yle.fiAlexander Rybak esiintyy Suomen euroviisufinaalissa

Julkaistu Ma, 02/11/2009 - 12:29
  • Aleksander Rybak (Kuva: NRK)
  • Vuoden 2009 Eurovision laulukilpailun voittaja norjalainen Alexander Rybak esiintyy Suomen Euroviisujen finaalissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 30. tammikuuta.

Rybak voitti Moskovan Euroviisut viime toukokuussa kaikkien aikojen ennätyspisteillä kappaleellaan ”Fairytale”. Kappale nousi listojen kärkeen ympäri Eurooppaa, mm. Suomen virallisen singlelistan ykköseksi. Rybakin esikoisalbumi ”Fairytales” pysytteli Suomen virallisella albumilistalla 17 viikkoa ja sen myynti hipoo kultalevyrajaa. Norjassa levy on myynyt jo triplaplatinaa ja jalometallia albumi on saanut myös Venäjältä ja Ruotsista.

Suomen edustuspaikkaa vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun Osloon tavoittelee 15 artistia. He ovat Amadeus, Boys Of The Band (BOB), Bääbs, Eläkeläiset, Pentti Hietanen, Osmo Ikonen, Heli Kajo, Veeti Kallio, Antti Kleemola, Kuunkuiskaajat, Nina Lassander, Linn, Maria Lund, Monday ja Sister Twister.

Euroviisujen alkukarsinnat järjestetään kolmena peräkkäisenä perjantaina 8. tammikuuta alkaen. Alkukarsinnoista yhteensä kymmenen artistia pääsee finaaliin.

Lipunmyynti 30. tammikuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävään Suomen euroviisufinaaliin on käynnistynyt. Lippuja myy Lippu.fi.
 

Kommentit

ALEXANDER on paras!!! Se on

ALEXANDER on paras!!! Se on tosi taitava ja ihana<3
Olis ihanaa nähdä Alex oikeesti!:)

Joka kuukausiko tuonkin

Joka kuukausiko tuonkin pitää Suomeen ängetä... Eiköhän se yks biisi ole jo kuultu ja nähty. <-- öö eilenki olin kattomassa sen keikkaa et on sillä ihan niitä muitakin biisejä. paras mies<3

Jeee! Mun on pakko päästä

Jeee! Mun on pakko päästä tonne!!!<33

Ei voi olla totta!!

Ei voi olla totta!! IHANAA!!!!!!! Nyt täytyy heti mennä ostamaan lippu :))))))

Jipii,näistä surkeuksista

Jipii,näistä surkeuksista muka Euroviisu finaaliin,Kyllä Eurooppa jo nauraa täysin.Mihin me Suomena ollaan menossa??Iskelmää Euroviisuihin????????Ylelle hyvä vinkki,ei Suomen kannattas osallistua kisoihin..Eikö jo ymmärretä että millä siellä me ollaan menestytty.Eikö täältä löydy asia raatia??????Kreikassa oli viime vuonna tasan yksi ehdokas Sakis Rouvas,Hänellä oli 3 kappaletta ehdolla mistä kansavalitsi yhden kappaleen,ja menestystä tuli.Kannattas ottaa mallia tai sit laittakaa Lordi uudestaan..

Joka kuukausiko tuonkin

Joka kuukausiko tuonkin pitää Suomeen ängetä... Eiköhän se yks biisi ole jo kuultu ja nähty.

Viisu-uutiset