yle.fiMySpace avainroolissa Espanjan euroviisun hakuprosessissa

Julkaistu Ke, 26/11/2008 - 14:44
  • Rodolfo Chikilicuatre (Kuva: )
  • Espanjan euroviisuehdokkaita haetaan jälleen MySpace-verkkoyhteisössä.

Espanjan yleisradioyhtiön TVE:n ja MySpace-verkkoyhteisön euroviisuyhteistyö saa jatkoa, sillä myös vuoden 2009 Espanjan euroviisuedustajaa etsitään tätä tarkoitusta varten perustetun MySpace-sivuston kautta. Jo viime keväänä Belgradin Euroviisuissa Espanjaa edustanut Rodolfo Chikilicuatre oli MySpacen löytöjä.

Espanjan edustustehtävästä kiinnostuneet artistit ja lauluntekijät voivat ladata ehdotuksiaan MySpace-sivustolle 17. joulukuuta asti. Sen jälkeen alkaa verkkoäänestys, joka päättyy 19. tammikuuta. Verkkoäänestyksen perusteella 50 suosituinta kappaletta etenee helmikuussa televisioitaviin semifinaaleihin. Helmikuun lopulla järjestettävässä Espanjan euroviisufinaalissa on mukana 10 esitystä. Voittajan valintaan osallistuvat sekä puhelinäänestäjät että asiantuntijaraati.

Kiinnostus Espanjan edustustehtävää kohtaan on ollut suurta, sillä TVE:n ilmoituksen mukaan kahden ensimmäisen päivän aikana MySpace-sivustolle on ladattu jo yli sata kappaletta.

Kommentit

Tai edes niin, että pari

Tai edes niin, että pari finalistia voisi löytää MySpacen kautta. En ihan usko tuohon Espanjan meininkiin, että koko paletti löytyis sieltä... Ainakin viime vuonna anti oli minusta aika köyhää.

Suomessakin voitais kokeilla

Suomessakin voitais kokeilla jotain tämän tyyppistä karsintaa. Edes vaihtelun vuoksi.

Viisu-uutiset