yle.fiEuroviisuihin sääntöuudistus: puhelin- ja tekstiviestiäänestykseen lisää aikaa

Julkaistu Ti, 27/10/2009 - 09:54
  • EBU (Kuva: )
  • Kansainvälisiin euroviisusääntöihin on tehty jo toinen merkittävä uudistus.

Vuoden 2010 Euroviisuissa puhelin- ja tekstiviestiäänestysaikaa pidennetään niin, että äänestää voi lähes koko suorien lähetyksien ajan.

Äänestyslinjat avautuvat heti ensimmäisen kilpailuesityksen alkaessa ja sulkeutuvat 15 minuuttia viimeisen kilpailuesityksen päättymisen jälkeen. Äänestysaika on sama sekä semifinaaleissa että finaalissa.

Aiempina vuosina äänestys on tapahtunut vasta, kun kaikki kilpailukappaleet on esitetty. Äänestysaikaa on ollut 15 minuuttia.

Jo aikaisemmin Euroopan yleisradioliiton (EBU) alainen Eurovision laulukilpailun ohjausryhmä lisäsi kansallisten asiantuntijaraatien valtaa Euroviisuissa. Ensi vuonna raatien äänestys merkitsee 50 prosenttia myös semifinaalin tuloksista.

> Asiantuntijaraadeille 50 prosentin valta myös semifinaaleissa 

Kommentit

Ei tämä ole epäreilua.

Ei tämä ole epäreilua. Päinvastoin. Samat viisukertaukset tulevat varmasti (toivottavasti) myös tulevaisuudessa. Yleensä järjestyksessä loppupuolella esiintyneet kappaleet menestyvät paremmin. Nyt myös etupään kappaleet voivat saada ääniä enemmän, katsojat voivat äänestää vaikka useampia kappaleita, kaikkia niitä omasta mielestään parhaita. Viime vuosina parhaiten ovat menestyneet 16> viisut (Hard Rock Hallelujah, Molitva muistaakseni paikalla 17). Alkupuolella on myös hyviä kappaleita, jotka voivat kuitenkin tuntua latteilta, kun ne ovat huonommin muistissa sillä hetkellä kun äänestetään ja alkuvaiheessa ei välttämättä ole vastaavanlaisessa viisutunnelmassa kuin loppupuolella. Hyvä päätös!

Tää on kyllä

Tää on kyllä kieltämättä epäreilua. Kaikki eivät kuitenkaan ota selvää kappaleista etukäteen.

Niin, epäreilua.

Niin, epäreilua.

Hyvä!! Vielä kun

Hyvä!! Vielä kun saataisiin edes yksi edustuskelpoinen esiintyjä suomenkin karsintoihin. Vanhoja ikäloppuja esiintyjiä haalitaan joka vuosi. Norjasta esim lähes joka vuosi parikymppinen edustaja ja myös menestyy säännöllisesti. Suomi on menestynyt tasan kerran ja huom. silloin kun asiantuntijoilla ei ollut valtaa!

Huono idea

Huono idea

Viisu-uutiset