To 21.06.2012 @ 11:45Reija Hyvärinen

Suuri päivä!

Reija HyvärinenKirjoittaja on Ylen viestintäjohtaja.

Keskiviikko 20.6.2012 jää historiaan Ylen suurena päivänä. Silloin eduskunta hyväksyi lopullisesti uuden lainsäädännön, jolla Ylen tehtävä määritellään ja yhtiön rahoitus ja asema turvataan Yle-verolla.

Tälle päätökselle kannattaa uhrata kiitollinen ajatus. Olemme saaneet paljon! Kiitos jokaiselle, joka on vaikuttanut ratkaisun syntyyn tekemällä hyviä ohjelmia, palveluja ja uskottavaa julkista palvelua – jo kauan! Kiitos kaikille niille suomalaisille, jotka katsotte ja kuuntelette ohjelmia ja käytätte Ylen palveluita!  Ja kiitos kansanedustajille, jotka päätöksen tekivät. Päätös kertoo rohkeudesta, päättäväisyydestä ja halusta vaikuttaa kauas tulevaisuuteen. Yle on keino siihen.

Luottamusta on nyt osoitettu. On päivänselvää, että me Ylessä tunnemme vastuumme ja hoidamme meille annetun homman. Työ jatkuu – samoin meihin kohdistettujen odotusten lunastaminen.

Yle-päätös kertoo vahvasti, että suomalainen yhteiskunta uskoo Yleen. Se uskoo poliittisen kentän kaikilla laidoilla Ylen koeteltuun kykyyn välittää luotettavaa tietoa ja oivaltavaa ajankuvaa. Se uskoo myös haluun inspiroida suomalaisia, taitoon luoda suomalaista kulttuuria ja ylläpitää kotimaisia kieliä. Päätös viestii välillisesti myös kansalaisten luottamuksesta meihin.

Meidän tehtävämme Ylessä on nyt median keinoin varmistaa, että kaikki suomalaiset pysyvät mukana yhteiskuntamme kehityksessä. Ketään ei saa jättää kelkasta.

Vaikka mediamaailma pirstaloituu, minä uskon, että yhteisten tarinoiden kertominen ja yhteisyyden, yhteisön luominen ja ylläpitäminen on lopulta tärkein syy, miksi suomalainen yhteiskunta päätti meidät haluta ja rahoittaa.

Tämän lisäksi meidän on kyettävä lunastamaan lupaus kuunnella "Sinun tarinasi". Meidän on osattava tehdä merkityksellisiä sisältöjä eri asioista kiinnostuneille, eri-ikäisille ja erilaisiin alakulttuureihin kuuluville ihmisille. Ja samanaikaisesti meidän on pystyttävä uusin tavoin kertomaan suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaisten yhteistä tarinaa.

Meidän Ylessä on kyettävä nyt näkemään mahdollisuudet, jotka meille on annettu. Meidän on osattava uudistua ja yllättää suomalaisten lisäksi itsemme. Meidän on osattava ymmärtää erilaisia tarpeita, motiiveja ja toiveita ja segmentoida tarjontaamme. Sen lisäksi meidän on oltava hienovaraisia ja herkkiä; me emme halua jakaa suomalaisia emmekä viestittää, että kukaan jäisi tarjontamme ulkopuolelle.

EU-komissio painottaa tiedonannossaan vuonna 2009 laajan yleisradiotoiminnan merkitystä kansalaisten osallistamisessa ja koko yhteiskunnan puhuttelemisessa.

"Julkista yleisradiotoimintaa ei voida verrata julkiseen palveluun millään muulla talouden alalla. Mikään muu palvelu ei pysty samanaikaisesti kattamaan yhtä laajaa osaa väestöstä, tarjoamaan yhtä paljon informaatiota ja ohjelmasisältöä sekä vaikuttamaan sekä yksittäisten ihmisten että yleisön mielipiteisiin". Yleisradiotoiminta "edistää julkista keskustelua ja varmistaa viime kädessä kaikkien kansalaisten jonkinasteisen osallistumisen yhteiskunnallisiin asioihin".

Yle tarvitaan, sillä Yle yhdistää suomalaisia. Yle on mahdollisuus, silta meille kaikille, jotta paremmin ymmärtäisimme toisiamme ja sitä mitä tässä maassa ja maailmassa tapahtuu.

16 kommenttia

"Olemme saaneet paljon!"

Olen samaa mieltä. Puoli miljardia euroa vuodessa on todella paljon. Ehkä liiankin paljon.

Juhannusjuna on hyvä esimerkki siitä miten VR tulee menestymään ja ihmiset huomaavat ettei aina pidä olla KIIRE - vaan perille pääsee myös rauhallisemmin - sitäpaitsi lentäminen tulee koko ajan yhä vaarallisemmaksi kun nyt huoltokin siirretään Suomalaisilta pois.Sitä tietoa VR:n pitää käyttää hyväksi -viimeistään siinä vaiheessa kun finnair ei enää ole Valtiomme käsissä.
VR suo tulevaisuuden matkustustavan - saasteettoman ja mukavan sekä kiireettömän sillä kiire on nykyään vihattu sana!!!
Ihmiset kaipaavat nyt mukavampaa ja kiireetöntä - saasteetonta ja turvallisempaa matkustustapaa.
Flying out - Train in...ÄLÄ JÄNNITÄ - OTA JUNA .. olisi aika hyvä mainoslause - t.NM.Junafani

YLE KOTKA ON TANKATTU

YLE:n olemassaolon oikeutuksena - myös eu komission vihjaamalla erityisvelvoitteena, sekä toiminnan ylivoimatekijänä, peruskivenä - toimittaja-armeijan "suurena tehtävänä" - intohimon lähteenä kannattaisi olla juuri mainittu kansanvallan puolustaminen.
Valta ja talousvalta on nyt selvästikin yhä vain keskittynyt. Nykyään valta perustuu liian usein olennaisen tiedon vilpilliseen, näennäiseen tiedottamiseen.Keskittyminen näkyy mm. kalliina elinkustannuksina yms.
YLE voisi toimia tarkemmin valtaa valvovana, kansanvaltaa ja oikeusvaltiota puolustavana kotkana ja tukeutua julkisiin ja riidatomiin asiakirjoihin, eikä toistaa vilpillistä tiedottamista pikahaastattelun tuloksena.
YLE:n tulisi paremmin hoitaa ainutlaatuista erityistehtäväänsä ja velvoitettaan (toimia tämän erityistehtävän vuoksi erityisellä tavalla) systemaatisen johdonmukaisesti. Rohkeille toimittajille on annettava tämä hieno ja "suuri tehtävä".
Mikäli kansanvalta, kansantalous, oikeus- ja hyvinvointivaltio "yhä oudosti murenee" niin YLE on silloin epäonnistunut kansalaisten antaimen rahojen käytössä.

Strategian/tehtävän kestäviä selkänojia ovat perustuslait, eu-ihmisoikeudet ja eu:n itsehallintopöytäkirjat ym. Hihat ylös ja intohimoisest hommiin.

Mihin Yle, joka on jo itsessään VIESTINTÄyhtiö, tarvitsee erillistä VIESTINTÄjohtajaa?

Pekka kirjoitti:

Mihin Yle, joka on jo itsessään VIESTINTÄyhtiö, tarvitsee erillistä VIESTINTÄjohtajaa?

Kokoomus tai demari jäsen tarvitsee hyvin palkatun viran, muuten ei Hänellä käyttöä! Hänellä on myöskin Sihteeri ja Sihteerillä Avustaja ja Avustajalla Tiedoittaja. Silloin lähes kaikilla puolueilla on jotain. Ai niin ammatti taito, no tietenkin OIKEAN puolueen jäsennyys!

Heikki Hautala kirjoitti:
Pekka kirjoitti:

Mihin Yle, joka on jo itsessään VIESTINTÄyhtiö, tarvitsee erillistä VIESTINTÄjohtajaa?

Kokoomus tai demari jäsen tarvitsee hyvin palkatun viran, muuten ei Hänellä käyttöä! Hänellä on myöskin Sihteeri ja Sihteerillä Avustaja ja Avustajalla Tiedoittaja. Silloin lähes kaikilla puolueilla on jotain. Ai niin ammatti taito, no tietenkin OIKEAN puolueen jäsennyys!

Hei Pekka ja Heikki, kyllä Ylessä tarvitaan muutama viestintäihminen, aivan kuten lähes kaikissa muissakin yrityksissä.

Ylessä on töissä runsaat 3000 ihmistä, ja viestintä hoitaa mm. yhtiön sisäistä tiedotusta. Kerromme myös esimerkiksi netin kautta ja lehdille siitä, mitä Ylessä tehdään ja miten tv-maksu-rahat käytetään. Lisää tästä voi lukea esimerkiksi Yle yhtiönä -sivulta - http://yle.fi/yleisradio/ -
Lisäksi Ylessä käy paljon vieraita, kaikille avoimille yleisökierroksille Pasilassa ja Tohlopissa osallistuu syksyisin ja keväisin lähes 10 000 suomalaista.

Eli muun muassa tällaisia asioita viestintäjohtajan vetämä porukka Ylessä tekee.
Marja Niemi / Viestintä, Yle

Voisiko vain yle kuolla hyödyttömänä puis ?

Marja Niemi / Viestintä, Yle kirjoitti:

Ylessä on töissä runsaat 3000 ihmistä

Heistäkin voisi ainakin puolet potkia pihalle, eikä mitään yhteiskunnan kannalta hyödyllistä menetettäisi. Säästyneillä verovaroilla voitaisiin vaikka palkata sairaanhoitajia, opettajia ja poliiseja, heistä kun on yhteiskunnalle oikeasti hyötyä.

Nykyisellä ohjelmapolitiikalla ja jos tämä puolue-määrääminen jatkuu, ei Ylestä tule koko kansan televisiota takomallakaan. Nyt on ilmeisesti koko Yle-historian mahtavin hetki saada koko ohjelmapolitiikka remonttiin ja näyttää koko kansalle uutta ja monipuolista, niin kevyen laadukasta kuin klassisen kaunistakin. Aina ei kannata kuunnella kansan mielipidettä, kansalla on huono maku. Kaikki hömppä ohjelmat pois, kotimainen teatteri takaisin laatua, laatua. Meillä on liikaa kalja-kulttuuria, Ylen tehtävä on kasvattaa kansaa hyviin asioihin. Osittain Teema on hyvä esimerkki. Miksi kilpailette samoilla asioilla keskenänne? Hyvää musiikkia, siis ei rockia, hyviä musikaaleja, elokuvia, viihde-ohjelmia, ei paritusohjelmia, eikä globaaleja BB-ohjelmia. Niistä pitäisi olla Ylen tehty. Televisoohjelmista kertovat tekstit ja ohjelmien esittely pitää saada laadukkaammaksi. Nyt se on surkeaa.

Kyllä tämä kansa nyt kulkee ihan väärillä poluilla. Jos minä yhtenä Ylen ja yleisen sivistyksen puolestapuhujana kirjaan myös mielipiteeni tänne. Jos yleistä kansalaismediaa ei olisi, ei radiota tai televisiota voisi avata kovin pitkäksi aikaa. Tämä johtuu lähinnä toimittajien ja ohjematarjonna itseriittoisuudesta. Faktisuus ja selkeä jäsentely puuttuu vapailta mainosrahotteisilta kanavilta. Minä en välttämättä jksa kuulla yhdessä lauseessa 5-10 kertaa "niinku tota noin niinku". Tykkään rehellisestä puhtaasta selkeästi jäsennellystä suomen kielestä jota Yle, luojan kiitos, vielä harrastaa.

Anonyymi kirjoitti:

"Olemme saaneet paljon!"

Olen samaa mieltä. Puoli miljardia euroa vuodessa on todella paljon. Ehkä liiankin paljon.

Aivan täysin liikaa. Silti joka vuosi on tehtävä tappiota, vähintään joka sentti on käytettävä, että saadaan peruste lisärahalle. Jos rahaa jäisikin ns. "yli", niin vaaranahan voisi olla saatavien pieneneminen vastaavalla summalla. Turhat rahareijät tukkoon ja tyhjäkäynti pois, niin riittää neljännesmiljardi.

"suomalainen yhteiskunta päätti meidät haluta ja rahoittaa."
Suomalainen yhteiskunta??? Eduskunta yhteiskuntaa kuuntelematta.

Muuten on taas ylen puolelta paljon kauniita sanoja. Vaaleanpunaiset lasit silmillä yle sitä ja yle tätä. Tekoja tyhjien lauseitten sijaan?

Voisiko viestintäjohtaja potkia jonkun vastaamaan yle areenan blogissa oleviin 3 kk vanhoihin kysymyksiin?

"Yle tarvitaan, sillä Yle yhdistää suomalaisia."

Totta. Ilmeisesti seuraavana itsenäisyyspäivänä Suomen kansa katsoo Tuntemattoman Sotilaan sijaan uuden Mannerheim -elokuvan.

Luottamus on tosiaan ansaittu. Tehtiinpä mm. näyttävä Mannerheimelokuva edullisesti, kustannustehokkaasti. Hyvä Yle,,ja nyt ei tarvitse niin enää skarpatakkaan kun rahoituspuoli on taattu.
Älkää nyt hyvät Yleläiset unohtako perustehtäväänne, eli kansallisen ohjelman tuottamista katsojille.

Niin, eikä Venäjää saa mollata Ylessä.
Yle on suomettunut vielä 17.8.2012. Ylessä on Putin-pelko.
Pussy Riot -tyttöjen oikeudenkäyntiä ei saa sivuilla kommentoida, mutta Tero Pitkämäen "mahtiheittoa" kyllä.
YLE = Venäjä = Suomettuminen.

Marja Niemi / Viestintä, Yle kirjoitti:
Heikki Hautala kirjoitti:
Pekka kirjoitti:

Mihin Yle, joka on jo itsessään VIESTINTÄyhtiö, tarvitsee erillistä VIESTINTÄjohtajaa?

Kokoomus tai demari jäsen tarvitsee hyvin palkatun viran, muuten ei Hänellä käyttöä! Hänellä on myöskin Sihteeri ja Sihteerillä Avustaja ja Avustajalla Tiedoittaja. Silloin lähes kaikilla puolueilla on jotain. Ai niin ammatti taito, no tietenkin OIKEAN puolueen jäsennyys!

Hei Pekka ja Heikki, kyllä Ylessä tarvitaan muutama viestintäihminen, aivan kuten lähes kaikissa muissakin yrityksissä.

Ylessä on töissä runsaat 3000 ihmistä, ja viestintä hoitaa mm. yhtiön sisäistä tiedotusta. Kerromme myös esimerkiksi netin kautta ja lehdille siitä, mitä Ylessä tehdään ja miten tv-maksu-rahat käytetään. Lisää tästä voi lukea esimerkiksi Yle yhtiönä -sivulta - http://yle.fi/yleisradio/ -
Lisäksi Ylessä käy paljon vieraita, kaikille avoimille yleisökierroksille Pasilassa ja Tohlopissa osallistuu syksyisin ja keväisin lähes 10 000 suomalaista.

Eli muun muassa tällaisia asioita viestintäjohtajan vetämä porukka Ylessä tekee.
Marja Niemi / Viestintä, Yle

Minä autan hieman tuossa viestinnässä. Minun maksamillani TV-lupamaksuilla rahoitetaan YLE:n Mannerheim elokuvaa, joka loukkaa suuresti arvostamiani sotiemme veteraaneja ja Mannerheimin muistoa. Vetoan omantunnon syihin, kun lopetan TV-lupani. Ai niin nythän on niin, ettei kansa voi enään äänestää luopumalla TV-luvastaan. Hellurei! Miksi suomalaiset eivät voi olla sovussa? Pitääkö aina jonkun kokea olevansa niin eriarvoinen tai pieni, että pitää loukata muita ihmisiä. Loukatuilla tuskin on mitään tekemistä loukkaajien tuskan kanssa.

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu