälle uusitun Koe-eläinpuiston, koska moni on toivonut sen lopettamista. Ei voi olla totta, että tällaista tapahtuu YLEllä. Kaikkia, ei edes suurinta osaa, täydykään miellyttää joka ohjelmalla.

Ainoa, joka tässä pitäisi lopettaa on jatkuvat uudistukset. Jo nykyiselläänkin Koe-eläinpuiston uusinnat on pilattu kesken kaiken luettavilla uutisilla. Jos joku närkästynyt ulisee lujaa 180 suvaitsemista / uusintalähetys, niin etsikää edes uusi ohjelmapaikka jonnekin keskiyölle TAI AINAKIN LAITTAKAA KAIKKI JÄLJELLÄOLEVAT AREENAAN. Ylen ohjelmakartta muutenkin on nykyisellään pelkkää uusintaa, kyllä sinne on KEPinkin mahduttava!

Ilmeisesti viimenenkin hyvä syy maksaa Yle-veroa poistetaan, kun Koe-eläinpuiston uusinnat lopetetaan. Välitänkin tässä terveiseni kaikille päätökseen vaikuttaneille: IMASKAAPA PASKAA!

No on siinäkin perustelu, että joku ohjelma lopetetaan, koska monet ovat toivoneet sen lopettamista. Sen radion saa kiinni tai toiselle kanavalle, jos tuhma sana pahan mielen aiheuttaa. Mutta mistäs minä ja monet muut nyt ne jäljellä olevat parin vuoden jaksot voin kuunnelle, kun niitä ei sieltä toiseltakaan kavalta tule. En minäkään vaadi Kansanradion lopettamista, vaikka sitä heikkolahjaisten kitinää ei pysty kukaan täysijärkinen kuuntelemaan. Osaan olla kuuntelematta.

Eikö nyt todella löytyisi jostain ohjelmapaikkaa, jolla ne jäljellä olevat jaksot voisi lähettää? Vaikka aamuyöstä kun kaikki mielensäpahoittajat nukkuvat. Pelkkä Areenakin riittäisi.

Koe-eläinpuistoa ei saa lopettaa! Jos ei muuten niin laittakaa jaksot edes Areenaan kuunneltaviksi.

Älkää lopettako Koe-eläinpuistoa :(

Koe-eläinpuiston uusimista ei saa lopettaa kesken! Raivatkaa ohjelmalle tilaa vaikka nuortenkanavan puolelta! Jouluni on pilalla...

Kyllähän tuo Mattilan kommentti halveeraa ja aliarvioi meitä Koe-eläinpuiston kuuntelijoita, aivan käsittämätön ja törkeä kommentti. Tällä kertaa aika moni kyseisen ohjelman kuuntelija toivoo että Koe-eläinpuisto jatkuisi jossakin muodossa, Areenassa, tai siirtakää vaikka jäljellä olevat jaksot Elävään Arkistoon, Ylex:kin kävisi mainiosti ohjelman lähetyspaikaksi. Muistakaapa siellä että mekin Kep:n kuuntelijat maksamme Yleveroa!!

On se jumalauta kumma, kun vajaaälyisten mielensäpahoittajien takia pitää lopettaa KEP:n uusinnat. Eipä tarvitse ylen kanavia jatkossa kuunnella.

Miksi ihmeessä Nora eläinpuiston uusinnat pitää lopettaa? Sen uusinnat ovat olleet yksi ylen merkittävimmistä kulttuuri teoista! Nyt järki käteen ja pidetään KEP ohjelmistossa niin pitkään että kaikki jaksot on uusittu, pitää olla edes yksi syy maksaa yle-veroa!

V.Hytönen kirjoitti:

Luojan kiitos tuo kammottava ölinä ja mörinä eli Koe-eläinpuisto loppuu.

Mikä on sinun lempiohjelmasi? En kuitenkaan pidä siitä niin se pitäisi lopettaa, radion sulkeminen tai kanavan vaihtaminen ei ole vaihtoehto sinun lempiohjelmasi ajaksi!

No nyt on perkele, että koe-eläinpuisto teurastetaan. Imekaa vanhat jäärät vaikka parsaa!

Koe-eläinpuiston uusimista ei saa lopettaa kesken. Kaiken maailman mielensäpahoittajat voivat vaikka laittaa radiovastaanottimensa kiinni ohjelman ajaksi. "En pidä, eivät muutkaan saa pitää" - asenne on viimeisin Yleisradion ylimielisyyden huipentuma. YleX:n tarjonta kestää tuon jäljellä olevan kahden vuoden uusimisen. Ei voi kuin taas ihmetellä tätä täysin typerää toimintaa. Aivan uskomatonta! Ylehän on suomalaisten omistama pulju. Me Koe-eläinpuistolaiset haluamme meidän ohjelmamme.

Anonyymi kirjoitti:

Mikä on se Faktakanava, jolta tulee punnittua puhetta, eikä tietoa toimittajien lempiruuista, sairauksista ja perheeenjäsenistä.

Vastaus kysymykseesi on Yle Puhe.

Aikamoista taantumuksen aikaa elämme, kun Koe-eläinpuistoakaan ei enää uskalleta uusia loppuun asti, kun jollain voi tulla vaikka pipi tai jopa paha mieli. Koe-eläinpuistoa on jäljellä enää kaksi vuotta uusittavaksi ja tässä vaiheessa joku/jotkut keksivät vetää hatusta sen uusimisen lopetuksen. Ihan kuin ei YleX:n puolella olisi tilaa kahdelle tunnille. Ihan sama mihin rakoon, mutta jonnekin sinne se sujahtaa sukkana sisään. Kyllä tämä oli taas niitä Ylen ylimielisyyden huippuja. Nyt jotain rotia taas.

Todella moni on toivonut myös Kansanradion ja Onnen sävelen lopettamista. Milloin nämä toiveet toteutuu?

Sivut

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu