Miksi uusintoja tulee niin paljon?

YLEn neljän tv-kanavan tarjontaa ei kukaan pysty katsomaan kerralla. Lisäksi parhaaseen katseluaikaan, jolloin kanavat kilpailevat katsojien ajasta kovimmin, ei voida sijoittaa kaikkia laadukkaita ohjelmia.

Asiakkaiden suhtautuminen uusintoihin on selkeä viha-rakkaus-suhde. Osa katsojista on sitä mieltä, että uusintoja tulee liikaa, osa taas kaipaa kiihkeästi vanhaa suosikkiaan takaisin ruutuun. Tyypillistä on sekin, että näkemättä jäänyttä puheenaiheohjelmaa vaaditaan saman tien uusintana.

Jotta uusintojen esittäminen mahdollisimman hyvin palvelisi katsojaa, on olemassa hyvin selkeä resepti. Kanavan on esitettävä niin laadukasta ja puhuttelevaa ohjelmistoa , että sen kehtaa uusia ennemmin tai myöhemmin.

Riitta Pihlajamäki
kanavapäällikkö
TV1

Asiasanat: 

4 kommenttia

Kummallista on, että uusinnat lisääntyvät samaan aikaan, kun yhä useammalla on tallentavat laitteet käytössään. Ottakaa käyttöön kanava, joka on uusintoja varten. Säästää voisi samalla lopettamalla täysin turhat nelosen, Subin, Jimin, Livin, urheilukanavan (kakkonen on jo) ja Tv viiden. Olen suurten ikäluokkien edustaja ja edustan siten valtavaa kansanosaa hyvässä ja pahassa. Koskaan en käy mainituilla kanavilla tsekattuani kerran ns. tarjonnan, joka on pelkkää roskaa.

Niin ja miksi uusintoja ei voida näyttää esimerkiksi yö aikaan? En tarkoita että nykyinen malli pitäisi poistaa vaan kaiken lisäksi uusintoja tulisi myös yö-aikaan.
Silloin kaipaa monesti ohjelmaa kun uni ei tule...

Eikö Yke Vois Siirtää Suoraan Yhdelle Kanavalle KAIKKI uusinnat Itse Olen Täynnä Kymmeniä Kertoja Nähdyistä Ohjelmista Ja Jopa Heti Seuraavana Päivänä Uusinta Jo MIKSI ??

Vuoden aika vaikuttaa myös. Jos samat ohjelmat näytetään aina samaan aikaan vuodesta, niin sitten ne tulee joka vuosi aina uudestaan, kun usein esimerkiksi lomia saattaa pitää joka vuosi samaan aikaan ja katsoo telkkaria sateella tms. Tällöin uusintojen määrä vaikuttaa entistä suuremmalta. Ärsyttävää jos ei tule paljon mitään mitä katsoisi erityisesti kesällä, mutta tyytyy edes johonkin kuten Poliisit-ohjelmaan, ja sitten sekin on uusinta viime vuodelta!

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu