yle.fiTampereen Messukeskuksen vatsatautiepidemia rauhoittunut

Julkaistu Pe, 29/01/2010 - 12:34
  • Suomen karsinta 2010 (Kuva: YLE)
  • Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen vatsatautiepidemia on rauhoittunut. Uusia tautitapauksia ei ole ilmennyt torstain jälkeen. Euroviisufinaalin järjestelyt ovat jatkuneet aikataulussaan.

- Tietoomme ei ole tullut yhtään uutta tautitapausta aikaisemmin ilmoitettujen tapausten lisäksi. Viimeisimmät tapaukset ilmenivät keskiviikon ja torstain välisenä yönä, sanoo Tampereen Messujen toimitusjohtaja Hannu Vähätalo.

Euroviisujen valmistelut ovat vastaavan tuottajan Merete Mannisen mukaan edenneet täysin aikataulussa, eikä esteitä tapahtuman toteutumiselle lauantaina ole.

- Lipunmyynti pysähtyi hetkellisesti vatsatautijupakan takia, mutta toivomme että saamme katsomon täyteen, Manninen sanoo.

Hallitilat desinfioidaan vielä tänään perjantaina kertaalleen varmuuden vuoksi.

Messu- ja urheilukeskuksen ravintola on taas normaalisti auki. Varmuuden vuoksi ravintolatoimintaa hoitava Sodexo tuottaa kaikki viikonvaihteen tarjoilut muualta.

Sodexo on ilmoittanut ruokamyrkytysepäilystä elintarvikevalvontaan. Terveystarkastajat ovat ottaneet näytteet ravintolassa tarjoilluista ruuista.

Tampereen seudulla on viime aikoina ollut liikkeellä vatsatautia. Taudin aiheuttaja voi levitä muun muassa veden, elintarvikkeiden ja kosketuspintojen kautta tai pisaratartuntana. Taudin leviämistä voi ehkäistä muun muassa pesemällä kädet ja elintarvikkeet hyvin.

YLE Tampere

Viisu-uutiset