Ma 19.09.2011 @ 14:16Katri Viippola

Palvelukseen halutaan: parrakas tyyppi

Katri ViippolaKirjoittaja on Ylen henkilöstön kehittämispäällikkö

Svenska Yle räjäytti pankin viime viikon lopulla yllättävällä työpaikkailmoituksellaan: ”Palvelukseen halutaan: maailman paras masokistinen web-kehittäjä”. Ilmoitusta jaettiin antaumuksella sosiaalisessa mediassa ja siitä tehtiin jopa uutisjuttuja.
Ilmoitus on hykerryttävän hyvä, ensinnäkin siksi, että se on jotain ihan muuta kuin se, mitä hakuilmoituksissa on totuttu näkemään.

Se on myös oiva osoitus siitä, että matchaus onnistuu taatusti paremmin, jos hakija ymmärtää heti millainen mahdollisuuksien tarjotin ja toisaalta haasteiden taivas hänellä on edessään. Ilmoituksesta näkee, että Yleen haetaan sitä oikeaa – huumorintajuista ja haasteita kestävää – tyyppiä, eikä vain paperilla hyvältä näyttävää henkilöä.

Ilmoitus oli mainio myös siksi, että se avaa uudenlaista näkökulmaa Yleen, jota ei aina pidetä niin helposti lähestyttävänä laitoksena. Tosiasiassahan me olemme mainettamme paljon värikkäämpi talo. Yle on täynnä kiinnostavia ja hauskoja ihmisiä, jotka ovat alansa huippuammattilaisia. Jatkossa lisää huumoria peliin vaan! Voisimme vielä rohkeammin jättää työryhmät perustamatta ja vain kokeilla asioita, treenata ilmaveivejä. Ja muistaa, että mestarit treenaavat ja kokeilevat enemmän kuin muut.

Harvassa talossa julkkiksilla on tosiaan siis niin hyvin hoidetut hampaat kuin Ylen staroilla. Yleläisillä on hyviä henkilöstöetuja, mutta palkkataso on vastaavasti ollut alhaisempi kuin kaupallisessa mediassa. Arjen keskellä kuitenkin usein meinaa unohtua, ettei kollegoilla muissa mediataloissa ole yhtä pitkiä kesälomia tai laajaa terveydenhoitoa kuin meillä. Kautta maan näin ei ole, mutta Pasilassa esimerkiksi on myös harrastusmahdollisuuksia, useita lounasravintoloita, ikioma parkkihalli, kirjasto ja hammashoitola, esimerkiksi. Hakuilmoituksessa kannattaa toden totta alleviivata niitä ainutlaatuisuuksia, joita meillä on!

Yle kiinnostaa työpaikkana, Yleen halutaan. Rekrytoinnit ulkoa ovat tunnetusti nyt vähissä, mutta talossa oleville on tarjolla kiinnostavia urakuvioita. Nyt on tilaisuus tarttua rohkeisiinkin uusiin haasteisiin, kun auki tulevat paikat täytetään ensisijaisesti talon omilla osaajilla.

Kymmenessä viime vuodessa Ylen työtekijämäärä on pudonnut neljänneksellä. Samaan aikaan ohjelmatuntien määrää on lisätty ja Yle on rakentanut mm. kaikki verkkopalvelunsa, YLE Areenan, Elävän arkiston ja lasten palvelut sekä netin uutispalvelun. Säästetty ja venytty siis on, aika huimasti. Sekin kertoo siitä uudistuskyvystä ja kekseliäisyydestä, mikä Ylessä elää.

 

0 kommenttia

Avoin Yle

Uusia blogikirjoituksia ei enää julkaista tällä blogit.yle.fi -alustalla. Ylen yhtiösivustolla yle.fi/yleisradio on avattu paikka Näkökulma-teksteille. http://yle.fi/aihe/yleisradio/nakokulma Palautetta tai kysymyksiä Ylestä tai Ylen ohjelmista voit antaa myös yhtiösivuilla. https://palaute.yle.fi/

Blogiarkisto

2014

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

heinäkuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2013

joulukuu

marraskuu

lokakuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu