Ma 23.06.2014 @ 11:04Teijo Valtanen

Valoisia kesäajatuksia

Teijo ValtanenTeijo Valtanen on Ylen henkilöstöjohtaja.

Juhannuksesta, vuoden valoisimmasta ajasta käynnistyy myös vilkkain lomakausi. Ylessä monet työt jatkuvat vuodenajoista riippumatta kellon ympäri, mutta useimmille meistäkin lähiviikot tuovat ansaitun lepotauon. Jalkapallon ystäville valoisat yöt tarjoavat tänä vuonna MM-tason elämyksiä.

Tätä on odotettu. Lepo tekee hyvää kiireisen kevätkauden jälkeen. Viime päivinä on ollut mukava havaita muitakin aiheita valoisiin ajatuksiin. Niihin kuuluu se, että Ylessä on halua ja kykyä uudistumiseen sekä siihen liittyvään rakentavaan keskusteluun.

Uudistuminen innostaa

Kevään kyselykierrokset henkilöstölle toivat yhtiön johdolle selvän viestin siitä, että muutoksiin on tarvetta ja innostusta. Omat havaintoni eri puolilla taloa viime päivinä vahvistavat tätä tunnetta. Uudistumalla vastaamme sekä nopeisiin muutoksiin asiakkaittemme mediankäyttötavoissa että yhteiskunnan julkiseen palveluun kohdistamiin odotuksiin.

Yhtiön linjaukset vuosille 2015–2017 antavat tekemiselle selkeät painopisteet: Kehitämme työtämme verkko edellä, rakennamme kumppanuuksia ja tehostamme toimintaa. Tehostamisen avulla pidämme talouden tasapainossa Yle-veron jäädytyksestä huolimatta ja vapautamme resursseja uusien asioitten tekemiseen.

Kysymys on myös yrityskulttuurin kehittämisestä, ja se on keskeinen osa uudistusten etenemistä jatkossa. Uudistukset onnistuvat kun ymmärrys muutosten perusteista on olemassa. Jokaisen on myös pidettävä oma ammattiosaamisensa ajantasalla, mutta organisaatiolta vaadittava kyvykkyys perustuu yksilöitten osaamisen lisäksi mm. johtamisen ja toimintatapojen parantamiseen. Käytännössä kyse on usein siitä, että tehdään asioita entistäkin ketterämmin ja ajatellaan tekemisiämme enemmän asiakkaiden kuin oman organisaation kannalta.

Kumppanuudet – uusia mahdollisuuksia

Ymmärrettävästi muutokset aiheuttavat myös huolta ja epävarmuutta kuten talon sisällä käyty keskustelu Uuden Päivän tuotannon siirtymisestä kumppaniyhtiölle osoittaa. Kun Yle haluaa ottaa vastuuta myös koko media-alan kehittymisestä ja luoda kampuksia uuden toiminnan ja uusien työpaikkojen synnyttämiseksi, joutuu henkilöstökin laajentamaan näkökulmaa totutusta. Meidän on opeteltava tekemään vähemmän itse ja enemmän kumppaneiden kanssa.

Tämänkin suhteen olen luottavainen mm. viimeviikkoisten kokemusten pohjalta. Yhtiön johto ja henkilöstön edustajat ovat olleet Uuden Päivän ratkaisusta osittain eri linjoilla, mutta keskusteluyhteydet ovat kunnossa ja myös kumppanuuksiin ja kampusten kehittymiseen liittyvät mahdollisuudet alkavat nousta esiin keskusteluissa.

Valoisiin kesäajatuksiini kuuluu näkymä, jossa onnistuneet kumppanuudet ja kampukset luovat suomalaiselle av-alalle uusia kansainvälisen tason mahdollisuuksia, kasvua ja lisää hyviä työpaikkoja, jotka voivat tarjota osaajille jopa enemmän kehittymismahdollisuuksia kuin Yle yksinään voisi. Tätähän Yle kumppanuuksilla tavoittelee! Tarvitsemme kumppaneita myös täydentämään osaamistamme, kun emme enää voi omaa toimintaamme kasvattaa.

Rentouttavaa ja valoisaa kesää kaikille!

0 kommenttia

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu