yle.fiLena edustaa Saksaa myös 2011

Julkaistu Ke, 30/06/2010 - 18:05
  • Saksa (Kuva: )
  • Vuoden 2011 Eurovision laulukilpailu käydään 14. toukokuuta.

Vuonna 2011 Eurovision laulukilpailun finaali järjestetään lauantaina 14. toukokuuta. Asiasta tekivät päätöksen Euroopan yleisradioliitto EBU ja saksalainen yleisradioyhtiö NDR Hampurissa pitämässään kokouksessa. Euroviisujen semifinaalit käydään 10. ja 12. toukokuuta.

Ensi vuoden Euroviisujen isäntäkaupungista ei vielä tehty päätöstä. Moni saksalaiskaupunki on ilmoittanut olevansa kiinnostunut Euroviisujen järjestämisestä ja lähiviikkojen aikana EBU ja NDR tutkivat eri vaihtoehtoja. Lopullinen päätös Euroviisujen isäntäkaupungista tehdään syyskuussa.

Se kuitenkin tiedetään jo, kuka edustaa Saksaa kotikisoissa. Saksalle Euroviisut toukokuussa voittanut Lena on virallisesti vahvistettu Saksan edustajaksi myös vuonna 2011. 

Lenaa ennen ainoastaan kaksi euroviisuvoittajaa on puolustanut titteliään myös voiton jälkeisenä vuonna. Sveitsiläinen Lys Assia vuonna 1957 ja hollantilainen Corry Brokken vuonna 1958. Muut euroviisuvoittajat ovat palanneet Euroviisuihin monta vuotta voittonsa jälkeen, mm. irlantilaiset Johnny Logan ja Niamh Kavanagh sekä ruotsalaiset Carola ja Charlotte Perrelli. Ainoastaan Johnny Logan on onnistunut voittamaan Euroviisut kaksi kertaa artistina, vuosina 1980 ja 1987.
 

Kommentit

Lena on mahtava artisti,

Lena on mahtava artisti, mutta tällä tavalla pilataan hänen maineensa. "Kaksois- yrittäjä" =(

Eihän mekään laitettu

Eihän mekään laitettu Lordia uudelleen edustajaksi,ei vuonna 2007 ja tuskin tulevaisuudessakaan.Menestystä ei tipu tuolla saksalaisten järkeilyllä.

Eieiei mitään järkeä voi

Eieiei mitään järkeä voi saksalaiset :p hullua laittaa likka uudestaan edustamaan, ihan pöhköä!! olisi ollut kiva odottaa mitä saksa keksii ensi vuonna mutta eiii laitetaan vaan sama uudestaan niin varmana voitetaan :PPPP just.

Sopiihan se, että edustaa,

Sopiihan se, että edustaa, mutta biisin on syytä olla ihan erilainen vai laittavatko vielä saman biisinkin edustamaan.

Sijoittuu ainaki 10 parhaan

Sijoittuu ainaki 10 parhaan joukkoon jos biisi on yhtä hyvä ku satellite!

Lena edustaa Saksaa

Lena edustaa Saksaa toistamiseen ?
Jos tyttö haluaa edustaa maataan uudestaan, tulisi hänen pitää ainakin parin vuoden tauko. Luulenpa että asialla on ennemminkin negatiivinen vaikutus.
Saksassa riittää hyviä artisteja. Sitäpaitsi Lena ei ole laulajana erikoinen. Toivottavasti laulaa äidinkielellään, aksentti häiritsee.

No ihan hyvin voi voittaa

No ihan hyvin voi voittaa >:D varsinkin jos kilpailee samanlaisella hittibiisillä kuin 'Satellite' on!

ei kyl voita toista kertaa

ei kyl voita toista kertaa

Viisu-uutiset