yle.fiEuroviisuparodiasta tuli Saksan epävirallinen kisalaulu

Julkaistu To, 17/06/2010 - 10:17
  • Lena (Kuva: )
  • Opiskelijaryhmän tekemä pilaversio Saksan euroviisuvoittokappaleesta on saavuttanut Internetin kautta valtavan suosion. Jalkapalloaiheisella sanoituksella varustettu kappale on muotoutumassa Saksan epäviralliseksi kannatuslauluksi jalkapallon MM-kilpailuihin.

Yllätyshitti syntyi, kun kaveriporukka otti toukokuussa Eurovision laulukilpailun voittaneen Satellite-kappaleen sävelen ja äänitti sen päälle oman jalkapallotunnelmaa uhkuvan sanoituksensa. Kertosäkeen "love, oh, love" -kohta muuntui opiskelijoiden suussa muotoon "Schland, o, Schland", joka viittaa Saksan omankieliseen nimeen Deutschland.

Kaverukset kuvasivat kappaleeseensa myös musiikkivideon. Münsterin kaupungin puistossa kuvatussa videossa parrakas laulaja Christian Landgraf on löytänyt ylleen samantyylisen mustan mekon, jollainen laulun alkuperäisversion esittäjällä Lenalla oli Euroviisuissa päällä. Video kaikkine valmisteluineen syntyi alle tunnissa.

Satellite-parodia on kuunneltu Internetin kautta nyt lähes miljoona kertaa, ja siitä on tullut suosittu kännykän soittoääni. Kappaletta kuultiin myös soitettavan ahkerasti eri puolilla Saksaa tilaisuuksissa, joissa seurattiin Saksan ensimmäistä ottelua jalkapallon MM-kisoissa.

Levytyssopimus yllätti tekijät

Schland o Schlandin voittokulku näytti pysäyttämättömältä, kunnes julkisuuteen nousi tieto, ettei tunnetun sävelmän käyttämisestä ollut maksettu tekijänoikeusmaksuja. Laulu jouduttiin poistamaan tekijöiden Internet-sivuilta, mutta taru ei päättynyt siihenkään: Universal Music -levy-yhtiö oli aistinut kappaleen suuren suosion ja solmi levytyssopimuksen Uwu Lena -nimen itselleen valinneen tekijäporukan kanssa.

- Emme tehneet tätä kaupallisista syistä. Emme aavistaneet, että laulusta alettaisiin puhua kaikkialla ja siitä tulisi juhlien piristys ympäri maata, Uwu Lenan jäsenet kertovat lehdistötiedotteessa.

Pikavauhdilla tähteyteen noussutta kokoonpanoa odottaa nyt tukku televisioesiintymisiä. Schland o Schland julkaistaan single-levynä perjantaina.

Saksa voitti Eurovision laulukilpailun Satellite-kappaleella toukokuussa. Voittolaulun esitti 19-vuotias laulajanalku Lena Meyer-Landrut. Saksan edellisestä viisuvoitosta oli ehtinyt kulua 28 vuotta.

AFP

Kommentit

Laita Googleen hakusanaksi

Laita Googleen hakusanaksi Schland, o, Schland ,niin heti löytyy tuo kyseiden kappale.

Ihan sama. Turkki joka

Ihan sama. Turkki joka tapauksessa pääsee finaaliin joka ikinen vuosi.

Hei, kattoin wikipediasta

Hei, kattoin wikipediasta vuoden 2011 kisa sivun ja siellä sanotaan että turkki on automaattisesti finaalissa, koska oli nyt tämän vuoden kisoissa toinen ja että haluttiin 25 maata finaaliin. Minusta huono päätös!!! EBU suosii vain Turkkia!!!!

Mistä voi kuunnella ton

Mistä voi kuunnella ton biisin???

Viisu-uutiset