yle.fiIslannin karsinta starttaa lauantaina - kuuntele 1. erän ehdokkaat

Julkaistu Ke, 07/01/2009 - 00:16
  • Islanti (Kuva: EBU)
  • Neljästä kappaleesta kaksi etenee finaaliin.

Islannin karsinta vuoden 2009 Eurovision laulukilpailuun pyörähtää käyntiin lauantai-iltana. Ensimmäisessä alkuerässä on mukana neljä laulua, jotka ovat kuunneltavissa Islannin yleisradioyhtiön RUV:n verkkosivuilla.

Kilpailukappaleet ovat Edgar Smárin esittämä "The kiss we never kissed", Heiða Ólafsin "Dagur nyr", Jóhanna Guðrún Jónsdóttirin "Is it true" ja Ólöf Jara Skagfjörðin "Hugur minn fylgir ther".

Alkueriä järjestetään kaikkiaan neljä. Kaksi parasta jokaisesta erästä etenee 14. helmikuuta pidettävään Söngvakeppni Sjónvarpsins -finaaliin.

Kommentit

mun mielestä ei

mun mielestä ei semifinaalista jatkoon.

En väittäisi niin kuin Jep

En väittäisi niin kuin Jep Jep, että kaikki Suomen biisit olisivat parempia, omaperäisempiä kyllä! Mutta näilläkin islantilaisten biiseillä saisi suosittu artisti hyvinkin radiosoittoa myös jatkossa, kun taas Suomen biisejä jaksaa kuunnella korkeintaan kerran tai kaksi (tyyliin Riikka, Tiara, Tapani Kansa, Janita, Sani ja Remu). Laulaakin islantilaisartistit osaavat, ainakin jos vertaa keskimääräiseen suomalaiseen viisubiisiin ja -artistiin viime vuosina. Liian samankaltaisia toki ovat...voi myös kuvitella parin ekan perusteella miltä hidas balladi käsittämättömällä kielellä (esim. suomi!) kuulostaa ulkomaalaisen korvaan (=toivomus: loppuis jo). Loppupäätelmä: eivät ärsytä, hyvää tausta- ja (radio)musaa, millään näistä ei viisuja kuitenkaan voiteta. Serduchkan kanssa samoilla linjoilla järjestyksestä...

Siis ei oo totta... Kaikki

Siis ei oo totta... Kaikki Suomen biisit on näitä parempia! Miks me silti aina vaan haukutaan omiamme?!

En äänestäisi mitään

En äänestäisi mitään näistä neljästä jatkoon =(

No joo, aika nyyhkyjä

No joo, aika nyyhkyjä kaikki on... ei mitään niin hyvää kuin niillä oli viimevuonna. Toivottavasti paranee taso toisissa alkuerissä! ;)

1. Is it true 2. Dagur

1. Is it true
2. Dagur nyr
3. Hugur minn fylgir ther
4. The kiss we never kissed
--------------------------------------
Aikas huono taso O_O

Viisu-uutiset