To 01.11.2012 @ 08:38Lauri Kivinen

Nenät kaakkoon

Lauri Kivinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Lauri Kivinen on Yleisradion toimitusjohtaja.

Nenäpäivä kokoaa jälleen Yleisradion ja suomalaiset pitämään hauskaa hyvän asian puolesta. Tavoitteena on maaotteluhengessä kuroa kiinni brittien viisinkertaista lahjoitusintoa, mutta tämän kilpailun tavoitteena ei ole voitto vaan kehitysmaiden lasten saaminen kouluun.

Ensimmäistä kertaa Nenäpäivän tunnelmaan viritellään historiallisella kahdeksan radiokanavan yhteisellä viikon mittaisella lähetyksellä, Nenä-radiolla. YleX kisaa kovatasoisessa seurassa kaupallisten kanavien kanssa lähetyksen aikana kerätystä suurimmasta lahjoituspotista. Nenäpäivänä meillä kaikilla on lupa hullutella ja Ylelläkin on silloin hyvä syy heittäytyä mediatalojen rajat ylittävään, uudenlaiseen ja hauskaan yhteistyöhön.

Perjantaina 9.11. Nenäpäivä huipentuu tuttuun tapan Tohlopista tehtävään viiden tunnin suoraan lähetykseen Yle TV2:ssa. Illasta on tulossa huikea! Yleisradion tehtävä julkisen palvelun yhtiönä on tuottaa suomalaisille rikastuttavia elämyksiä ja yhteisiä kokemuksia. Nenäpäivä - show on naurattava ja itkettävä elämys, parhaimmillaan yhdessä perheen tai ystävien kanssa nautittuna.

Ohjelmien tekeminen on satojen ihmisten yhteinen ponnistus. Yleläiset laittavat itsensä likoon yhdessä tunnettujen suomalaisten tv-tähtien ja artistien kanssa, mutta tv- ja radio-ohjelmien tekemiseen osallistuu myös poikkeuksellisen suuri joukko ihan tavallisia suomalaisia kun alueradioissa ja Tohlopin studiossa otetaan vapaaehtoisten avulla vastaan lahjoituksia.

Yleisradio toteuttaa Nenäpäivässä omaa yhteiskuntavastuutaan. Kannustan kaikkia osallistumaan. Jos jokainen antaa vähän, saamme yhdessä aikaan paljon.

Nenäpäivä muuttaa maailmaa oikeudenmukaisemmaksi viihteen voimalla ja keinoin. Se sopii Ylen arvoihin kuin nenä päähän.

Merkityksellistä, luovaa ja rohkeaa Nenäpäivää 2012!

3 kommenttia

Koska yle järjestää vastaavan ohjelman kotimaan lapsille ja myös vanhuksille. Onko todellakin niin, että pitää mennä muualle maailmaan katsomaan köyhiä, ettei vain näkisi omia huonosti toimeentulevia niin lapsia kuin vanhuksia ja jopa aivan tavallisia perheitä, jotka joutuvat hakemaan apua, mutta sossu ei anna, minullekin on sanottu, että mene töihin tai myy jotain. <meidän sosiaalivirasto on kylmä. Nyt minulla menee hyvin, niinkauan kun tämä maailma pysyy kasassa ja suomen päättäjät lopettavat kantamasta suomalaisten veroeuroja muualle. Ensin omat ja sitten vieraat.Jos jollain on ylimääräistä, antakoot suoraan eri järjestöille, jotka hoitavat avun suoraan näille ihmisille.

Voisiko nenäpäivän rahoista ohjata köyhien maiden ehkäisyneuvontaan ja perhesuunnitteluun. Rahattomat hankkivat lapsia, vaikka näiden elättämiseen ei ole kunnollista valmiutta.

Yle osallistuu myös kotimaan vähävaraisten tukemiseen Hyvä joulumieli -keräyksen kautta: http://www.punainenristi.fi/uutiset/20121112/koyhyys-voi-uuvuttaa-perheen Se on Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteinen keräys, joka toteutetaan yhteistyössä Ylen Aamu-tv:n, Yle Radio Suomen, Yle Radio Vegan ja Keskon kanssa.

Nenäpäiväkeräyksessä varoja ohjataan myös juuri Veijo Pietiläisen toivomiin tavoitteisiin. Esimerkiksi Sierra Leonessa jaetaan tietoa mm. perhesuunnittelusta. Avustuskohteisiin voi käydä tutustumassa täällä: http://nenäpäivä.fi/avustuskohteet?tid=17

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu