Ke 23.05.2012 @ 14:16Jasmiini Lappalainen-Ranne

TV2:n kanavakonsultit tulevat – oletko valmis?

Kirjoittaja on kehitysprojekteista vastaava markkinointipäällikkö.

Kakkosen neuvonantajat, luova johtotiimi, kanavakonsultit. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Tuo rakas lapsi – yksi idea pöydälläni – sai tuulta alleen, kun se päätettiin yhdistää ohjelmakaavion rakentamiseen TV2:n elokuiselle Supersunnuntaille.

Kanavakonsulttien rekrytointi-ilmoitus otettiin lämmöllä vastaan ja se levisi netissä ja Facebookissa nopeasti. Saimme lyhyessä ajassa yli 700 hakemusta ja paljon peukutuksia.

Ja millaisia hakemuksia! En voinut kuin ihmetellä sitä nuorten talenttien määrää! Mukana oli kovia media-alan ammattilaisia, dokumentaristeja, opettajia, markkinointiässiä, muusikkoja, animaatiosarjojen luojia. Nuoria, fiksuja, eteenpäinpyrkiviä, opiskelleita ja kokeneita!

Yhtä lailla hellyin lukiessani tarinoita, joita olivat kirjoittaneet juuri lukionsa päättävät, erilaisten alakulttuurien tuntijat, trenditietoiset  nuoret miehet, pienten lasten äidit, tosi-tv-ohjelmien voittajat ja BB-kisailijat. Kaikkia heitä yhdisti halu tulla tekemään uutta Kakkosta, halu päästä kokemaan jotain ainutkertaista Suomen suurimpaan mediataloon.

Lähetin noin 250 hakijalle sähköpostiin videohaastattelun, jossa kysyin kolme kysymystä. Lähes kaikki vastasivat. Videovastaukset avasivat minulle vielä enemmän uusia maailmoja; olihan ne tehty ympäri Suomen, haastateltavien omissa kodeissa, jotkut yön myöhäisinä tunteina, jotkut jopa työpaikalla ruokatunnilla.

Vaikeiden valintatilanteiden jälkeen kolmannelle kierrokselle päätyi reilu 20 erilaista 18–28 -vuotiasta nuorta. He analysoivat tv-kanavia, juontajia, mediailmiöitä ja ideoivat uusia ohjelmia.  Nuorten näkemykset siitä, kuinka ohjelmakaaviota rakennetaan, olivat kaukana pelokkaista kolumneista, joissa on maalailtu kauhuskenaariota nuorten pilaamasta tv-kanavasta. Tämä alle kolmekymppisten ryhmä ymmärtää loistavasti, että maailmaan mahtuu erilaisia ihmisiä tarpeineen ja rytmeineen. Hyvä ja laadukas ohjelmasisältö ei katso ikää tai taustaa, sen ymmärtävät myös nämä nuoret!

On kulunut kuukausi rekrytoinnin startista. Meillä on nyt kahdeksan ihanaa kanavakonsulttia, jotka aloittavat työsarkansa tulevana perjantaina ja lauantaina Pasilassa. He kokoavat kolme erilaista ohjelmakaaviota Supersunnuntaille 26.8. Näistä ehdotuksista kaikki suomalaiset voivat äänestää netissä mielestään parhaan heti kesäkuun alussa.

Kanavakonsultit ovat meillä seuraavan vuoden ajan töissä noin kerran kuussa. Suunnitelmia on jo nyt vaikka millä mitalla. Näkemyksiä tarvitaan niin ohjelmaideoihin, markkinointiin, mediakäyttökokemuksiin, nimiehdotuksiin ja kaaviosuunnitelmiin. Tämä kaikki sen vuoksi, että TV2 haluaa palvella myös nuorempia katsojiaan.

Moni Ylen tuottajista on ottanut minuun yhteyttä; josko konsultteja voisi käyttää arvioimaan ohjelmantekijöiden uusia avauksia? Mahdollisuuksia on!

Kanavakonsultit siis tulevat. Uskon, että Yle on siihen valmis.

2 kommenttia

aina me joudumme todistamaan uusia muutoksia ja toimintatapa uudistuksia, aina jotakin uutta, elämä tapahtuu, elämä etenee esteettä -

Hienoa! Toivotan onnea uusille kanavakonsulteille, odotellen mielenkiinnolla mitä saatte aikaiseksi :)

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu