yle.fiKummassa semifinaalissa Kuunkuiskaajat kilpailevat Oslossa?

Julkaistu To, 04/02/2010 - 13:19
  • Eurovision laulukilpailu 2010 (Kuva: EBU)
  • Vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun osallistuvat maat arvotaan semifinaaleihin sunnuntaina Oslossa. Arvontaa voi seurata suorana eurovision.tv:n kautta klo 15 alkaen.

Ensi sunnuntaina 7. helmikuuta klo 15.00 (Suomen aikaa) suoritetaan arvonta, jossa jaetaan vuoden 2010 Eurovision laulukilpailuun osallistuvat maat kahteen semifinaaliin. 

Arvontaa varten Euroopan yleisradioliitto EBU on jakanut semifinaalimaat viiteen arvontakoriin. Arvontakorijako perustuu maiden äänestyskäyttäytymiseen Euroviisuissa viime vuosina.

Suomi on sijoitettu arvontakoriin numero 2. Samassa arvontakorissa Suomen kanssa ovat Pohjoismaista Islanti, Ruotsi ja Tanska sekä Baltian maat.

Arvontakori 1: Albania, Bosnia-Hertsegovina, Kroatia, (EJT) Makedonia, Serbia, Slovenia, Sveitsi
Arvontakori 2: Islanti, Latvia, Liettua, Ruotsi, Suomi, Tanska, Viro
Arvontakori 3: Azerbaidzan, Georgia, Israel, Moldova, Ukraina, Valko-Venäjä, Venäjä
Arvontakori 4: Alankomaat, Armenia, Belgia, Kreikka, Kypros, Malta, Turkki
Arvontakori 5: Bulgaria, Irlanti, Portugali, Puola, Romania, Slovakia

Semifinaalijaon lisäksi arvotaan se, esiintyvätkö maat oman semifinaalinsa alku- vai loppupuoliskolla.

Semifinaalit käydään tiistaina 25. toukokuuta ja torstaina 27. toukokuuta. Finaali on vuorossa lauantaina 29. toukokuuta. Isäntämaan Norjan lisäksi Euroviisujen neljä suurinta rahoittajamaata (Espanja, Iso-Britannia, Ranska, Saksa) ovat automaattisesti mukana laulukilpailun finaalissa.

 

Kommentit

huono esiintymispaikka

huono esiintymispaikka tiedossa, ja lisäkuluja tulossa YLE:lle kun edustusporukka joutuu olemaan paikanpäällä monia muita maita pidempään....

SUOMI, VIRO JA ISLANTI

SUOMI, VIRO JA ISLANTI YHDESSÄ 1. SEMIFINAALISSA

Suomen kannalta arvonnoissa kävi tuuri, sillä sekä Islanti että Viro arvottiin samaan semifinaaliin Suomen kanssa. Molemmilta mailta on perinteisesti liiennyt pisteitä Suomelle.

Arvonta järjestettiin tänään Oslossa. Tarkemmin tuloksista edellisessä viestissäni alla.

SUOMI ESIINTYY 1.

SUOMI ESIINTYY 1. SEMIFINAALISSA

Kuunkuiskaajat esiintyvät tiistaina 25. toukokuussa pidettävässä 1. semifinaalissa. Suomen kanssa 1. semifiinalissa on mukana Pohjoismaista myös Islanti. Suomen kanssa samaan arvontakoriin kuuluvat myös kaikki kolme Baltian maata, joista Latvia arvottiin 1. semifinaaliin. Parhaillaan Oslossa pidettävässä tilaisuudessa arvotaan myös esiintyykö maa semifinaalinsa alku -vai jälkipuoliskolla. Suomen osalta arvottiin punainen värikoodi, mikä tarkoittaa, että Kuunkuiskaajien esitys nähdään ensimmäisen kahdeksan maan joukossa. Kaikkiaan yhdessä semifinaalissa on mukana 17 maata.

Ruotsi ja Tanska arvottiin 2. semifinaaliin. Molemmat tulevat esiintymään 2. semifinaalin alkupuoliskolla.

Jaajaa :DD sellaista

Jaajaa :DD sellaista virhettä en huomannutkaan, mutta mitenhän tuo alku/loppupää juttu vaikuttaa harjoitteluaikatauluun, kun eiväthän loppupään viisuilijat voi silti harjoitella sen pidempään kuin alkupäänkään

Anonyymi tarkoitti varmaan

Anonyymi tarkoitti varmaan kirjoitusvirhettä korissa 3, joka lienee korjattu jo (toinen Ukraina Venäjäksi) ;)

Nyt arvotaan siis esiintyykö maa loppu- vai alkupäässä sen takia, jotta voidaan valmistautua harjoituksiin ja että tiedetään hieman aikatauluja ;D

Niin, empä tiedä,

Niin, empä tiedä, voitaisiin se esiintymisjärjestys arpoa jo heti. Ja Ukraina on muuten osallistunut viisuihin jo useamman vuoden ja napannut vuonna 2004 voitonkin :)

Ukraina osallistuu 2 kertaa

Ukraina osallistuu 2 kertaa :D

Samaa mieltä - turha

Samaa mieltä - turha välivaihe. Milloin se esiintymisjärjestys sitten oikein arvotaan?

Mikseiköhän voida arpoa

Mikseiköhän voida arpoa suoraan esiintymisjärjestystä... turhaa byrokratiaa arpoa ensin se, esiintyykö maa alku-vai loppupuoliskolla. Miksi näin tänä vuonna?

Viisu-uutiset