yle.fiVenäjän ja Serbian finaalipaikat yllättivät kommentaattorin

Julkaistu Ti, 25/05/2010 - 23:31
  • Nostokuva (Kuva: )
  • Radio Suomen kommentaattori Jorma Hietamäki nosti heti semifinaalin jälkeen viisutuloksesta esiin Venäjän ja Serbian finaalipaikat, joihin hän ei olisi itse uskonut. Kuunkuiskaajien jäämistä semifinaaliin ei hänen mielestään kannata jäädä turhaan murehtimaan.

Hietamäki ei toisaalta yllättynyt Venäjän finaalipaikasta:

- Vaikkei sävelmä sinänsä olekaan erikoinen, on suurella maalla pajlon ystäviä. Serbian kappale on taasen sitä tuttua euroviisuhuttua, jonka elinkaari päättyy jo ennen juhannusta.

Finaalilippuja Hietamäki olisi toivonut Suomen lisäksi Latvian ja Maltan balladeille, mutta Portugalin finaalipaikasta hän oli erityisen iloinen. Filipalle hän toivoo lämpimästi menestystä lauantain loppukilpailuun.

Suomelle hän ennusti ennen kisaa finaalipaikkaa, mutta toivoo pulinoiden jäävän vähiin:

- So sorry, so sorry, mutta elämä ja Euroviisut jatkuvat. Kansat ja raadit ovat puhuneet, joten pulinat pois.

Eurovision laulukilpailut jatkuvat torstaina toisella semifinaalissa, jossa selvitetään viimeisten kymmenen finaalipaikan kohtalo.

Kommentit

Venäjän Peter Nalich

Venäjän Peter Nalich bändeineen on vähintään miljoona kertaa parempi kuin entinen viisuvoittaja Dima Bilan. Sävellys oli hyvä ja oli hauskaa kuunnella ja katsella kieli poskessa esiintyvää bändiä. Eläkeläisten huumori on aika junttia verrattuna Venäjän hienostuneempaan huumoripläjäykseen ;) .

Pirpanalla on niin hyvä

Pirpanalla on niin hyvä idea! Tosin, millaisenkohan tappelun pohjoismaat järjestäisivät. Meinaan mentäisiinköhän kaikki jatkon? Pohjoismaat ovat niin hyviä, että muut jäisivät liian nopeasti jalkoihin, mutta ketä kiinnostaa?! Absoluuttisen hyvä idea.

PS. Kreikka voittoon! Tai Moldova, Turkki, Serbia tai Saksa!

Kommentaattori yllätyi

Kommentaattori yllätyi tuloksesta muttei yllättynytkää?? :o

Missä on eläkeläiset?!

Missä on eläkeläiset?!

belgia on ylivoimasesti

belgia on ylivoimasesti paras.

ihmiset on täs vähän

ihmiset on täs vähän jauhannu venäjän ystävämaista ja täytyypä sanoa että hyvin väärässä olette.. entiset neuvostoliiton valtiot on peräti vain iloisia siitä, että pääsivät eroon. taustalla on mm. katkeruutta ja vihaa.. mikään ei ole niin helppoa, miltä näyttää.

Mun mielestä Venäjä veti

Mun mielestä Venäjä veti tosi hyvän shown (osa ihmisistä ei tunnu tajuavan, että se oli läppää tuulikonetta myöden), mä äänestin Venäjää. Toisaalta biisissä kaunis melodia ja ukolla mahtava ääni, mikäs siinä! Ties vaikka voittaa!

mikäs siinä vaikka se

mikäs siinä vaikka se milan olisiki homo? onkse jotenki väärin? :---------o mut siis joo tiän et se ei oo mut nii oli pakko puuttuu tähä... ja sitä vielä että eikös just oo sanottu, että euroviisut on homojen juhlaa? niin eiköhän ne ihan tykkää ku nättipoika esiintyy ;))
12 pistettä serbialle ~

Loistoehdotus Pirpanalta,

Loistoehdotus Pirpanalta, Semifinaalimaat voisi jakaa toisella tappaa - mitenköhän tämän saisi etiäpäin päättäville tahoille:-)

Venäjän meno finaaliin

Venäjän meno finaaliin kyllä yllätti. Noh, mutta maa taisikin saada vanhoilta Neuvostoliiton valtioilta ääniä.
Mutta onneksi Serbia pääsi finaaliin. Toivottavasti pärjää!

Semifinaalimaat voisi jakaa

Semifinaalimaat voisi jakaa toisella tappaaesim. 1.semi: suomi,,ruotsi,norja,tanska,islanti, isobritania,irlanti,(esp, ranska,saksa)portugali,kreikka,turkki,kypros,belgia,alankomaat,viro liettua,malta
ja 2.semi: venäjä, valkovenäjä, ukraina,moldova,serbia,slovakia,bosnia,puola,albania,makedonia,armenia,azerbaeitzan,romania,slovenia bulgaria,kroatia,georgia
Näistä sitten tulisi ne 10, parasta kustakin loppukilpailuun, ehkä voisivat länsimaatkin menestyä jälleen

Milan is so sexyyyy <3<3

Milan is so sexyyyy <3<3 suomelta 12 pistettä serbiaan!!!!!!!! :)

Hietamäelle vielä

Hietamäelle vielä kommenttina, että pulinoita ei pidä jättää ollenkaan pois.Yle on ollut ainakin tähän asti suurin syyllinen erittäin epätasaisiin ja kehnoihin tuloksiin vuosikausien aikana ( Lordi on oma kuvionsa, joka ei selity musiikillisista lähtökohdista = oli käsittämätön poikkeus lasten kännykkäsoittojen ansiosta ja oikeaan aikaan.) huonojen kutsuartistien ja biisivalintojen ansiosta. Tavallinen musiikinnautiskelija kyllä edellyttäisi asiallisempaa ja kunnianhimoisempaa asennetta Ylelta, maksammehan touhun laskut ja "musiikkiasiantuntijoiden" palkat. vaikka musiikki ei ole maailman vakavin asia, ei homma saa olla vain so sorry, so sorry!!
Ja Suomessa on pakko edellyttää ns. asiantuntijaraatia ( ei kuitenkaan Ylen toimittajia )muuten joku Eläkeläisiä vastaava ryhmä pääsee pelottavan pitkälle ja se todellakaan naurata.

"Pörröpää" Hietamäelle

"Pörröpää" Hietamäelle kommenttina, että minusta oli erittäin positiivista, että Latvia tiputettiin finaalikierrokselta. Niin paljon epäpuhtauksia kuin Latvian
laulajatar sai mahtumaan kappaleeseensa, harvoin kuulee.laulu meni aivan peffalleen. Ja minusta on hyvä asia, etteivät biisit valikoidu yksinomaan studio/ mainosnauhojen pohjalta vaan että myös edellytetään laulullista / tulkinnallista osaamista riittävän tasoisesti

Yllätyin kyllä, kun

Yllätyin kyllä, kun Venäjä pääsi finaaliin. Toisaalta, lähimaat tietenkin äänestävät, joten mikäs siinä. Serbia on yksi minun suosikeista Israelin, Armenian ja Kroatian lisäksi, joten hyvä, että Milan selvitti tien finaaliin!

Islannilla on kiva

Islannilla on kiva biletyskappale. Toimii livenä yllättävän hyvin moniin esityksiin verrattuna. Useat toimivat parhaiten vain studio-olosuhteissa, siksi vaarallista ihastua musiikkivideoihin etukäteen.

Ja mitä sitten vaikka Milan

Ja mitä sitten vaikka Milan olisikin homo.
Tämähän on mielestäni laulukilpailu ja hän on hyvä siinä. Osaa laulaa, tanssia ja on eloisa. Ei näitten laulajien kanssa sänkyyn tartte mennä.

1. MILAN EI OLE HOMO

1. MILAN EI OLE HOMO TAJUTKAA JO
2. SE BIISI ON IHANA
3. MILAN VOITTAA
4. THAT`S IT

IHANA MILAN<3

Siis miten on mahdollista

Siis miten on mahdollista päästää Serbian kaltaista surkeaa kappaletta jatkoon? Lisäksi se mies oli ihan gay-ikoni!!!!!!!!!!!!!!!!!

Venäjä oli ihan surkea,

Venäjä oli ihan surkea, sen sijaan Serbialla loistava esitys. Jää kakkoseksi vain Kreikalle. Norjan viisulava on kisojen pohjanoteeraus.

Käsittämättömiä

Käsittämättömiä kappaleita pääsi jatkoon , niinku Venäjä ihan vitsihän se oli mut hirveää kateltavaa
eikä se kreikkakaan nyt häävi ollut kankea laulajamies , iänikuiset tanssijat sillä samalla rytmillä vuodesta toiseen. Voi itku!! Tv-kuvaus ei oiken suomen kohdalla natsannut jotenkin kuvaaja ei tiennyt ketä olis näyttäny...Mutta eipä tarvitse jatkoa katsoa!

Harmittaa kyllä vähän,

Harmittaa kyllä vähän, ettei Suomi tuota finaalipaikkaa saanut, mutta enää sille ei voi mitään. Moldova ei kyllä mielestäni olisi jatkopaikkaa ansainnut.

Juu, kyllä minäkin olin

Juu, kyllä minäkin olin iloinen, että Venäjä pääsi finaaliin. Mutta täysi parodiahan se on, ja siksi olinkin finaalipaikasta ilahtunut.

mielestäni venäjän

mielestäni venäjän kappale oli ensimmäisen semin toiseksi paras eikä se ollut täysin huumori kappale vaan myös erittöin kaunis.

tunnustan tosin että ennen eilistä pidin sitä vitsinä

Sitä minä vain olen

Sitä minä vain olen miettinyt, että mahtavatko ihmiset ottaa tuon Venäjän huumorikappaleen tosissaan?

On se hullua miten omat

On se hullua miten omat inhokit on toisten suosikkeja ja päin vastoin.... keskiarvoko voittaa?

Venäjällä paras biisi

Venäjällä paras biisi vuosiin. Nyt toimi paljon paremmin, kuin esittelyvideossa.

Esitys oli söpö ja koskettava. Ehdoton suosikki oli myös Belgia, siinä intensiivinen ja aito fiilis. Lisää tällaista.

Hyvällä kappaleella

Hyvällä kappaleella pärjää kuka tahansa mutta esimerkiksi Venäjä voi luottaa aina 30 miljoonaan ulkovenäläiseen.

Missä suhteessa Venäjän

Missä suhteessa Venäjän jollotus ansaitsi finaalipaikan verrattuna Suomen kappaleeseen?
Naapuriäänestys toimi taas ja asiantuntijaraadit vielä vahvistivat sen.

Samoin kuin jatkoon pääsy

Samoin kuin jatkoon pääsy ei tee biisistä hyvää, ei finaaliliputta jäänyt automaattisesti ole kelvoton. Putoaminen ei tee KK:sta huonoa, finaaalipaikka ei tee Kreikasta hyvää. Onneksi kisassa on vielä useita laatubiisejä, joiden kohtaloa voi jännittää. Vaikka tietysti kirpaisee, jos (ja kun?) sen voiton vie joku omasta mielestä vähemmän kelpoinen.

HYVÄ SERBIA JA MILAN

HYVÄ SERBIA JA MILAN

So sorry, so sorry...

So sorry, so sorry...

Hienoa, kun

Hienoa, kun tekstiviestiäänelle tuli kuittausviesti, mutta miksi soittamalla annetulle äänelle ei tullut edellisvuosien tapaan mitään kuittausääntä (esim "äänesi on rekisteröity"). Nyt tuli vain kummallista piippausta, kuin odotusääntä. Menivätköhän soittoäänet lainkaan perille?

Kyllä mäkin yllätyin

Kyllä mäkin yllätyin Venäjän ja Serbian jatkoonpääsyystä! Mutta niitä nyt äänestetään aina, kun ollaan niin kavereita tuolla idässä... Tai sitten ihmiset vaan pitää tollasesta erilaisesta musiikista.

Miksi ihmeessä Hietamäki

Miksi ihmeessä Hietamäki tuputtaa omia mielipiteitään? Onko hän 'asiantuntija'? Jääkiekkokin on täynnä 'asiantuntijoita' jotka täyttävät ruudun pölinällään ... Venäjän meno jatkoon näyttää olevan taas karvas pala.

Joutais jäädä koko

Joutais jäädä koko kisasta pois tai perustaa Väli-Euroopan viisut (Suomi ja muut Baltian maat, Puola, Slovenia, Slovakia, Tsekki ja Unkari).

Eihän pistelaskuun usko järjestäjätkään kun sääntöjä pitää rukata joka vuosi. Nytkin jatkoon pääsi vain Venäjä-mieliset maat ja muut tipahti. Sekö on makuasia?

Ärsyttävää, ettei

Ärsyttävää, ettei digiaikakaan anna mahdollisuutta poistaa turhanpäiväisten selostajien turhaa kommentointia ja päällepuhumista, tai kappaleiden tekstityksiä. Kuunnelkoon ja lukekoon kuka haluaa, mutta pitäisi olla mahdollisuus jättää poisl.

Ei ole uutta mainostaa,

Ei ole uutta mainostaa, että musiikki on aina MAKUASIA!
Jorma Hietamäki taas osoitti hyvää makua kannattamalla Maltan jo 1000:sti samaa kappaletta esittämäänsä viisua.

Oikeastaan on aivan turha tapella, koska musiikki todellakin on makuasia! Jonkin verran hyvää, on kansallisten raatien vaikutus!

moni suosikki jäi

moni suosikki jäi pääsemättä, mutta onneksi Islanti meni jatkoon. tykkäsin kovasti!

Onhan se aina kurjaa kun ei

Onhan se aina kurjaa kun ei finaaleihin päästä, mutta tuntevatpahan nyt Kuunkuiskaajatkin Euroopassa. Itse olisin antanut finaali-passit: Kreikalle, Suomelle, Moldovalle, Venäjälle, Islannille, Virolle, Bosnia Hertzegovinalle, Latvialle, Makedonialle ja Albanialle. Belgian kappale oli oma persoonallinen inhokkini, se oli kovin tylsä ja pitkävetinen. Tyytyväisenä voin silti nukahtaa ja toivoa onnea torstain suosikeilleni. ONNEA!

Mun mielestä välinumero

Mun mielestä välinumero oli oikein hieno ja hauska!

HYVÄ SERBIAAA!!! ihan paras

HYVÄ SERBIAAA!!! ihan paras ja milan on ihana :) serbialle 12 pointsia.. <3

Vielä ennen nukkumaan

Vielä ennen nukkumaan menoa... Olihan vallan kauhea se väliaikaohjelma.

Viisu-uutiset