Ylen radiokanavilla on nyt selvä työnjako
Kirjoittaja on Ylen radion päällikkö.
Vuodenvaihde toi useita muutoksia kotimaiseen radiotarjontaan. Ylellä on nyt neljä valtakunnallista suomenkielistä radiokanavaa, kaupalliset toimijat ovat laajentaneet kanaviensa kuuluvuusalueita ja kokonaan uusia radiokanavia on syntynyt. Kaikilla toimijoilla on myös selkeämpi näkymä tulevaan: kaupallisilla radioilla alkoi pitkä, kahdeksan vuoden toimilupakausi ja Yle sai ennen joulua päätöksen pitkään auki olleesta rahoitusmallista.
Kaupallisille radioille päättynyt vuosi on ennakkotietojen perusteella ollut taloudellinen menestys, mainossekunnit ovat käyneet hyvin kaupaksi. Toimiala on siis hyvässä iskussa ja kehittää aktiivisisesti uusia sisältöjä. Radio tavoittaa 95 prosenttia suomalaisista yli 9-vuotiaista viikoittain, joten kuuntelijasuhde on hyvä molemmilla toimijoilla.
Ylen suomenkielisillä radiokanavilla on jatkossa selvä työnjako: YLE Radio 1 on kulttuurin, tieteen, taiteen ja klassisen musiikin kotikanava. Keskittyneeseen kuunteluun tarkoitettu puheohjelmisto sisältää myös ajankohtaisohjelmien aatelia: Ykkösaamun arkiaamuisin ja Ajankohtaisen Ykkösen torstaisin ja lauantaisin. Klassisen musiikin lisäksi kanavalla soivat kansanmusiikki, jazz ja uutena tulokkaana viihteen suuret klassikot. Radio 1:n ohjelmistossa ovat myös hengelliset ohjelmat ja ohjelmat, jotka ruokkivat kuuntelijoiden henkisiä pohdintoja.
YLE Radio Suomi lupaa kertoa uutiset ensimmäisenä maakunnasta, maasta ja maailmalta. Radio Suomesta kuulee oman kaupungin asiat ja naapurin kuulumiset. Valtakunnan ajankohtaiset asiat saivat lisäaikaa jo syksyllä, kun Ajantasa piteni puolesta tunnista tuntiin aamu- ja iltapäivisin. Radio Suomen musiikki perustuu suuren aikuisyleisön mieltymyksiin: Rehellistä suomalaista iskelmää ja sopivasti nostalgista rockia. Iltaisin kanavalta kuulee musiikin erikoisohjelmia; bluesia, kantria, latinoa, rakkautta tai suuria suruja.
YLE Puheen uudistaminen on jo viikon toiminnan jälkeen herättänyt suuria tunteita. Osavaltakunnallinen Puhe uusi puheohjelmia kaikilta Ylen kanavilta. Nyt haluamme tarjota tuoretta sisältöä ja vaihtoehdon heille, joita vanha kanavavalikoimamme ei tavoittanut. Emme perustaneet uutta musiikkikanavaa, uskomme jatkossakin puheen voimaan. Puheessa on tarjolla asiaa ja viihdyttävää puhetta arjesta, politiikasta, perheestä, lapsista, medioista ja urheilusta. Urheilulla on fanaattiset kannattajansa ja vastustajansa. Kuuntelemme herkällä korvalla molempia ja vastaamme kummankin osapuolen toiveisiin tarjoamalla vaihtoehtoja.
YleX soittaa uutta suomalaista musiikkia ja kanavalla kuulee jatkossakin tanakkaa puhetta: Ile, Matti, Juhani, Aura, Jukka, Jenny, Aino ja Mäkkäri – tähtilistaa arjen primetimesta.
Aika ajoin kuulee kysyttävän, tarvitseeko Yle nuorisokanavaa. Varmasti tarvitsee ja tekee jatkossakin uskottavaa radiokanavaa ja nettipalvelua alle kolmekymppisille suomalaisille. Olemme ottaneet vakavasti Ylen uudet päämäärät tavoittaa kaikki suomalaiset ja palvella entistä paremmin nuoriakin suomalaisia. Aloitamme radiovuoden 2012 näiden neljän vaihtoehdon voimin ja intoa täynnä.
25 kommenttia
Ti 10.01.2012 @ 15:59
Niin, YleX vaan lopetti muutaman hyvän musiikinerikoisohjelman ja tilalle tuli mitä? Soittolistasettiä. Ymmärrän että Ylekin haluaa muuttua mutta Yleisradion olisi hyvä tarjota musiikkia laidasta laitaan ILMAN soittolistoja. Onneksi sentään Bassoradion kuuluvuusalue laajeni ja siellä sentään on oikeaa marginaalisempaa musiikkia - puhumattakaan marginaalisemmista juontajista.
Jos jotain positiista hakee niin se on Yle Puheen laajentuminen. Urheilun siirtäminen pois Radio Merisäästä on aina positiivista ja jälkipeleistä plussaa.
Käytännössä tamä vain tarkoitti esimerkiksi alligaattorimobiilissa sitä että YleX ja Radio Suomi poistuivat radion valinnoista ja tilalle astelivat Puhe ja kaupallinen toimija.
Ps. Saisiko vielä Koe-eläinpuistot ostettua vaikka DVD:llä niin ei tarvitsisi edes katsoa Areenan suuntaan tai saatikka kuunnella lauantai ehtoolla Radio Suomea?
Ti 10.01.2012 @ 16:11
YleX on lempikanavani, mutta pelkästään mukavien, huoliteltujen ja persoonallisten radioäänien tähden. Itse ohjelmasisällön soisi erottuvan paljon rohkeammin kaupallisista toimijoista, nimenomaan musiikkitarjonnallaan. Laki edellyttää YLEä takaamaan kaikille kansalaisille monipuolisen ohjelmatarjonnan. Mitä monipuolisuutta se meille suo, jos julkisin varoin tuotetun kanavan soittolista on sisällöltään ja pituudeltaan sama kuin kaupallisten toimijoitten?
Ti 10.01.2012 @ 16:30
Yle on televisiossa luovuttanut kilpailijoille kaikki merkittävät kansainväliset kisat ja kiinnostavat urheilutapahtumat (ralli, formula, mäkihyppy, hiihto, jääkiekko, alppilajit jne). Nyt se on myös radiossa siirtänyt urheilun pois Radio Suomesta marginaalikanavalleen Yle Puheeseen.
Onko tarkoituksena oikeasti hävittää urheilu Ylen seuratuimmilta kanavilta? Lopettaako Yle ajan myötä kokonaan ajankohtaisen huippu-urheilun seuraamisen? Merkit ovat sellaiset, että näin tapahtuu vähin erin ja hivuttamalla sekä televisiossa että radiossa.
Vahinko!
Kun vuoden kuluttua Ylen rahoituspiikki on apposen auki mille tahansa, pelottaa, että Ylestä tulee korkeakulttuurin media, joka tarjoilee vain oopperaa, sinfoniaa, draamaa, tiedettä, korkealentoista keskustelua ja unohtaa sen ison kansanosan, joka seuraa myös urheilua ja on kiinnostunut siitä. Merkit huolestuttavat!
Ti 10.01.2012 @ 17:01
[quote=Surun kyyneliä]Yle on televisiossa luovuttanut kilpailijoille kaikki merkittävät kansainväliset kisat ja kiinnostavat urheilutapahtumat (ralli, formula, mäkihyppy, hiihto, jääkiekko, alppilajit jne). Nyt se on myös radiossa siirtänyt urheilun pois Radio Suomesta marginaalikanavalleen Yle Puheeseen.
Miten niin YLE Puhe muka on "marginaalikanava"? Siinä se on yksi radiokanava neljästä valtakunnallisesta kuin ne kolme muutakin.
Ti 10.01.2012 @ 17:04
Musta on sääli, että kuulijat asetetaan puoliväkisin eri kohderyhmiin ja räätälöidään sitten näitä ryhmiä varten valmiiksipureskellut ohjelmistot. Kulttuurityypit Ykköselle, mummot Suomelle ja ruuhkavuotiset Puheelle. Ja nuorille listapoppia, mitäpä niitä joku marginaali tai hyvin toimitettu musiikkiohjelma kiinnostais. Tadaa!
Ti 10.01.2012 @ 21:42
uudistus on ehkä hyvä muiden kanavien osalta, mutta YLEPuhe menee pilalle urheiluselostuksista. Urheiluselostus voi olla ja yleensä onkin taitavan puhetyöläisen virtuositeettia, mutta kun se sisältö ei kiinnosta entistä puheen suurkuluttajaa pätkääkään.
Sisällön takia olen kanavaa kuunnellut.
Ti 10.01.2012 @ 22:40
Yle on televisiossa luovuttanut kilpailijoille kaikki merkittävät kansainväliset kisat ja kiinnostavat urheilutapahtumat (ralli, formula, mäkihyppy, hiihto, jääkiekko, alppilajit jne). Nyt se on myös radiossa siirtänyt urheilun pois Radio Suomesta marginaalikanavalleen Yle Puheeseen.
Miten niin YLE Puhe muka on "marginaalikanava"? Siinä se on yksi radiokanava neljästä valtakunnallisesta kuin ne kolme muutakin.
Yle Puhe todella on yksi neljästä valtakunnallisesta radiokanavasta, mutta Yle Puheella on marginaalinen yleisösuhde. Sillä ei ole edes viidennestä Yle Radio Suomen viikkokuuntelijoita!
Viimeiset kuuntelijaluvut joulukuulta 2011 sen todistavat:
Radio Suomi: 2,175 miljoonaa kuuntelijaa/vko
Yle Radio 1: 963 000 kuuntelijaa/vko
Ylex: 828 000 kuuntelijaa/vko
Yle Puhe: vain 426 000 kuuntelijaa/vko.
Tiedot löytyvät Finnpanel Oy:n joulukuun radiotutkimuksesta.
Nyt urheilua tarjotaan vain 400 000 suomalaiselle, kun aiemmin kuulolla oli noin 2,2 miljoonaa suomalaista/vko. Luvut valitettavasti kertovat paljon - ainakin sen, että urheilulle haluttiin Ylen pienin radioyleisö!
Ke 11.01.2012 @ 11:11
Yle radion päällikkö sanoo, että "urheilulla on fanaattiset kannattajansa ja vastustajansa. Kuuntelemme herkällä korvalla molempia ja vastaamme kummankin osapuolen toiveisiin tarjoamalla vaihtoehtoja."
Oliko se herkkä korva umpikuuro ja mieli musta, kun uudistusta tehtiin? Kuulijoilta ei ainakaan kysytty mitään eikä heitä kuunneltu, kun kabineteissa valmisteltiin uudistusta.
Kanavilta katosi monta mielenkiintoista ohjelmaa. Kanavat myllättiin sekaisin. Urheilua ei löydy mistään. Liian suosittu Radio Suomi kuunnelluimpana radiokanavana haluttiin saada yleisösuhteeltaan pienemmäksi vähentämällä ensin lauantain maakuntaradioajat ja nyt lopettamalla myös urheilulähetykset.
Oliko kenties kanavauudistuksen perimmäinen ajatus sittenkin vähentää Radio Suomen suosiota ja ajaa pitkällä aikajänteellä myös maakuntaradiot alas? Sellaisia merkkjä on ollut ilmassa.
Tällaisia epäilyksiä tulee mieleen, kun miettii kanavauudistuksen järkevyyttä. Se on kristallin kirkasta, että uudistuksesta kärsivät juuri Yle Puhe ja Radio Suomi. Puhe sai riesakseen urheilun, joka ei kanavalle sovi, ja Radio Suomi menetti yhden ajankohtaisohjelmien tyypistön, joka jos mikä on juuri ajankohtaisohjelmaa!
Toivottavasti Ylen radion päällikön lupaus kuuntelijoitten kuulemisesta herkällä korvalla pitää, vaikka uudistusta tehtäessä se korva menikin jäähän jo lämpimän syyssään aikaan!
La 14.01.2012 @ 15:27
Yle Puhe on ollut pari vuotta suosikkikanavani. (Kyllästyin Radio Suomen iskelmärenkutuksiin) Pidin kovasti vanhoista dokumenteistä ja TV:n puolella olleiden ohjelmien uusinnoista. Puheen juontajien rauhallinen ja asiallinen puhe oli mukavaa kuultavaa. Nyt aamuun on tullut Olga K, jonka jutut ovat ihan ok, mutta tykittävä puhetapa hermostuttaa aamu-unista kuulijaa - relax, relax!
Tänään lauantaina tuli viikon aikana tulleita juttuja uusintoina. Asiat olivat ok, mutta niistä saisi leikata päivämäärät, nimipäivät ym. vanhentuneet asiat pois.
Su 15.01.2012 @ 17:45
uudistus on ehkä hyvä muiden kanavien osalta, mutta YLEPuhe menee pilalle urheiluselostuksista. Urheiluselostus voi olla ja yleensä onkin taitavan puhetyöläisen virtuositeettia, mutta kun se sisältö ei kiinnosta entistä puheen suurkuluttajaa pätkääkään.
Sisällön takia olen kanavaa kuunnellut.
Olen kanssasi samaa mieltä. Toivon, että urheiluselostukset eivät kahmaise koko kanavaa.
Ke 18.01.2012 @ 18:55
jos kerran urheilulla on fanaattiset kannattajansa, miksei sitten ole omaa kanavaa urheilulle. Musiikkia todella on tarpeeksi joka muulla kanavalla, joten kyllä puhe olisi voitu pyhittää urheilultakin.
Ke 18.01.2012 @ 19:04
Yle on televisiossa luovuttanut kilpailijoille kaikki merkittävät kansainväliset kisat ja kiinnostavat urheilutapahtumat (ralli, formula, mäkihyppy, hiihto, jääkiekko, alppilajit jne). Nyt se on myös radiossa siirtänyt urheilun pois Radio Suomesta marginaalikanavalleen Yle Puheeseen.
Onko tarkoituksena oikeasti hävittää urheilu Ylen seuratuimmilta kanavilta? Lopettaako Yle ajan myötä kokonaan ajankohtaisen huippu-urheilun seuraamisen? Merkit ovat sellaiset, että näin tapahtuu vähin erin ja hivuttamalla sekä televisiossa että radiossa.
Vahinko!Kun vuoden kuluttua Ylen rahoituspiikki on apposen auki mille tahansa, pelottaa, että Ylestä tulee korkeakulttuurin media, joka tarjoilee vain oopperaa, sinfoniaa, draamaa, tiedettä, korkealentoista keskustelua ja unohtaa sen ison kansanosan, joka seuraa myös urheilua ja on kiinnostunut siitä. Merkit huolestuttavat!
Tässä olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä muusta paitsi, Puheradio on ollut ainoa kuunneltava kanava. Nyt sekin on pullollaan kaikenmaailman pussijuoksua, joita ei lajin harrastajatkaan jaksa radiosta seurata. Urheilulle om kanava niin urheilu saa tarvitsemansa. Tällainenhan oli jokuaika sitten,josta minäkin kuuntelin Atik Ismailia. Laitetaan uudestaan, vai eikö niitä kuuntelijoita olekkaan urheilulla.
La 21.01.2012 @ 22:24
Minun mielestäni kanavien työnjako ja profiilit eivät ole lainkaan selviä. Kulttuuri- ja asiaohjelmia on nyt sikin sokin Puheella ja 1:llä. Diibadaabaa tulee Suomesta, X:ltä ja Puheelta. Klassista musiikkia tulee 1:seltä ja Ylen klassiselta.
Koska klassinen musiikki on marginaalisempaa kuin urheilu, voisiko klassisen musiikin jättää kokonaan ikiomalle kanavalleen, ja tehdä 1:sestä entisen Puheen kaltaisen? Vähemmän teatraalista tekotaidetta ja hartauksia, enemmän kovaa asiaa ja nykyaikaisempaa ilmettä (mikä ei tarkoita tyhjänpuhumista vaan pirteämpää, terävämpää ja aktiivisempaa puhetta ja kyseenalaistamista 50-luvulle sopivan hitaan puheen ja julistamisen sijaan). Silloin 1:stä kestäisi kuunnella koko ajan. Viihdemusiikkiohjelmat takaisin Suomeen ja Puheen voisi pyhittää tyhjäpäille ja urheilulle.
Toinen vaihtoehto olisi karsia rankalla kädellä maakuntaradioiden jonninjoutavaa höpinää ja palauttaa Suomi valtakunnankanavaksi, joka lähettäisi urheilunkin.
Ma 23.01.2012 @ 14:07
Mitä YLE Puheelle on tapahtunut? Se on kuin Radio Suomi. Sellainenhan jo oli. Missä nyt on se entinen YLE Puhe? Onko selvitetty kuuntelijaluvut? Epäilen YLE Puheen olleen suosituin radiokanava. If it ain't broke, don't fix it.
Ma 23.01.2012 @ 16:43
Yle-Puhe joka oli viimeisiä jotenkin toimitettujen radio-ohjelmien turvasatamia on tapettu/tehty raajarikoksi lisäämällä sinne urheilu-ohjelmia.
Avasin tänään,kuten tapanani on ollut iltaisin töitä tehdessäni, Yle-Puheen ja suljin radion samantien, kuuluttajan ilmoitettua seuraavan kolmen tunnin ajan tulevasta jääkiekkokatsauksest a.
En inhoa urheilua, seuraan jalkapalloa, jääkiekkoa ja joskus kamppailurheilua, mutta inhoan sitä, että ennen asiallista puheohjelmaa tarjonnut kanava (ainoa sellainen Suomessa) on jostain käsittämättömästä syystä hylännyt uskollisen kuulijakuntansa. Urheilulähetykset kuuluvat edelleen mielestäni Radio Suomen puolelle. Siirtäkää sitten ne laimeasti perusteena käytetyt viranomaistiedotteet Yle Puheen puolelle. Olli-Pekka Heinosen on turha kuitata useat pettyneet ja vihaiset kommentit vain muutosvastarinnaksi, jos hän näin tekee, niin luulen, että hän ei ole ihan tehtäviensä tasalla. Toivottavasti asiasta vastuulliset tasot ymmärtävät lukea netistä kansalaisten antamaa palautetta ja vetää siitä oikeat johtopäätökset. Yle Puheen vuoksi maksoin mielelläni lupamaksua, koska koin saavani rahoilleni vastinetta. Yllättävästi monet TV-ohjelmista, joita Yle-Puheelta tuli, toimivat hyvin myös kuultuina. " Kiveen hakatut" oli ja on ainoa poikkeus urheiluohjelmien joukossa, hvyin toimitettu ja kiinnostava. Olga K, en ymmärrä miksi hän on äänessä, ei ole vielä vakuuttanut minua siitä, miksi hänen pitäisi juontaa aamuohjelmaa Puheessa.
To 26.01.2012 @ 18:19
Helppo yhtyä edellisten kirjoittajien mielipiteeseen Yle Puheen pilaamisesta. Urheilu, iskelmät ja höpöhöpö juonnot aamuun yhdelle kanavalle. Sille toiselle sitten asiaa, uutiset ja hyvintoimitettua puheohjelmaa iltoihin, vaikka sitten TV.n puolelta jos hyvin toimitettujen ja asioihin perehtyvien radio-ohjelmien tekeminen on liian kallista.
Kiitos
To 26.01.2012 @ 18:55
Monella palstalla on usea kirjoittaja moittinut YLEä PUHE-kanavan ”uudistamisesta”. Olen näiden kirjoittajien kanssa samaa mieltä : meni pahasti pieleen. Ainoa asiakanava on pilattu. YLE haluaa kuulemma ”herkällä korvalla ” lisätä sellaisia ohjelmia, joita on joka puolella muutenkin tarjolla: urheilua ja hömppää.
YLE ei ole kiinnostunut kaikkein uskollisimmista radion kuuntelijoista, jotka ovat kuunnelleet PUHEtta. Asia liittyy myös YLEn uuteen rahoitusmalliin. Uusi turvattu ja liian suuri rahoitus tekee YLEstä korskean ja sisäänpäinkääntyneen. Rahaa tulee varmasti eikä asiakkaista ja maksajista tarvitse välittää. Uusia kuuntelijoita ei saada ja vanhat kaikkoavat. Ja sitten taas uudistetaan.
To 26.01.2012 @ 21:48
Surkeaa on ollut YlePuheen tuho.Olga K on onneton korvike aiemmalle asialliselle toïmitetulle ohjelmalle - miksi hänen ohjelmaansa pitää vielä toistaa loppuillasta?
Puheella on tehoa, mutta löpinällä ja hölötyksellä vähemmän.
Pe 27.01.2012 @ 06:55
Radio Puheen "rumpalille" kenkää - samoin muille tehosteäänille.
Seinänaapurit heräävät !
2-3 minuutin uutiset takaisin - tasatunnein.
Tuomas Embusken ohjelmat takaisin (olivat älykkäitä - vai siksikö ne
poistettiin).
Puheen palaute-ohjelmassa - käskettiin näkövammaista käätämään radio toiselle kanavalle - vaikka naapurin avustamana.
HUIPPU - IDEA ?
Ke 01.02.2012 @ 17:53
Pidetäänkö meitä kuulijoita aivan aivokääpiöinä.Tekopirteitä tyhjänpuhujia on ennestään jo radiokanavat täynnä. Minä ainakin haluaisin kuunnella oikeita radio-ohjelmia. Uutisia ja maailmantuskaa. PUHE TAKAISIN.
Ma 06.02.2012 @ 07:52
uudistus on ehkä hyvä muiden kanavien osalta, mutta YLEPuhe menee pilalle urheiluselostuksista. Urheiluselostus voi olla ja yleensä onkin taitavan puhetyöläisen virtuositeettia, mutta kun se sisältö ei kiinnosta entistä puheen suurkuluttajaa pätkääkään.
Sisällön takia olen kanavaa kuunnellut.
Olen kertakaikkisen pettynyt Puheradion uudistukseen.
Heti pois urheilu ja ne kamalat välimusiikit ja kaikki muukin musiikki. Kerrankin oli radio jossa ei ollut pakko kuunnella sitä rämpytystä jota tulee joka helvetin kanavalta.
Meni Puheradio niin surkeaksi.
Vanhuksia ei arvosteta tässä maassa, onhan se nähty jo aikaisemmin. Kaikki eivät halua kuunnella kuin vain puhetta ja mielenkiintoisia politiikan aiheita. Ja muitakin juttuja.
Olisi jo aika saada rahalle vastinetta josta pitää. Milloin tulee meidän eläkeläisten ääni kuuluviin??
Ma 06.02.2012 @ 08:00
Marja Keskitalo, laittakaa YLEN Puhe takaisin sellaiseksi kuin se oli.
AINOA hyvä kanava Suomesta pilattiin niin totaalisesti, että oikein eläkeläistäkin kiukuttaa.
Miksi se piti pilata musiikinrenkutuksella ja urheilulla?
Uusinnat takaisin ja politiikka ja kaikki hyvät jutut.
Ma 06.02.2012 @ 17:31
Aamulehti@3.2 :
"Kuuntele kuulijaa, Yle!
Aktiiviset kuuntelijat päättivät lähteä osoittamaan mieltä Yleisradiota vastaan, kun sen puheohjelmien radiokanava muutettiin urheilutuutiksi. Kanavan jinglejä ja tunnareita kuuntelemaan joutuneet ovat myös oikeutetusti viime aikoina kyselleet, että mikä ihmeen Puhe?"
Kuulijat kutsuu. Kuuleeko Yle?
Ti 07.02.2012 @ 13:17
Pilasitte sitten hyvän PUHEen!
Yle tuottaa kunnioitettavan määrän mielenkiintoisia asiaohjelmia sekä radioon, että televisioon. YLE Puheeen kautta on tullut kuunneltua lukuisia ohjelmia - myös TV-ohjelmia, jotka olisivat jääneet muuten seuraamatta. Edes jatkuvat uusinnat eivät ole pahemmin häirinneet, etenkin tiedeohjelmien sisällön omaksumiseen kertaus auttaa.
Yksi parhaita palveluita oli Ykkösaamun (ja muiden pidempien uutisohjelmien) välitön uusinta Puheen puolella - kumpi lähetysaika kulloinkin sattui kuulijalle sopimaan. Ja jos tuli kuunneltua Ykkösaamun 8:15 lähetys, saattoi jatkaa jollain puheohjelmalla. Nyt sieltäkin tulee viihdemusiikkia.
Ma 20.01.2014 @ 14:25
Yle puhe aamuisin : ei uusintoja ed. päivältä, ei laulajien haastatteluja aamuun ja selkeä ilmoitus
ketä ja mitä kuunnellaan seuraavaksi.(ohjelma, haastatelttava )
Näillä kun mennäänniin hyvä olisi !
Aamulla on kiva herätä kuuntelemaan tuoreita haastatteluja ja lehtikatsauksia - niitä siis lisää.
Pilasitte sitten hyvän PUHEen!
Yle tuottaa kunnioitettavan määrän mielenkiintoisia asiaohjelmia sekä radioon, että televisioon. YLE Puheeen kautta on tullut kuunneltua lukuisia ohjelmia - myös TV-ohjelmia, jotka olisivat jääneet muuten seuraamatta. Edes jatkuvat uusinnat eivät ole pahemmin häirinneet, etenkin tiedeohjelmien sisällön omaksumiseen kertaus auttaa.
Yksi parhaita palveluita oli Ykkösaamun (ja muiden pidempien uutisohjelmien) välitön uusinta Puheen puolella - kumpi lähetysaika kulloinkin sattui kuulijalle sopimaan. Ja jos tuli kuunneltua Ykkösaamun 8:15 lähetys, saattoi jatkaa jollain puheohjelmalla. Nyt sieltäkin tulee viihdemusiikkia.