yle.fiEuroviisufanit ja toimittajat karttavat Venäjää

Julkaistu Ma, 11/05/2009 - 21:42
  • Ihmiset kävelevät pressikeskuksen ovelle (Kuva: Indrek Galetin (EBU))
  • Euroviisujen ensimmäinen semifinaali kisataan tiistaina Moskovassa. Mukana on myös Suomen edustaja Waldo’s People kappaleella Lose Control. Tänä vuonna monet viisufanit ja toimittajat ovat jättäneet kisat väliin järjestäjämaa Venäjän takia.

Moskovaan on saapunut tuhansia euroviisufaneja, joista kymmeniä on tullut Suomesta. Vaikka Euroviisut järjestetään tällä kertaa suhteellisen lähellä, monet suomalaisetkin viisufanit ovat jättäneet kisat väliin.

-Tässä on ollut sellainen Moskovan pelko. Olen jutellut myös muiden maiden viisufanien kanssa ja heillä on ollut sama juttu. Jo viime vuoden viisujen jälkeen Belgradissa monet lehtimiehet sanoivat, että eivät aio tulla Venäjälle, kertoo jo vuodesta 1996 viisuja kiertänyt euroviisufani Jari Komi.

Etukäteen on jo puhuttu Venäjän kielteisestä suhtautumisesta homoihin, sillä Euroviisut ovat perinteisesti olleet seksuaalivähemmistöjen juhla. Moskovassa on muun muassa kielletty viisujen aikaan järjestettäväksi tarkoitettu homoparaati.

Waldo odottaa jälkiruokaa

Waldo’s People on saanut viisuesityksensä kuntoon ja maanantain ensimmäisten kenraaliharjoitusten jälkeen ryhmä lähtee luottavaisin mielin tiistain semifinaaliin.

- Ainakaan meidän esityksestä ei menestyminen tule olemaan kiinni. Katsojille välittyvä esitys on nyt biisin ja meidän bändin näköinen. Sitten katsotaan ja jännitetään, mihin se riittää. Finaalipaikka on meidän tavoitteemme. Kaikki mitä tulee sen jälkeen, on jälkiruokaa, sanoo ryhmän keulakuva Marko Reijonen.

Suomi on ainakin euroviisufanien veikkauksien mukaan pääsemässä finaaliin. Tänä vuonna puhelinäänten lisäksi tulokseen vaikuttavat kansalliset raadit, joten lopputuloksen ennustaminen on myös aiempaa vaikeampaa.

Kommentit

Tarkoitinkin, ettei raati

Tarkoitinkin, ettei raati vaikuta samalla tavalla kuin finaalissa -_- finaalissa äänet menevät fifty-fifty katsojien kanssa. Tätä siis ajoin takaa.

raati päättää yhden

raati päättää yhden jatkoon pääsiän kummastakin semifinaalista.

Venäjä saattaa näin saada

Venäjä saattaa näin saada vähemmän ääniä...

mitä nuo homoasiat pitää

mitä nuo homoasiat pitää tuohon yhdistää, ei kiinnosta yhtään,
tykkäämme musasta ilman koko homoteemaa tähän nyt yhdistetään.
ei kaikki halua sellata.

vaikuttaa, se valitsee yhden

vaikuttaa, se valitsee yhden maan finaaliin O.o

"Tänä vuonna

"Tänä vuonna puhelinäänten lisäksi tulokseen vaikuttavat kansalliset raadit, joten lopputuloksen ennustaminen on myös aiempaa vaikeampaa"
Raati ei vaikuta semifinaalin pisteisiin!

Viisu-uutiset